Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De tofste wakeboard banen in Nederland

Wat zijn de coolste wakeboard banen van ons land?

 • Leestijd: 4 min 

Wakeboarden, wij houden ervan! Het liefste doen wij dit achter een cable zodat je coole tricks over obstakels kan doen. Kneeboard, waterski of wakeskate je liever? Dat kan natuurlijk ook. Tegenwoordig zijn er steeds meer cables in Nederland, daardoor is er altijd wel een bij jou in de buurt. Dit zijn onze favoriete Wakeboard banen.

1/ Down Under

Down Under in Nieuwegein (Utrecht) is een unieke locatie voor watersport, recreatie en horeca. Alle obstacles op de wakeboard baan zijn van Unit Parktech, kwaliteit gegarandeerd dus. De cable van de wakeboard baan is 722 meter en draait counter-clockwise. Down Under is een echt rail park – er zijn maar liefst negen rails te vinden! Samen met kickers, quarter pipes en pole jams is er genoeg te leren. Ook voor een minder ervaren boarder is dit onze favoriete plek. Door vriendelijke baandraaiers wordt aan iedereen een passende uitleg en tips gegeven. Ook als je zelf liever niet op het water staat is Down Under the place te be. In de beach bar kan je genieten van een drankje, terwijl de wakeboarders voor je aan het shredden zijn.

In de zomer heeft Ripstar een Wakecamp voor iedereen tussen de 12 en 17 jaar oud bij Down Under. Hier kan je leren wakeboarden of je wakeboard skills verbeteren. Elke dag krijg je exclusief toegang tot de wakeboardbaan en les van instructeurs. Ideaal voor je eerste meters of je nieuwe tricks!
Adres: Ravensewetering1, 3439 ZZ Nieuwegein
Open van: maart t/m oktober

2/ Wet ‘n Wild

Sinds 1998 kan je je op de Zegerplas (Alphen aan den Rijn) als watersporter uitleven. Bij deze wakeboard baan heb je veel obstacles die op palen in de grond staan, hierdoor liggen ze altijd helemaal stil. De obstacles zijn uniek en perfect voor het oefenen van je eerste transfer of pool ride. Ook als je nog nooit eerder op een board hebt gestaan, kan je hier terecht. De cable draait counter-clockwise en is vrij lang. Val je aan de overkant? Dat maakt niks uit; de cable is niet breed dus je zwemt zo terug. Wet ’n Wild The Social Club is een frisse horecagelegenheid aan de cable. Hier kan je voor of na het boarden terecht voor een hapje en drankje.
Adres: Sportlaan 5, 2406 LD Alphen aan den Rijn
Open van: januari t/m december

3/ Burnside Cablepark

Burnside bestaat sinds 2009 en is een van de gezelligste cables in Nederland. Hier leer je snel je eerste rondjes op de baan en zolang het niet onweert, kan je altijd terecht[MOU1] . Waar andere banen obstacles vaak kopen of huren, bouwt Burnside er veel zelf. Dit doen ze met hun ervaring uit het bouwen van skateparken. Met verschillende kickers, boxen en rails is er genoeg om te kunnen shredden. Ook Burnside draait counter-clockwise.

Burnside heeft nu ook de Spacemob Firecracker rail liggen, deze is supertof voor een boarder met meer ervaring.
Adres: Viskweekweg 3, 8166 KJ Emst
Open van: april t/m oktober

 

4/ SKEEF

SKEEF lift midden in een recreatiegebied in Heerhugowaard. SKEEF is een van de weinige cables in Nederland die clockwise draait. Dit kan de start of bochten van een boarder die linksvoor staat net iets makkelijker maken. SKEEF heeft een hoge cable met goede lijnspanning, hierdoor kan je bij de wakeboard baan SKEEF ook je eerste air tricks goed oefenen.  De obstacles zijn zowel units als zelf gemaakt. Voor beginnend en ervaren genoeg te doen, dus! Ook heeft SKEEF een leuke horecagelegenheid waar je na afloop zou kunnen genieten van een BBQ.
Adres: Strand van Luna 3, 1704 ZZ Heerhugowaard

5/ Cablepark Aquabest

Cablepark Aquabest ligt in een plas bij Eindhoven. Hier kan je veel verschillende clinics volgen voor beginnend en gevorderde boarders. Aquabest is een 4-mastbaan die counter-clockwise draait. De baan is 800 meter lang en heeft 10 meenemers. Aquabest heeft iets minder, maar zeker leuke obstacles. Ook is er hier veel ruimte om air tricks te oefenen.
Na een sessie op het water kan je plaatsnemen op het heerlijke terras aan het water. Hier heb je volop keus uit wat lekkers of gezonds.
Adres: Ekkersweijer 2, 5681 RZ Best
Open van: april t/m oktober (en op zondagen het hele jaar door)

 

Meer lezen?

Lees meer stories: