Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kitesurfen voor kinderen

Wat moet je weten voor je gaat kitesurfen met kids?

Kiten kan een super leuke nieuwe hobby zijn voor kinderen en leren kitesurfen op jonge leeftijd heeft grote gevolgen voor het kitesurf niveau, je techniek en je conditie. Toch is het niet de meest makkelijke sport en zijn er enkele dingen waarop je moet letten als je met kinderen gaat kitesurfen. Wij maakten een lijstje!

1/ Safety first!

Laat je kinderen begeleiden door een ervaren instructeur die bekend is met het lesgeven aan kinderen en die alle nodige veiligheidsmaatregelen kan uitleggen en handhaven. Ga ook zelf eens mee kijken in de eerste lesjes hoe het eraan toegaat. Het stelt je misschien ook gerust dat je kids in goede handen zijn en wie weet kun je wel een leuke actiefoto maken 😉

2/ Geschikte uitrusting

Zorg ervoor dat kinderen de juiste uitrusting dragen die specifiek is ontworpen voor kinderen, inclusief een passend formaat kite, harnas en reddingsvest. Te grote of te kleine kitekledij zijn niet veilig en zitten heel ongemakkelijk. Vertel je kind dat hij/zij het zeker moet aangeven als iets niet goed zit, dit is echt belangrijk!

3/ Geschikte omstandigheden

Begin met kitesurfen op rustige, ondiepe wateren met weinig golven en minimale wind. Het is belangrijk dat kinderen zich comfortabel voelen en kunnen leren zonder al te veel uitdagingen in het begin. Als je te snel met je kids naar moeilijkere kitecondities gaat, omdat je misschien zelf al goed kan kitesurfen, dan verhoog je het risico dat je kind het te eng vindt. Het zou jammer zijn dat hij/zij het daarna niet meer wilt proberen.
Geef je kind de ruimte om op eigen tempo deze geweldige sport te ontdekken, dan kunnnen jullie in no-time samen het water op.

4/ Geschikte leeftijd

Hoewel er geen vaste leeftijdsgrens is voor het leren van kitesurfen, moeten kinderen oud genoeg zijn om instructies te begrijpen en fysiek in staat zijn om de sport te beoefenen. Dit kan variëren afhankelijk van het kind, maar over het algemeen wordt aanbevolen dat kinderen minstens 10 jaar oud zijn om te beginnen met kitesurfen. Vanzelfsprekend moet je kind ook in het bezit zijn van een zwemdiploma. Dit is ook een vereiste bij kitesurfscholen.

5/ Ouderlijk toezicht

Als ouder moet je betrokken zijn bij het leerproces van de kinderen en ervoor zorgen dat ze zich bewust zijn van de risico’s en veiligheidsmaatregelen die gepaard gaan met kitesurfen. Door een paar keer te gaan kijken naar de lessen, begrijp je beter waarom er bijvoorbeeld een impact vest wordt gedragen, of een helm. Op die manier kun je beter aan je kinderen uitleggen waarom het zo belangrijk is om goed beschermd te kitesurfen. Zo gebeuren er weinig tot geen ongelukken.

Al bij al is het een super leuke sport voor kinderen, waarbij ze urenlang lekker in het water kunnen zijn en waarbij ze actief bezig zijn. Het is dus zeker een aanrader om het eens te proberen!
Ga je graag mee met je kinderen kitesurfen? Gelijk heb je! Ontdek ons kitesurfcamp voor families op Ameland tijdens de zomer!

Kom kiten op Ameland!

Meer nieuws van Ripstar Kite

Ontdek al onze stories: