Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kitesurf uitrusting: alles wat je moet weten!

Benieuwd wat je allemaal nodig hebt om te kitesurfen? Ontdek het hier!

 • Leestijd: 5 minuten

Kitesurfen is een fantastische sport, maar je hebt heel wat zaken nodig om ermee te kunnen doorgaan. Heb je al enkele kitesurflessen genomen en denk je erover na om je eigen materiaal te kopen? Dan zet Ripstar even op een rijtje wat je best allemaal aankoopt. Voor het model, de maat en jouw niveau vraag je best ook hulp aan de verkoper in de winkel. Zij hebben jarenlange ervaring en weten precies wat jij nodig hebt!

1/ Kite

Dit is het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Het bestaat uit een grote vlieger die de wind opvangt en je voortstuwt op het water. Er zijn verschillende soorten kites, zoals opblaasbare kites en foilkites.

2/ Kiteboard

Dit is het board waarop je staat tijdens het kitesurfen. Het kan een twin-tip board zijn, dat symmetrisch is en waarmee je beide kanten op kunt varen, of een directional board. Dit kiteboard lijkt op een surfplank en is voornamelijk bedoeld voor golfsurfen met de kite. Het zal afhangen van in welke regio je gaat kitesurfen, welk kiteboard je het beste koopt. Vaar je het meest op plekken met weinig swell, dan is de twin-tip prima. De meeste beginners kopen ook een twin-tip, omdat je als beginner niet meteen op hele hoge golven zult kitesurfen.

3 / Bar en lines

Dit is het stuurmechanisme waarmee je de kite kunt besturen. Het bestaat uit een horizontale staaf met lijnen die verbonden zijn met de kite. Door aan de staaf te trekken of te duwen, kun je de kite draaien en vermogen regelen.

4/ Harnas

Dit is een gordel die je om je middel of heupen draagt en waaraan je de bar en lines bevestigt. Het harnas verdeelt de krachten van de kite over je lichaam en zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt om de kite te besturen.

5/ Trapeze

Dit is een specifiek type harnas dat je om je middel draagt en waar je inhaakpunt voor de kite aan bevestigd is. Het biedt extra ondersteuning en comfort tijdens het kitesurfen.

6/ Wetsuit

Een wetsuit is vaak nodig om je warm te houden tijdens het kitesurfen, vooral in koudere wateren. De dikte van het wetsuit hangt af van de watertemperatuur en je persoonlijke voorkeur. In Nederland heb je in de winter best een 5/4mm nodig en in de zomer volstaat een 3/2mm wetsuit.

7/ Zwemvest

Een zwemvest kan worden gedragen voor extra drijfvermogen en veiligheid tijdens het kitesurfen, vooral voor beginners of in gebieden met sterke stroming is dit zeker handig, maar niet zoveel kitesurfers dragen er eentje.

8/ Veiligheidsuitrusting

Dit omvat een leash die je verbindt met de kite, zodat je deze kunt loslaten in noodsituaties, en een helm om je hoofd te beschermen tegen eventuele verwondingen.
Het is ook belangrijk om de juiste kennis en vaardigheden te hebben voordat je gaat kitesurfen. Daarom raden we je zeker aan om kitesurflessen te nemen.  Zo leer je de basistechnieken, veiligheidsprocedures en juiste uitrusting goed kennen! We hopen dat je met dit blog al wat meer thuis bent in de wereld van het kitesurfen, veel plezier in het water!

Wil je kitesurfpret samen met ons beleven? Ga dan zeker mee op een van onze camps!

Kom gezellig met ons mee!

Ontdek al onze stories: