Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De leukste surf spots van Noord-Spanje

Wat zijn de beste stranden van Cantabrië, het Baskenland en Asturias? Ontdek het hier!

zarautz
  • Leestijd: 4 minuten

Een surftrip doorheen Noord-Spanje is altijd een goed idee. Je kan letterlijk de hele kustlijn afrijden, en overal prachtige spots ontdekken. Ripstar zet de allerleukste surfspots van Cantabrië, het Baskenland en Asturias even op een rijtje.

1/ Oyambre

Oyambre is de ideale plek om te leren surfen. Het is er lekker rustig, en de golven zijn niet al te hoog. De omgeving is er ook prachtig, ideaal voor een picknick bij zonsondergang na een stevige surfsessie. Het allerleukste voordeel aan Oyambre is dat Ripstar daar gewoon een heerlijk camp voor jou klaar heeft staan. Zo moet jij nergens aan denken en kan je gewoon genieten van je surfreis! Ontdek het camp hier! Vergeet tijdens je trip naar Oyambre ook zeker niet het buurstrandje Gerra te checken. De ligging van dit strand is net anders, waardoor je er vaak mooie golven vindt.

Oyambre en Gerra

2/ Somo

Somo is de meest gezellige plek om te surfen en te skaten. De golven zijn er voor medium en pro-surfers. Jaarlijks worden er veel Spaanse surfcompetities op Somo gehouden. Er is ook een pracht van een surfschool, de Escuela Cantabra de Surf. Zij zijn sinds 1991 de grootste surfschool van Spanje. Je kan er dus ook alle soorten boards huren. Naast Somo ligt Loredo, voor wie nóg een level hoger wil gaan ;-). Voor de skateliefhebbers er is ook een groot skatepark in Somo, daar komen de beste skaters van Cantabrië samen om te laten zien wat ze kunnen. Verblijf je in Santander? Geen probleem! Je kan zo de ferry nemen naar dit fantastische strand.

Somo

3/ El Sardinero

El Sardinero is een strand dat behoort tot de grote stad Santander. In de zomer is het er heel toeristisch, maar als je in de herfst of lente gaat, is het weer er nog prima. Dat zijn ook de periodes dat je hele mooie golven kan zien op dit strand. Wil je surfen graag combineren met drankjes doen en genieten? Dan is een trip naar Santander helemaal iets voor jou! Je kan er zelfs met het vliegtuig komen.

4/ Zarautz

Zarautz is een pareltje in het Baskenland. Dit is ook weer een perfect plekje als je een beginnende surfer bent. Het ligt middenin de groene heuvels, en het stadsleven van Zarautz is gezellig en bruisend. In de buurt ligt de grote stad San Sebastian. Deze stad staat, net zoals de rest van de Noord-Spaanse kustlijn, bekend om de surf shops, de gezelligheid en de tapas en pinchos. Aarzel zeker niet om eens binnen te vallen in één van de vele authentieke pinchosbarretjes die San Sebastian te bieden heeft!

Zarautz en San Sebastian

5/ Berria

Berria is een geweldige surf spot die nog niet veel mensen kennen. Je kan er dus op je eigen tempo lekker veel golven pakken. Er is voldoende accommodatie in de buurt, en er is een surfschool ter plekke. In de buurt van Berria ligt Santoña. Dat is een geweldig stadje, waar je met behulp van een trap enkele prachtige rotsen kan beklimmen. Ga je nog een beetje verder, dan kom je op Laredo uit, nog een leuke surfplek. Genoeg te doen dus!

6/ Liencres

Liencres heeft een prachtige, wilde natuur. De golven zijn er best heftig soms, maar in de zomer kan iedereen daar lekker surfen. Je kan er na het surfen een bezoek brengen aan het natuurpark, of gewoon er de prachtige duinen intrekken. Liencres kent vooral veel Spaans toerisme, dus het kan wel eens dat je met een paar locals op het terras eindigt.

Santoña, Berria en Liencres

7/ Playa de San Martin

Onze favoriete surfspot in Asturias is Playa San Martin, een prachtig strand in het dorpje Celorio. Op dit strand vind je het gehele jaar door golven, die vooral bij laagtij goed breken. Het strand is door de snellere golven uitdagend voor de ervaren surfer, terwijl ook beginners er goed terecht kunnen in de schuimgolven. Het strand heeft genoeg ruimte en ondanks de cliffen aan de zijkant niet veel rotsen op het strand zelf. Je surft hier met uitzicht op de prachtige Picos de Europa en tussen de hoge cliffen van Noord-Spanje. Een adembenemend uitzicht én mooie golven ineen. In de buurt van dit strand vind je ook ons Young Surfvillage Celorio, een surfcamp speciaal voor jongeren.

Lees meer:

Alle verhalen