Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Wave pools in Europa: Surfen zonder de zee kan op deze plekken

Alaia Bay, Wave Pools

Iedere surfer heeft het wel eens meegemaakt: een golf die niet lekker rolt, de wind die de golven verrommeld, of een dag dat er überhaupt geen golven zijn. In plaats van maar moeten dealen met een mislukte sessie is er nu een alternatief; pak je plank en ga shredden in een van de vetste wave pools van Europa!

Wave pools zijn een soort mega zwembaden, waar kunstmatige golven worden gemaakt die elke keer perfect rollen. Met golven die afgesteld kunnen worden voor elk niveau, is een wave pool voor iedereen een leuke manier om het surfen te ervaren buiten de zee. Verbeter je techniek, daar heb je profijt van tijdens jouw surfkamp. Een keer proberen? Check hier alle wave pools van Europa op een rij.

1/ The Wave – Bristol, Verenigd Koninkrijk

In een zwembad van 180 meter lang, kan The Wave golven creëren tussen de 50 centimeter en twee meter in een constante flow. Met een capaciteit van wel 1000 golven per uur is het bijna onmogelijk om uit het water te stappen zonder een golf gepakt te hebben. Naast de faciliteiten voor een goeie surfsessie, bied The Wave ook surflessen en je kunt er ook verblijven in lodges naast de wave pool.

2/ Snowdonia – Wales, Verenigd Koninkrijk

Surfen tussen de bergen en het bos, bij Snowdonia kan het! Snowdonia is een outdoor adventure park met een zwembad waar je kan surfen als beginner, maar je hoeft je er ook zeker niet te vervelen als gevorderde. Een dagje wat anders doen? Als adventure park biedt Snowdonia nog vele andere activiteiten aan naast surfen zoals klimmen en ziplinen. Geen tijd om te vervelen dus.

3/ Wave pool Alaïa Bay – Zwitserland

Ook Zwitserland biedt kwaliteitsgolven met een wave pool vlakbij de bergen. De wavepool heeft dezelfde techniek als The Wave in Bristol en je kunt er naar links en naar rechts surfen – de keuze is aan jou. Rondom de wave pool in Zwitserland zit een Boardriders winkel, een restaurant en een camping. Let wel op; de prijzen zijn Zwitsers – dus het is een dure surfsessie. Naast zelf surfen kan je ook zien hoe de professionals het doen tijdens de Alaïa Open Winter Cup in november.

4/ Wave pool  – Den Haag, Nederland (coming soon)

Helaas is het nog even wachten, maar binnenkort kan je ook surfen in een wave pool in Den Haag. Ze zijn al begonnen met de bouw en het begint ook al echt ergens op te lijken. De laatste update is dat ze zijn begonnen met de afbouw en er staat een geplande opening ergens in 2023, bijna dus ;). Als alles goed gaat, wordt de eerste indoor wave pool van Europa.

5/ Lakeside Paradise –  Knokke-Heist, België (coming soon)

Met dezelfde onvoorspelbare Noordzee als wij, ziet ook België een wave pool wel zitten. Het plan is om een 100 bij 100 meter zwembad te bouwen waar surfers van alle niveaus los kunnen gaan. Ze verwachten ergens in 2023 de eerste surfers te verwelkomen. Lees hier meer over het project.

 

Surfen in een wave pool

Natuurlijke wave pools: city waves en river surfing

Nu zijn wave pools zeker geweldige surfspots, maar ze zijn niet de enige plekken waar je kan surfen zonder zee. Ooit gehoord van surfen op een rivier bijvoorbeeld? Ook dit is mogelijk op meerdere plekken in Europa.

1/ Eisbach rivier – München, Duitsland

Het verhaal gaat dat er in de jaren zeventig een paar mensen van de Amerikaanse ambassade het water in zijn gedoken om een poging te wagen met hun surfboard. Vanaf toen is de spot steeds populairder geworden en ook steeds drukker. Als beginner is het geen ideale plek om te surfen, maar kijken is zowat net zo leuk. Bekijk de Duitse golven.

2/ Bad Ischl – Oostenrijk

Deze spot is het speelveld voor de grootste rivier surfwedstrijd van Europa. Wil je liever zelf het water in? De surfshop in de buurt verhuurd speciale boards voor rivier surfen, zodat je gegarandeerd kan shredden. Ook lessen zijn mogelijk voor als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van het rivier surfen.

Surfen op de rivieren

Lees ook andere verhalen:

Ontdek al onze stories