Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

7 coole water activiteiten in Nederland

Deze wateractiviteiten kun je ondernemen als er geen golven zijn in Nederland.

  • Leestijd: 4 min

Ben jij ook zo’n waterrat, maar weet je niet goed wat te doen als er een keer geen golven zijn? We got you! Wij zochten de leukste wateractiviteiten uit voor jou, die je gewoon kunt ondernemen in Nederland. Zo zul jij je nooit vervelen tijdens een warme zomerdag.

1/ SUP SUP Club

De 20 stand-up-paddle clubs van SUP SUP CLUB vind je op de mooiste locaties door heel Nederland én zelfs eentje in Barcelona. Hier sup je met het allerbeste materiaal voor maar 11,50 per uur. Alle gear die je nodig hebt ligt voor je klaar in de handige en SUP 2 GO boxen. Het enige wat jij hoeft te doen is je tijdslot boeken, je locker te openen, en suppen maar! Op zoek naar een leuke watersport activiteit met vrienden, familie, als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? De SUP SUP Club is een super leuke optie! Huur gemakkelijk zelf een SUP board of boek een privé- of groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde SUP instructeur.

SUP SUP Club

2/ Ride along

Ride along is een superleuk activiteitenbureau, gevestigd in Breda. Kom je met een groep? Dan kies je wat je graag wilt doen, en zij verzorgen het tot in de puntjes. Eén van hun specialiteiten is suppen over de singels van Breda, maar er zijn ook talloze andere leuke dingen te doen, zoals lasergamen, bubbelvoetbal, archery tag en nog veel meer! Telkens krijg je een ervaren instructeur mee en kan je lekker urenlang ravotten.

3/ Wakeboarden!

Een van de allercoolste dingen om op het water te doen in Nederland, is ongetwijfeld wakeboarden. Daar zijn we bij Ripstar natuurlijk grote fan van! In ons uitgebreide wakeboard blog, kun je terugvinden waar je dit allemaal kunt doen. Wisten jullie trouwens dat Ripstar ook leuke wakeboard tutorials heeft uitgebracht? Onze camp manager Christy legt jullie in 2 minuten de kneepjes van het vak uit. Zo kun jij naast het water alvast even oefenen. Deze tutorials zijn te vinden op de Instagram Reels van Ripstar.

Let's Rip!

4/ Float Yoga

Geen zin meer in je standaard workout? Probeer dan eens float yoga! Beeld je in dat je een workout of yoga doet, en dat je ook nog eens jezelf recht moet proberen houden op je plank! Dat is hilariteit verzekerd. Het is ook best een uitdaging. Je leert om balans te hebben, en gefocusd te blijven op je evenwichtspunten. Op de meeste plekken kun je proeflessen nemen en als beginner starten. Het niveau is voor iedereen weggelegd. Er zijn verschillende openbare zwembaden die deze lessen aanbieden. Zoek er eentje in jouw buurt en ga een lesje mee drijven op die yogamat!

5/ Huur een waterfiets met je vrienden

Dit is echt de perfecte zomeractiviteit! Bij elk groot meer in Nederland, kun je wel een waterfiets huren. Zet een paar biertjes in de koelbox, en trappen maar. Na een tijdje kun je natuurlijk halt houden en heerlijk zwemmen. Let wel even op waar precies, het is niet overal even veilig om te zwemmen.

6/ Windsurfen

Wind genoeg in Nederland? Kies dan voor een dagje windsurfen. Je krijgt een zware plank onder je voeten, en een groot zeil, waardoor je een soort mix van een bootje varen en een surfgevoel krijgt. Het leuke verschil met windsurfen en golfsurfen, is dat je veel meer op je plank kan staan. Niet eindeloos terug peddelen tot diep in de zee, laat je lekker meevoeren met de wind. Op dagen met veel wind kun je immers best hoge snelheden halen!

7/ Surf in een wavepool!

In den Haag komt de eerste wavepool van Nederland! Wat doet zo’n wavepool precies? Dit is een soort van groot zwembad dat perfect surfbare golven maakt. Op deze manier kun je dus indoor golfsurfen! Ben je dus echt super stoked om zoveel mogelijk te surfen? Dan kun je meedoen met de Crowdfunding-actie van de Surfpoel. Daarna krijg je jouw persoonlijke account waar je een tijdsslot kunt boeken om langs te komen en te shredden. Let’s go!!

Leuke wateractiviteiten!

7/ Kitesurfen

Ben je klaar voor de uitdaging van het jaar? Neem dan eens kitesurf lessen, of kom gezellig mee op kitecamp. Bij Kitesurfen vlieg je letterlijk met een grote vlieger, en een plank onder je voeten doorheen het water. Adrenalineboost verzekerd dus! Het leuke aan kitesurfen is dat je best grote afstanden in één keer kunt afleggen. Zoals we eerder al vertelden, is er in Nederland meer dan genoeg wind om te kunnen kiten.
Kennen jullie onze nieuwste kitesurf camps al? Wij organiseren sinds dit jaar kite camps voor zowel jongeren, families als volwassenen. Neem zeker eens een kijkje, er zit vast wel iets voor jou tussen.

Lees meer stories: