Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Welke skikleding heb je nodig?

Welke spullen heb je allemaal nodig op wintersport?

skigebieden Oostenrijk

Ga je voor het eerst op wintersport en heb je geen idee welke skikleding je allemaal moet meenemen? We got you! Een goede ski-outfit bestaat uit veel laagjes en onderdelen en het is belangrijk dat je niks vergeet. Het blijft een extreme sport op grote hoogte, dus het is wel zo belangrijk dat je jezelf goed inpakt tegen koude en fel licht. Ripstar zet alles even op een rijtje!

1/ Skijas

Een waterdichte en ademende jas is cruciaal om je te beschermen tegen wind, sneeuw en koude temperaturen. Een goede skijas is lekker warm, maar heeft ook verluchtingsgaten voor wanneer je het te warm krijgt. Het lijkt misschien soms niet zo in de bergen, maar je kunt wel degelijk flink zweten bij een stevige ski/snowboardsessie! Onze tip: het is altijd handig om je skijas in te spuiten met waterdichte spray, zo wordt je zeker niet nat onder je jas tijdens een sneeuwbui.

2/ Skibroek

Ook waterdicht en ademend, de broek beschermt je benen tegen de kou en sneeuw. In een goede skibroek kun je goed bewegen, maar sluit die toch ook mooi aan. Gebruik eventueel bretellen of een riem om de broek op zijn plek te houden!

3/ Onderkleding

Thermische onderkleding helpt bij het reguleren van je lichaamstemperatuur door vocht af te voeren en warmte vast te houden. Doordat de thermische kleding zo strak aan je lichaam zit, krijg je het niet snel koud. Het is echt een wereld van verschil!

4/ Skipully of fleece

Bovenop je thermische kledij is het nu tijd voor een lekker warme pull. Dat kan een skipully, een fleece of gewoon je favoriete hoodie zijn, belangrijk is dat jij je er goed in voelt en dat je er gemakkelijk mee kunt bewegen!

5/ Handschoenen of wanten

Heel belangrijk om mee te hebben op wintersport zijn waterdichte en geïsoleerde handschoenen of wanten om je handen te beschermen tegen de kou. Of je moet kiest voor wanten of handschoenen, dat is je eigen keuze. Wanten zijn meestal iets warmer, omdat je vingers zich nog kunnen opwarmen aan je lichaamstemperatuur, maar handschoenen zijn wel soepeler en geven meer grip.

6/ Helm

Een goede helm met oorbeschermers is zeker geen overbodige luxe op de skipiste! Een helm kan je beschermen tegen hoofdletsels wanneer je valt en het is ook gewoon lekker warm en handig om je skibril op te zetten! Meer weten over waarom je best een helm draagt? Lees dan onze blog!

7/ Skisokken

Ademende en vochtregulerende sokken die je voeten warm houden en beschermen tegen blaren. Heb je snel koude voeten? Dan helpt het misschien ook om warmtezakjes in je skischoenen te leggen. Let er wel op dat je skischoenen niet te strak zitten, want als je bloed wordt afgespannen, krijg je sowieso koude voeten.

8/ Sjaal of nekwarmer

Een goede sjaal of nekwarmer is essentieel om je nek te beschermen tegen de kou en sneeuw. Als je nek bedekt is, heeft meestal de rest van je lichaam het ook warm. Een goed bedekte nek zorgt er trouwens ook voor dat je niet ziek wordt door het koude weer.

9/ Skibril

Een bril met UV-bescherming om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht, wind en sneeuw. Tijdens slecht weer is het zeker aangeraden om een skibril te dragen. Het zal je gezicht beter beschermen en je zichtbaarheid vergroten. Wanneer de zon schijnt kan een zonnebril aangenamer zijn, dan heb je het minder warm kun je beter zien in de felwitte sneeuw.

Zorg ervoor dat je kleding laagsgewijs draagt, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt regelen door lagen toe te voegen of te verwijderen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook is het belangrijk om materialen te kiezen die ademend zijn om vocht van transpiratie af te voeren, terwijl ze tegelijkertijd waterdicht zijn om je te beschermen tegen sneeuw en vochtige omstandigheden. Met deze tips komt het vast goed!

Nog geen wintersportplannen? Kom gezellig met ons mee! Check het volledige wintersportaanbod voor jongeren, volwassenen en families op onze website!

Kom mee met Ripstar!

Het laatste nieuws van Ripstar

Ontdek al onze stories: