Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfspullen te koop! Dit kan je doen met je oude materiaal

tweedehands surfspullen te koop

Net zoals heel veel dingen in het leven, gaan ook surfspullen niet eeuwig mee. Een wetsuit die te klein is geworden, een surfboard die niet meer bij je past, of surf accessoires die je eigenlijk nooit gebruikt. Weet je niet wat je ermee moet? Wij helpen je wel! Hier zijn vier dingen die je kunt doen met je oude surfspullen.

1/ Zet je tweedehands surfspullen te koop

Tweedehands surfspullen kopen wordt steeds populairder en daar kun je nu ideaal gebruik van maken. Als je oude materiaal nog bruikbaar is, is het een goede optie om het op platformen zoals Marktplaats, Vinted of Facebook Marketplace te zetten. Helaas is er nog geen specifieke surfspullen marktplaats maar dit werkt net zo goed! Je spulletjes krijgen zo weer een nieuw leven en je verdient er zelf ook nog een lekker zakcentje aan. Check van tevoren wel goed of het spul echt nog te gebruiken is en meld in de advertenties eventuele schade 😉

2/ Doneer je tweedehands surfspullen

Op zoek naar een paar goeie karma-punten? Zet je surfspullen niet te koop maar doneer ze dan. Er zijn heel veel goede doelen die door middel van surfen mensen proberen te helpen en die zijn hartstikke blij met tweedehands surfspullen. Weet je niet zo goed welk goede doel je kunt benaderen? Vaak weten surfscholen ook manieren om je spullen bij goede doelen te krijgen.

3/ Recycle je materialen

Ziet je wetsuit eruit alsof de hond hem te pakken heeft gehad of is je board te pletter geslagen op de rotsen? Dan kun je misschien nog iets met het materiaal. Het neopreen van wetsuits is bijna niet te recyclen in nieuw neopreen, maar kan wel gebruikt worden voor dingen zoals bokszak vulling of een yogamat.

Voor surfboards is het nog iets lastiger. In Nederland zijn er namelijk nog niet echt opties om je surfboard te recyclen. Er lopen wel projecten in het buitenland zoals Rerip, die de planken restaureren en doneren. Totdat deze projecten in Nederland komen, is het nog even zoeken naar andere oplossingen.

4/ Zet je surfspullen te koop als creatieve projecten

Van tweedehands surfspullen naar nieuwe creaties. Wat natuurlijk ook kan is zelf aan de slag gaan met je oude surfspullen. Oude surfspullen kunnen ook worden gebruikt voor creatieve projecten. Bijvoorbeeld, oude surfplanken kunnen worden omgebouwd tot kunstwerken of meubelstukken, en oude wetsuits kunnen worden gebruikt als isolatiemateriaal of gerecycled tot nieuwe producten zoals telefoon of laptop hoesjes. Ook op onze surfcamps zijn we hier fan van. Zonde om spullen weg te gooien en een nieuw bankje is altijd welkom! Wil je er toch ook nog wat aan verdienen? Zet je surfspullen te koop als deze nieuwe creaties.

Kortom, laat die oude materialen niet stof vangen want er is genoeg mee te doen! 

Lees meer

Alle verhalen