Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De wereld van: Tim Senders

Een kijkje in het leven van acteur, presentator, DJ, maar ook kitesurfer Tim Senders!

kitesurfen

Met een aanstekelijke energie en een onweerstaanbare charme heeft Tim Senders zijn naam gevestigd als geliefde televisiepresentator, acteur, DJ en contentmaker. Wat Tim echt onderscheidt, is zijn passie voor avontuur en ontdekking. Of het nu gaat om het verkennen van verre bestemmingen of het uitproberen van extreme sporten. Eén van zijn grootste passies? Kitesurfen! Als echte kitesurfliefhebber gaat hij deze zomer op avontuur naar het Ripstar Premium Kitecamp in Denemarken. Ben jij nieuwsgierig hoe hij is begonnen met kitesurfen, wat hem aantrekt in de sport en wat zijn grootste kite blooper is? Duik dan mee in zijn wereld op het water!

Hoe ben je begonnen met kitesurfen en wat heeft je aangetrokken tot deze sport? 
Mijn huisgenoot was vroeger helemaal hyped van kitesurfen. Zo raakte ik ook geïnteresseerd en besloot ik lessen te volgen bij Juriaan, van North Sea Watersport. De mix van avontuur en het gevoel van één zijn met de natuur sprak me enorm aan in deze sport.

Wat vind je het leukste aspect van kitesurfen?
Voor mij is het meest opwindende aan kitesurfen de ongeëvenaarde vrijheid op het water en de onmiskenbare adrenaline kick wanneer je over de golven vliegt. Echter, ik moet toegeven dat ik voornamelijk een ‘mooi-weer’ kiter ben en altijd op zoek ben naar plekken waar de zon schijnt.

Wat is de meest memorabele kitesessie die je hebt gehad?
Die keer dat ik voor het eerst zelfstandig lange afstanden kon afleggen in Tarifa, staat me nog helder voor de geest. Ik kon urenlang op het water staan, wat me voor het eerst het gevoel gaf dat ik de sport echt beheerste. Het was een onbeschrijflijk gevoel van voldoening en vrijheid.

Wat zijn enkele van de uitdagingen die je bent tegengekomen bij het leren kitesurfen en hoe heb je ze overwonnen?
Het begin vond ik echt de moeilijkste uitdaging. Het onder controle krijgen van de kite en het vinden van de juiste balans op het board was zeker niet eenvoudig. Op een gegeven moment dacht ik er zelfs bijna aan om te stoppen. Gelukkig heb ik door geduldig te blijven en veel te oefenen deze obstakels kunnen overwinnen. Bovendien heb ik gemerkt dat er veel steun is vanuit de kitesurf community. Iedereen is bekend met de beginner struggles en staat graag klaar om te helpen.

Zijn er specifieke doelen die je hebt gesteld voor jezelf in het kitesurfen?
Voor mij draait het allemaal om het ontdekken van nieuwe spots over de hele wereld en vooral om het plezier dat ik beleef tijdens het kiten. Elke keer dat ik het water op ga, streef ik naar vooruitgang, of het nu gaat om het beheersen van nieuwe tricks of het verbeteren van mijn controle op het water.

Hoe voelt de verbinding met de natuur voor jou wanneer je kitesurft, weg van de drukte van je leven als presentator en DJ?
Kitesurfen is mijn ultieme ontsnapping aan de drukte van de stad. Door het zeewater voel ik mij één met de natuur. Het moment dat je over het water glijdt met zon in je gezicht, is een onbeschrijfelijke extase en heerlijk moment van ontspanning voor mij.

Heeft kitesurfen je kijk op de natuur en het milieu beïnvloed?
Kitesurfen heeft zeker mijn kijk op de natuur en het milieu beïnvloed. Het heeft me nog meer bewust gemaakt van de schoonheid van onze planeet en het belang van het beschermen ervan. De kitesurf trip die ik deze zomer naar Denemarken ga maken, illustreert dit perfect. In plaats van te vliegen, kies ik ervoor om met de auto te gaan, wat een kleine maar bewuste stap is om mijn ecologische voetafdruk te verminderen.

Met de podcast “De Handleiding” heb je een prachtige serie afleveringen gemaakt waarin openhartige gesprekken plaatsvinden over mentale gezondheid. Samen met ervaringsdeskundigen verken je de diepere aspecten van mentaal welzijn, met persoonlijke verhalen en verfrissende inzichten. Bovendien deel je waardevolle tips om veerkrachtig te blijven. Zo vormt sporten een essentieel onderdeel van zowel het mentale als fysieke welzijn. Elke keer wanneer we ons inspannen met hoge intensiteit, zoals bij kitesurfen, wordt het hormoon endorfine vrijgegeven. Dit hormoon fungeert als neurotransmitter en is verantwoordelijk voor het opwekken van gevoelens van geluk en zelfs euforie. Wat doet kitesurfen met jouw mentale gezondheid?
Kitesurfen betekent ontzettend veel voor mijn mentale balans. Het geeft me een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid en ontspanning, terwijl de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten mijn geluksniveau een flinke boost geven. Bovendien brengt het me buiten, weg van mijn telefoon en laptop, waardoor ik echt kan genieten van het moment en de verbinding met de natuur.

Favoriete kite set-up?
Ik maak momenteel gebruik van de nieuwste set van Reedin, van Kevin Langeree. Eerder had ik zijn uitrusting al eens uitgeprobeerd tijdens een testdag in Noordwijk. Toen ik in Kaapstad was heb ik hem een berichtje gestuurd om daar met zijn nieuwe set te varen.

Favoriete kite bestemming?
Mijn favoriete plek om te kitesurfen is Tarifa in Spanje, vanwege de constante wind en prachtige stranden. Ik heb ook twee keer de kans gehad om naar Kaapstad te gaan, wat echt fantastisch was. Daarnaast ben ik naar Kaapverdië gereisd voor een serie, Mission Unkown, waarbij ik samen met pro-kiter Roderick Pijls in 6 uur van eiland naar eiland kitesurfte. Het was een trip van 60km in totaal!

Kite blooper?
Mijn grootste blunder was toen ik besloot om op een eerste date te gaan kitesurfen. Ik had nog maar net een paar lessen gevolgd en mijn eigen uitrusting gekocht. Zij bleek al zeer bedreven te zijn in kitesurfen, terwijl ik dacht dat ik het wel kon. Echter, ik wist niet eens meer hoe ik mijn kite moest lanceren en het lukte me niet om upwind te varen toen de wind aanlandig stond. Gelukkig kreeg ik hulp van een ervaren kitesurfer, maar ik voelde me echt een mislukkeling. Het was overduidelijk dat ik te hoog had ingezet.

Grootste kite crash?
Mijn meest memorabele kite crash gebeurde toen ik te veel risico nam tijdens het uitvoeren van een sprong en hard neerkwam op het water. Gelukkig droeg ik een impact vest en kwam ik er zonder ernstige verwondingen vanaf, afgezien van een deukje in mijn ego. Daarnaast heb ik ook een paar keer verzuimd om mijn kite goed te controleren voordat ik hem lanceerde. Als er iets misgaat, kost het veel tijd en gedoe, dus ik neem dit nu een stuk serieuzer.

Favoriete kite trick?
Ik ben zelf nog geen hero in kite tricks. Mijn favoriete trick is de kiteloop. Telkens wanneer ik die indrukwekkende rotatie online voorbij zie komen, voel ik een jaloersmakend verlangen om dit zelf ooit te kunnen doen. Het lijkt me geweldig om zo door de lucht te vliegen.

All-time kite hero?
Mijn all-time kite hero is Ruben Lenten. Zijn ongelofelijke stijl en moed in het kitesurfen zijn bewonderenswaardig, en hij is ook nog eens een prachtig mens. Ruben is een echte avonturier en levensgenieter. Daarnaast hebben we samen vaak achter de draaitafels gestaan om menig feestje te laten opstijgen.

Het eerste wat je in je opkomt wanneer je aan kitesurfen in Denemarken denkt?
Als ik denk aan kitesurfen in Denemarken, komen meteen de prachtige rustige meren, stranden en de uitdagende windcondities in me op. Ik heb Denemarken nog nooit bezocht, dus het lijkt me een geweldig nieuw kitesurf-avontuur om deze zomer te gaan ontdekken.

Tot slot: wat verwacht je van jouw Ripstar Kitesurf Trip naar Denemarken?
Ik kijk er enorm naar uit! Ik verwacht een onvergetelijke ervaring vol avontuur, nieuwe ontdekkingen en natuurlijk heel veel kitesurf plezier!

 

Interview en tekst: Nicole Scheerens
Foto’s: Rein Rijke, Zout fotografie

Tim in actie!

Lees meer interviews met topsporters!

Lees alle interviews