Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Zo leg je jouw actiesport het beste vast!

Ontdek welke GoPro camera's perfect zijn voor jouw actiesport.

 • Leestijd: 3 minuten

Ben jij, net zoals wij een boardsporter en wil je graag goeie filmpjes van jezelf maken? We got you! Wij nemen je mee in de wereld van het golfsurfen, kitesurfen, skiën of snowboarden en laten jou zien hoe jij deze actiesporten het best kunt vastleggen!

1/ Wat heb je nodig?

Action Camera

Een waterdichte actiecamera zoals een GoPro is ideaal voor het vastleggen van actie tijdens het boardsporten. De nieuwste camera op de markt is de GoPro hero 11. GoPro is een cameramerk dat bedacht is door sporters en dus precies gemaakt om snelle bewegingen haarscherp vast te leggen. Een GoPro is ook heel klein, wat handig is om mee te nemen. Zorg ervoor dat je de camera stevig bevestigt op een helm, harnas, kite of op een drijvende monopod. Een mondstuk is ook geschikt voor POV-shots en zorgt voor een leuk effect.

Drone

Met een drone kun je geweldige luchtopnamen maken vanuit verschillende hoeken. Het zorgt voor een enorme meerwaarde, omdat je de actiesporter volledig op beeld krijgt en de omgeving erbij! Vanuit vogelperspectief krijgt het een magisch effect. Let wel op met drones dat je de lokale privacywetgeving naleeft, maar over het algemeen vormt dit geen problemen!

Waterdichte hoesjes

Voor zowel je actiecamera als je telefoon, is het goed om een waterdichte hoes te hebben. Een GoPro is super, omdat die sowieso waterdicht is. Toch is het goed om je materiaal te beschermen tegen zonlicht, zand en water, omdat je op deze manier ook je lens schoon houdt. Een hoesje voor je GoPro is dus zeker geen overbodige luxe!

2/ Camera-instellingen

Resolutie en framesnelheid

Of je nu aan golfsurfen, kitesurfen, skiën of snowboarden doet, het kan soms snel gaan! Een trick doen met je board, pijlsnel naar beneden surfen/boarden, het is niet altijd makkelijk om dit goed vast te leggen op beeld. Gebruik daarom de hoogst mogelijke resolutie en framesnelheid voor je camera om de actie scherp vast te leggen. Meestal wordt 1080p met 60 frames per seconde of hoger aanbevolen.

Beeldstabilisatie

Zorg ervoor dat je beeldstabilisatie inschakelt om schokken en trillingen te verminderen. Dit is op de meeste camera’s een aparte functie. Het kan helpen om je video netter te maken en het maakt het aangenamer om naar te kijken achteraf!

Veiligheid

Zorg ervoor dat je de camera stevig bevestigt om te voorkomen dat deze tijdens het boardsporten losraakt en in het water valt. Neem ook geen onnodige risico’s om goede beelden te krijgen. Veiligheid gaat altijd voor!

Shotcompositie

Varieer je shots: Wissel tussen verschillende hoeken en perspectieven. Gebruik zowel close-ups als wijdere opnamen om de actie en omgeving in beeld te brengen. Probeer de focus te leggen op specifieke bewegingen, sprongen, tricks of het wateroppervlak voor interessante visuele effecten. Door met een breed beeld te filmen, heb je meer kans dat je alles kunt vastleggen, maar je focussen op bepaalde elementen zorgt op lange termijn wel voor een veel mooier resultaat!

Positie en hoeken

Bevestig de camera op verschillende posities, zoals op je harnas, helm of board, om veel gevarieerd beeldmateriaal te krijgen. Experimenteer met hoeken, zoals low-angle shots voor een meeslepend effect en high-angle shots voor een overzicht van de omgeving. Een mix van verschillende soorten shots die aan elkaar worden bewerkt, zorgt voor een super professioneel resultaat!

3/ Bewerking

Importeer de opnamen naar je computer en gebruik videobewerkingssoftware zoals Adobe Premiere Pro om clips te monteren. Snijd onnodige stukken bij en voeg overgangen en muziek toe om de video dynamischer te maken. Met de juiste muziek en overgangen kan een video heel snel een professioneel resultaat krijgen!

Muziek en geluidseffecten

Voeg achtergrondmuziek toe om de sfeer te verbeteren, maar zorg ervoor dat het niet te overheersend is. Je kunt ook geluidseffecten toevoegen om de impact van sprongen en bewegingen te benadrukken.

Delen

Goeie content moet je kunnen delen met vrienden! Upload de video naar sociale media platforms, YouTube of andere videoplatforms om je prestaties en plezier aan de rest van de wereld te laten zien. We zijn er zeker van dat het er fantastisch uitziet!

Onthoud dat het maken van goede filmpjes tijd en oefening vergt. Wees geduldig, blijf experimenteren en leer van je ervaringen om steeds betere resultaten te behalen. We wensen jou alvast heel veel succes en plezier tijdens het maken van jouw boardsport content! 

Leg jouw surfskills zelf vast!

Maak je eigen sneeuwcontent!

Film jouw kite-kunsten!

Lees meer over Ripstar en GoPro