Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surf & Family La Côte Sauvage verhuist naar Montalivet

Ons team legt je graag uit waarom we verhuizen van La Côte Sauvage naar Montalivet.

actieve familievakanties Luxe lodge

In 2023 keren we niet meer terug in La Côte Sauvage. Chris (Productmanager Surf) en Yanaika (Marketing) leggen uit hoe dit komt én wat ons plan is voor aankomende zomer. 

Wat is er aan de hand?

Chris: “Helaas, we moeten jullie meedelen dat we niet meer kunnen terugkeren in La Côte Sauvage. De camping heeft besloten de plekken terug te nemen en zelf opnieuw te gaan verkopen aan ‘reguliere’ campinggasten. De camping is zo populair en drukbezocht, dat het voor hun niet meer logisch is om de plekken bezet te houden voor Ripstar”.

Wat vinden jullie daar zelf van?

Chris: “We balen er natuurlijk van. Twee jaar geleden was La Côte Sauvage de ideale opvolger van l’Amélie Plage. We konden daar echt weer onze eigen plek creëren die minstens zo mooi was en minstens zoveel faciliteiten bood.”

Yanaika: “Als we bij Ripstar een locatie aanbieden, dan doen we dat omdat we écht denken een uniek camp of unieke reis te kunnen realiseren. Daar hoort bij dat we duurzaamheid erg belangrijk vinden en proberen om de lokale banden voorop te stellen. Duurzaamheid zit hem voor ons niet alleen in CO2-besparing. Het betekent ook; iets creëren dat een lange levensduur heeft en niet zo afhankelijk is van de omgeving, of daar een groot effect op heeft. We willen echt iets opbouwen op een plek. En een positieve lokale impact hebben.”

Maar nu gaan jullie dus weg.

Yanaika: “Ja, dat klopt. Wij zagen wel een mooie mogelijkheid om daar voor een lange periode te blijven. De lokale samenwerkingen waren goed, we hebben weer een mooi seizoen neergezet. We hebben echt veel families een hele leuke zomer kunnen bezorgen en we vonden (en vinden) dat La Côte Sauvage echt bij Ripstar past. Maar een samenwerking is tweerichtingsverkeer: hoe graag wij ook willen blijven, we zijn afhankelijk van onze partners.”

Ripstar-crew, inclusief Yanaika en Chris (rechts) op de markt in Montalivet

Hebben jullie een plan?

Chris: “Ja! We krijgen er komende zomer een nieuw terrein bij in Montalivet. Het terrein is groot, ruim en onder de bomen gelegen, waardoor er veel schaduwplekken zijn. Het terrein op Montalivet is de afgelopen jaren ook flink opgeknapt en daardoor kunnen we daar echt een mooi nieuw camp opzetten. Afgelopen zomer hebben we er al even kunnen ‘oefenen’; toen verhuisden we onze deelnemers van Biscarrosse voor enkele dagen naar die locatie, vanwege de bosbranden. Toen werd ons duidelijk; dit is een prachtige locatie voor een tweede Surf & Family camp”.

Sommige mensen zijn nog niet op Montalivet geweest. Is dit camp een beetje vergelijkbaar met Côte Sauvage of met Biscarrosse?

Chris: “Het terrein is Montalivet is een stukje groter. Bovendien bevinden we ons niet op een camping, maar op een exclusief terrein dat is ontwikkeld speciaal voor surfcamps. Het heeft dus wel de faciliteiten van een goede camping, zoals speelfaciliteiten voor de kids, en schoon sanitair. Verder is het echt ingericht als ‘surfdorp’; je proeft gewoon de relaxte surfsfeer en de focus op de surf lifestyle. Zo is er een surfbar, miniramp, surfskate baan, yoga area, en nog veel meer.”

Yanaika: “‘Monta’, zoals we het dorp vaak noemen, heeft ook een leuke dagelijkse markt. Je kunt er heerlijk eten en allerlei souvenirs scoren. Verder kan je ook goed shoppen in de hoofdstraat, en er zit een groot skatepark waar de kids helemaal los kunnen gaan. Niet voor niets is het ook bij Fransen een populaire surfbestemming”.

Chris: “Uiteindelijk geloven we er ook in dat mensen niet komen voor het zwembad, of voor de campingwinkeltjes of iets dergelijks. Dat waren natuurlijk fijne bijkomstigheden bij La Côte Sauvage. Maar het gaat natuurlijk om ons camp: ons super gemotiveerde team, dat dagelijks heerlijk voor je kookt en de kids meeneemt voor toffe spelletjes. De camp manager, die zorgt dat het je aan niks ontbreekt. Onze surfleraren, die zorgen dat je weer beter leert surfen.”

Yanaika: “Veel mensen komen elk jaar echt terug voor ons team en voor onze vibe. Dat blijft allemaal in Montalivet. Camp manager Setthe gaat het nieuwe Surf & Family camp in Montalivet managen, onze surfleraren Leanne en Klaas verhuizen ook mee. Ook de rest van ons team is daar weer te vinden.”

Is er wel voldoende plek voor alle families deze zomer?

Chris: “We hebben ongeveer evenveel plekken als afgelopen zomer. Wel verwachten we een toename in het aantal boekingen, dus we raden mensen wel aan om niet te lang te wachten met het reserveren van een plekje.”

Maar wat als mensen toch graag een camping bezoeken met luxe faciliteiten, zoals een zwembad of een tennisbaan?

Yanaika: “Dan kun je altijd ons Surf & Family camp in Biscarrosse bezoeken. Ook die camping heeft een vernieuwd zwembad, grote speeltuin, restaurant, animatieteam en allemaal fijne extra faciliteiten. Of ons grote Surf & Family camp op Ameland. Onze camp ligt daar op het terrein van Klein Vaarwater, een luxe camping die beschikt over een tropisch binnenzwembad, een groot restaurant, bowlingbaan, speeltuin en tal van andere andere faciliteiten.”

Chris: “We willen ook graag weten wat jullie, de families, ervan vinden. Dus als we de verhuizing naar Montalivet gemakkelijker kunnen maken, dan horen we daar ook graag over en gaan we daarover in gesprek. We nodigen iedereen met vragen dan ook uit om ons even op te bellen! Als je ons belt, krijg je Mariëlle te spreken. Die is ook goed op de hoogte van alle veranderingen en vertelt je daar ook graag meer over.”

Zelfde concept, nieuwe locatie!

Bekijk nu onze Surf & Family camps in Montalivet, Ameland of Biscarrosse.

Heb jij afgelopen seizoen La Côte Sauvage geboekt? Dan is er ook goed nieuws: je krijgt € 100 korting op ons camp in Montalivet als je uiterlijk 15 december boekt!

Lees verder:

Bekijk alle camps