Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Waterstarten bij kitesurfen

De waterstart in 8 stappen uitgelegd!

Kitesurfen op de lagoon

Het zweet staat op je voorhoofd terwijl je al voor de derde keer probeert te waterstarten, weer val je met een plons in het water. Herken je dit? Na het lezen van deze blog voer jij voortaan zonder zweetdruppels op je voorhoofd de waterstart uit!
De waterstart is een essentiële techniek waarmee je vanuit het water weer op je board kunt komen en verder kunt rijden zonder dat je naar de kant hoeft te zwemmen. Niet makkelijk, maar eens je het onder de knie hebt gaat het vanzelf! En hoe krijg je dat precies onder de knie? Wij leggen het voor je uit!

1/ Een goede voorbereiding is het halve werk!

Zorg ervoor dat je kite op 11 of 1 uur staat (dit betekent iets boven het hoofd, niet recht boven je). Houd je board vast met één hand terwijl je met je andere hand de bar vasthoudt. Buig dus goed door je knieën om je board goed vast te kunnen nemen.

2/ Positie

Ga op je rug in het water liggen met je kite boven je en je board voor je. Neem een positie aan waarin je voldoende ruimte hebt om de kite te manoevreren. Het is ook erg belangrijk dat je board parallel met je kite blijft. Op die manier krijg je de meeste stabiliteit.

3/ Board aan je voet

Plaats je voeten nu in de voetbanden van het kiteboard. Houd vervolgens met beide handen je bar vast. Het board moet parallel aan de wind liggen.

4/ Kite controle

Trek langzaam aan de bar van de kite om de kite naar 12 uur te brengen, zodat deze direct boven je in de lucht is. Let op de kracht van de kite terwijl je aan de bar trekt.

5/ Ondersteunen met de benen

Terwijl de kite omhoog komt, duw je met je benen naar boven alsof je op een stoel gaat zitten. Dit helpt je om het water te verlaten en op je board te komen.

6/ Board onder controle houden

Zodra je voelt dat de kite je omhoog trekt, breng je het board onder je en probeer je zo snel mogelijk op je board te staan. De wind zal je dan automatisch meenemen.

7/ Balans

Balans is bij deze stap heel erg belangrijk. Hoe meer balans, hoe stabieler je vertrek zal zijn. Zodra je op je board staat, probeer je je evenwicht te bewaren door je gewicht gelijkmatig te verdelen en je knieën iets te buigen.

8/ Varen

Ziezo, nu je bent opgestaan en stabiel op je kiteboard staat, rest er maar 1 ding en dat is varen! Houd je kite op de juiste positie om de kracht te regelen en let’s go!

Het waterstarten kan wat oefening vergen, maar met tijd en veel oefening op het water  kun je deze techniek snel onder de knie krijgen en je kitesurf skills verbeteren. Wij wensen je alvast veel plezier op het water! Wil je graag met Ripstar leren kitesurfen? Dan ben je meer dan welkom op één van onze luxe kitesurfreizen! Boek de kitesurfvakantie van je dromen via onze website en wie weet tot snel!

Leer kiten bij Ripstar!

Lees meer over Ripstar Kite

Lees alle blogs over kitesurfen