Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Hoe verzorg je huid en haar als je heel veel surft?

Hoe las je een goeie selfcare in na een surfsessie?

Surfkamp Spanje, Oyambre

1/ bescherm je huid tegen de zon

Het maakt niet uit welk huidtype je hebt, je MOET je beschermen tegen de zon. Als je een te lage factor gebruikt, kan je kans op huidkanker erg verhogen. Dat willen we natuurlijk niet. Te weinig smeren zorgt er tevens ook voor dat je huid sneller rimpels krijgt.We begrijpen natuurlijk dat je het liefst zo snel mogelijk dat bruine kleurtje hebt, maar vertrouw ons, insmeren is de beste lange termijn oplossing!
Wat je best doet, is je insmeren met factor 50, of toch tenminste factor 30. Tijdens lange surfsessies raden we een lange wetsuit aan, en wat zinc stick op je gezicht. zinc laat niks door, waardoor je optimaal beschermd bent!

2/ Je haren bleken

Om de echte surferlook te krijgen, kan je proberen om je haar natuurlijk te laten bleken tijdens je surfvakantie. Er zijn echter een paar dingetjes waar je op moet letten bij het haren bleken, zodat je haren niet kapot gaan. Je hoort vaak over mensen die citroensap in hun haren doen. Een citroen is heel erg gezond! Het drinken en smeren van het sap kan helpen voor allerlei kwaaltjes. Doe echter NOOIT puur citroensap rechtstreeks op je haren tijdens een surf/ strandsessie. Citroensap in contact met de zon vormt een te sterke chemische reactie op je haar, waardoor het splitst en afbreekt. Wat je wel kan doen, is citroensap mixen met je conditioner of met warm water. Zet het een uurtje of twee op je haren, en spoel weer grondig uit! Verzorg je haren altijd goed, dan kun je nog jaren genieten van je surferlokken!

3/ Kokosnoot olie is the way to go!

Al dat zout in het water zorgt ervoor dat je haren snel zullen uitdrogen. Daarom raden we je aan om te investeren in een goede pot kokosnoot olie. Met deze olie hoef je je haren niet echt meer met shampoo te wassen, en kan je gewoon na elka surfsessie je haren goed uitspoelen en vervolgens de olie erop doen.

4/ Spoel je wetsuit goed uit

Het is heel belangrijk dat je je wetsuit na elke surfsessie met zoet water spoelt. Dat is niet alleen goed voor je wetsuit zelf, maar dus ook voor je huid. Een schone wetsuit betekent een schone huid, zo zorg je ervoor dat je huid niet gaat uitdrogen of gaat plakken.

5/ Hydrateren, hydrateren!

Hydrateren moet je op alle manieren doen. Het begint bij veel water drinken. 2 liter per dag op een zomerdag en wanneer je volop aan het surfen bent, is zeker niet te veel. Daarnaast smeer je je best elke avond van kop tot teen in met aftersun of body lotion. Op die manier kan je huid ook herstellen van de blootstelling aan de zon, en krijg je gelijk een heel mooi kleurtje ;-).

Meer lezen:

Lees meer stories: