Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De beste plekken om te kitesurfen in Nederland

Ontdek waar in Nederland je het best kan kitesurfen!

kitesurfen ameland

Nederland en wind, dat is een liefdesverhaal. Hoewel je soms gek kan worden van de wind of van het weer, is er ook een voordeel. Nederland is een topland om te leren kitesurfen! Er worden af en toe kampioenschappen gehouden, zoals bijvoorbeeld het NK big air. Kitesurfen in Nederland is dus leuk voor zowel beginners als gevorderden. In Nederland zijn er verschillende geweldige plekken om te kitesurfen. Hier zijn de 7 leukste locaties op een rijtje!

1/ Zandvoort

Dit is een populaire plek voor kitesurfers vanwege de constante wind en de uitgestrekte stranden. Je kan er op verschillende plekken kitesurflessen nemen. Daarnaast is er in Zandvoort ook veel te beleven. Het is een gezellig stadje, met leuke strandbars, een levendig centrum en genoeg bezienswaardigheden.

2/ Scheveningen

Scheveningen is dé surftown van Nederland. Zowel golfsurfers als kitesurfers komen er samen om gezellig met z’n allen hun favoriete hobby te beoefenen. Het is een populaire kitespot, vanwege de wind en de aanwezigheid van kitesurfscholen.

3/ Noordwijk

Dit kustplaatsje in Zuid-Holland staat bekend om zijn mooie stranden en is ook geliefd bij kitesurfers. Er is heel vaak genoeg wind om te kitesurfen en daarnaast is er een stadje met een gezellige stadskern en heel veel natuur in de omgeving. Er zijn stranden, bossen, duinen en zelfs een natuurreservaat.

4/ IJmuiden

IJmuiden heeft prachtige stranden en duingebieden die populair zijn bij zowel lokale bewoners als toeristen. Het brede zandstrand biedt volop ruimte voor recreatie, zoals zwemmen, zonnebaden, wandelen en watersporten zoals kitesurfen en windsurfen. Ijmuiden heeft vaak genoeg wind er aan kitesurfen te doen, wat het een hele leuke spot maakt. Er is ook een kitesurfschool aanwezig.

5/ Texel

Dit Waddeneiland biedt verschillende kitespots, waaronder De Koog en Paal 17, waar je kunt genieten van kitesurfen in een prachtige natuurlijke omgeving. Er zijn ook enkele kitesurfscholen, waar je lessen kunt nemen. Naast het kiten is het natuurlijk heerlijk vertoeven op dit eiland. Je kan er wandelen, fietsen, wadlopen en nog veel meer!

6/ Ameland

Net als Texel is Ameland een geweldige plek voor kitesurfers, met name bij het strand van Hollum. Tijdens de zomermaanden organiseert Ripstar supergezellige kitesurfcamps voor de hele familie op Ameland. Je krijgt dan elke dag les met het hele gezin en daarnaast kun je genieten van activiteiten die worden georganiseerd door onze crew! Meer weten? Check dan onze site!

7/ Oostvoorne

Dit is een populaire spot vanwege de ondiepe lagune, wat ideaal is voor beginners en freestylers. Het is er super makkelijk om nieuwe manoeuvres te leren en de ideale plek voor de eerste stappen in je kitesurf carrière. Opgelet: er is geen specifiek leergebied, waardoor beginners en gevorderden de spot moeten delen. Pas dus goed op wanneer je er kitesurft en houd je aan de voorrangsregels.

Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat bij het kitesurfen. Controleer altijd de actuele weersomstandigheden en zorg ervoor dat je de juiste uitrusting en training hebt voordat je het water op gaat. Wil je graag meer weten over kitesurfen? Lees dan onze blogs of kom met ons mee op kitereis! Veel plezier met het ontdekken van deze vette sport!

Kom met ons mee kiten!

Meer nieuws van Ripstar Kite

Ontdek al onze stories: