Reisverslag Surftrip Sondervick

 

De Sondervick Surftrip is op 9 april van start gegaan, de school reed 's middags af naar het zonnige Frankrijk. De week zou geheel in het teken staan van surfen, sporten & samenwerken, dit alles onder professionele Ripstar begeleiding. De eerste dag genoten we van fantastische golven en maakte de leerlingen en schoolbegeleiding direct in het water al kennis met de magische surfsport.

Onder het genot van een zelf-bereid avondmaal leerden we elkaar de eerste avond meteen goed kennen en werden er na het dessert spannende potjes weerwolven gespeeld. Iedereen kroop vroeg de wol in, met de vroege surfles van de volgende ochtend op komst. Ook de tweede en derde dag genoten we van mooie golven en prachtig weer. De maaltijden die de leerlingen samen met de Ripstar chef-kok bereidden, leken iedere avond wel culinairder te worden. 

De voldane inmiddels gebruinde gezichten die we iedere avond opnieuw bij het diner aantroffen, deed ons (de Ripstar crew) en alle docenten heel erg goed. 
Tijdens de theorie avond leerden we over swell, de getijden eb & vloed, allerlei verschillende soorten surfboards en waar de lifestyle van het surfen in het algemeen voor staat. We maakten een uitstapje naar Soulac om een beetje van de Franse cultuur te snuiven, een gokje te wagen op de kermis, souvenirs voor het thuisfront in te slaan en ijsjes te eten.

 

Na een gemoedelijke Bonte Avond met een paar vette acts hielden we ons afscheidsfeestje en waagden menigen een dansje! Het was een week die niemand snel zal vergeten, dit met dank aan alle leuke mensen, het prachtige weer en de bewonderenswaardige instelling van het Sondervick College.


 

Ripstar bedankt iedereen die mee is geweest, of op een andere manier heeft bijgedragen aan deze zeer bijzondere reis. Tegen de docenten van het Sondervick College zeggen wij tot in 2018!