Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 67 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ontdek de bruisende surfplek Biscarrosse Plage

Het hippe en bruisende Biscarrosse Plage is perfect voor iedereen die niet stil kan zitten op vakantie.

Biscarrosse ligt precies in het midden van de lange Côte d’Argent (“zilveren kust”), een uitgestrekte kustlijn van meer dan 200 kilometer die vanaf de rivier de Gironde tot de Spaanse grens loopt. Dit gebied staat er met uitstek om bekend dat het geschikt is om te surfen – in de zomer trekken veel mensen met hun camper of tentje hier naartoe! Eén van de voordelen van Biscarrosse is dat er ongelooflijk veel te doen is in de omgeving. Biscarrosse zelf is een bruisend kuststadje, met veel gezellige restaurantjes, cafeetjes en een prachtige kustboulevard. Lees hier wat je er allemaal kan doen.

1/ Surfen in Biscarrosse Plage

Biscarrosse is de perfecte plek om te leren surfen. De Franse kust staat vooral in het naseizoen en in de winter bekend om zijn sterke, hoge golven. In de zomer zijn de golven echter een stuk rustiger en kleiner. Hierdoor zijn de golven dan ideaal om het surfen onder de knie te krijgen. Ripstar biedt surfcamps met surflessen voor gezinnen en speciale weken voor volwassenen van 30 jaar en ouder.

2/ Skatepark Biscarrosse

In het dorp van Biscarrosse Plage ligt een leuk, vernieuwd skatepark, waar jong en oud kunnen oefenen met skaten. Er wordt geoefend op bmx-fietstjes, skateboards en ook surf skates. Er zijn meerdere obstakels en het park heeft geschikte onderdelen voor kinderen en volwassenen.

3/ Beklim de Dune du Pyla

Wie Biscarrosse Plage wel eens heeft gegoogelt, weet dat de kustplaats op korte rij-afstand van de hoogste duin van Europa ligt: Dune du Pilat. De duin is maar liefst 111 meter hoog en ligt direct aan zee. Dit zorgt ervoor dat het een populaire trekpleister is voor toersiten; voornamelijk met zonsondergang is het er druk en kan je genieten van fantastische uitzichten. Wil je de duin wat rustiger ervaren? Zet dan je wekker vroeg en beklim de duin met zonsopgang. Dan zijn er doorgaans een stuk minder mensen en kun je genieten van prachtige vergezichten.

4/ Bezoek het grootste WipeOut-park ter wereld

Op het meer van Biscarrosse Plage vind je een groot wipeout park dat leuk is voor jong en oud. Volgens de organisatie zelf is het park sinds 2017 het grootste opblaasbare park ter wereld. Het park is dagelijks geopend van juni t/m september en toegankelijk vanaf 8 jaar. Je vind er allerlei obstakels, en voor de echte waaghalzen kun je je voor 10 euro ook laten lanceren op een grote menselijke katapult.

Explore Biscarrosse

5/ Ga op pad in het dorp Biscarrose Plage

In het centrum van Biscarrosse Plage is heel veel te beleven. Zo kun je gaan winkelen in één van de surf shops en in de avond het marktje bezoeken. Als je lekker wil eten, kan je terecht bij een van de vele cafés. Onze aanraders: Surf Palace, voor healthy smoothiebowls en lekkere lunches, Alma Mia – volgens onze crew de beste pizza in het dorp en de sunset bar recht voor het surfcamp. Je kunt er borrelen of uiteten gaan, en ondertussen genieten van een prachtige zonsondergang. En tot slot: Bisca Surf Cafe!

6/ Leer SUPpen op het grote meer van Biscarrosse

Biscarrosse Plage heeft een heel groot meer, dat perfect is als je een dagje wil genieten van zoet water in plaats van de zoute oceaan. Het meer is heel lang ondiep en daardoor kun je er goed in badderen. Op het meer kun je ook allerlei activiteiten doen. Wij raden suppen aan, daarmee kan je een leuke tocht maken midden op het meer, waar het ook een stuk rustiger is.

7/ Fietstocht of wandelen in de omgeving

Biscarrosse Plage ligt middenin het uitgestrekte Gascognewoud. Je kunt er daarom heerlijk wandelen in de bossen. Ook leuk; een pittige fietstocht maken door de heuvels en bossen richting het meer van Biscarrosse. En zijn talloze opties en tochten om te ontdekken.

8/ City trips naar de omgeving

Biscarrosse is de perfecte plek om de regio te verkennen; het is dichtbij de prachtige Franse stad Bordeaux. Ook Spanje en de leuke Franse kustplaatsjes Biarritz en Bayonne zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Biscarrosse. Of ga de grens over en bezoek de prachtige Baskische stad San Sebastian, op slechts 2 uur rijden vanaf Biscarrosse. Genoeg te zien voor cultuurliefhebbers, dus!

Lees meer:

Lees meer