Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

5 dingen om te doen op Ameland tijdens je vakantie

Ontdek tijdens een vakantie op Ameland bijna 30 kilometer aan Nederlandse natuur!

Wat te doen op Ameland, family surfcamp natuur
 • Leestijd: 3 minuten

Wil jij op vakantie naar de eilanden maar weet je niet wat er te doen is op Ameland? Geen zorgen: er is genoeg te beleven tijdens een vakantie op Ameland. De uitgestrekte stranden, de interessante geschiedenis van de Wadden met zijn typische zeelui-sfeer en de knusse duintjes: we krijgen er geen genoeg van. Lees snel verder zodat jij straks weet wat er te doen is op Ameland!

1/ Fietsen op Ameland

Als je eenmaal op Ameland aangekomen bent, wil je er natuurlijk op uit om Ameland te verkennen. Heel Ameland is gemakkelijk bereikbaar per fiets. De langste fietsroute is de ‘Amelander Route’; deze route is maar liefst 52 kilometer lang en voor sportievelingen in één dag te fietsen. Maar er zijn nog veel meer routes: verken bijvoorbeeld de route ‘Amelands Product’: een speciale route die je langs de vele bedrijfjes voert die authentieke streekproducten produceren.

De allermooiste fietsroute voert je over de gehele lengte van het eiland langs de duinen. De route begint naast het Ripstar surfcamp en eindigt bij de iconische Vuurtoren van Ameland. Onderweg snuif je de natuur op, of wandel je even het strand op voor een relaxte pauze. Niet schrikken als er ineens een schaap op de weg staat!

2/ Bekijk de iconische vuurtoren

De iconische vuurtoren van Ameland is maar liefst 55 meter hoog en gebouwd in 1880. De vuurtoren beschermde vroeger schippers, zodat ze niet vastliepen op de gevaarlijke Amelandse zeebodem. Ook al zijn vuurtorens met de huidige techniek niet meer nodig, nog steeds werpt deze vuurtoren elke nacht zijn licht over het eiland. Je kunt de vuurtoren beklimmen; na een fikse trappentocht kun je de oude werkkamer van de vuurtorenwachter bekijken en bovendien genieten van het uitzicht over Ameland. Aanrader!

3/ Maak een lange strandwandeling

Weet je nu wat er allemaal valt te doen op Ameland? Zo niet, dan heeft Ameland nog meer te bieden, namelijk maar liefst 27 km aan strand. Je kunt niet op vakantie naar Ameland zónder een flinke strandwandeling te maken. Veel stukken strand zijn onbebouwd en daardoor onontdekte pareltjes. Onze tip: maak de wandeling na het diner. Het rustgevende geluid van de golven en de prachtige ondergaande zon zorgen ervoor dat je helemaal relaxed wordt. Bij terugkomst op het surfcamp kun je lekker cozy in onze surfbar gaan zitten met een warme kop thee.

 

Ontdek de natuur op Ameland

4/ Ontdek de Amelandse natuur

Ook al is Ameland een van de grotere Waddeneilanden, er wonen slechts 3.747 inwoners. Daardoor heeft de natuur op veel plaatsen nog vrij spel. Ons surfcamp bevindt zich vlak naast het uitgestrekte natuurgebied het ‘Oerd’. Deze plek is een tussenstop voor veel vogelsoorten die hun jaarlijkse migratie maken. Vanaf ons camp is het een kleine 10 minuten fietsen naar fietsenstalling ’t Spijkerpad, vanaf waar je zo het gebied in wandelt. Let wel op wanneer je deze wandeling onderneemt – met hoogtij staat een groot deel van het gebied onder water.

5/ Ga uiteten bij de lekkerste restaurants

Naast het ontdekken van de Amelandse natuur, valt er nog meer te doen op Ameland. Ameland is namelijk een klein eilandje maar heeft een zeer uitgebreid horeca-aanbod: van zijn verschillende strandtentjes tot fijne terrasjes verspreid over het hele eiland. Vlakbij ons camp bevindt zich Strandpaviljoen Sjoerd, een ideale plek om te dineren met zonsondergang. Wil je echt gastronomisch dineren? Dan raden we restaurant Koaikershuus aan, voor een uitzonderlijk lekker stukje gegrilde eend en een heerlijk glas wijn. Eet smakelijk!

Ons surfcamp op Ameland

Vakantie op Ameland

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in Ameland? Ripstar organiseert gedurende de zomermaanden een speciaal surfcamp voor families: Surf & Family Ameland. Vlak achter de duinen, bij het plaatsje Buren. Bekijk ons Surf & Family camp op Ameland! >

 

 

Check deze Amelandse camping