Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Springen tijdens het kitesurfen

Hoe maak je een sprong tijdens het kiten? Wij leggen het voor je uit!

Hoe springen tijdens het kitesurfen?

Je hebt het vast al wel gezien als je leert kitesurfen. Al die ervaren kiters die metershoog de lucht in springen. Het ziet er echt mega cool uit en misschien droom je er wel van om dit op een dag ook te kunnen. Daar kunnen wij mee helpen! In 6 stappen leggen we alvast de basis uit van het springen bij kitesurfen. Om het echt te leren moet je natuurlijk vaak het water opgaan, maar het helpt om het alvast in theorie in je hoofd op te slaan. Hoe beginnen aan zo’n sprong? Lees snel meer!

1/ Snelheid opbouwen

Zorg ervoor dat je voldoende snelheid hebt voordat je probeert te springen. Dit betekent dat je het kiteboard in de richting van de wind (downwind) moet sturen om snelheid te krijgen. Let ook op je omgeving en zorg dat er niemand te dicht in de buurt komt, op deze manier kan je veilig aan je sprong beginnen.

2/ Kite positie

Trek de kite stevig naar 12 uur (recht boven je) wanneer je klaar bent om te springen. Dit creëert de maximale lift. Nu sta je in de juiste positie om te springen.

3/ Voorbereiding

Buig je knieën en leun naar achteren terwijl je de spanning op het kitesurf-harnas voelt. Hou je handen stevig vast aan de bar en kijk naar waar je heen wilt gaan.

4/ Afzetten

Als de kite eenmaal op 12 uur staat en je voldoende snelheid hebt, gebruik dan de kracht van de kite en je benen om jezelf van het water te duwen. De combinatie van veel wind en een krachtige takeoff zal bepalen hoe hoog je zal springen. Hoe meer je oefent, hoe beter het ook zal gaan om een bepaalde hoogte te bereiken.

5/ Controle in de lucht

Zodra je in de lucht bent, houd je je benen gebogen en je lichaam ontspannen om de hoogte te behouden en een soepele landing voor te bereiden. Geniet ook zeker van het vliegen tijdens deze sprong!

6/ Landing

Buig je knieën terwijl je naar beneden komt om de impact van de landing op te vangen. Probeer zo zacht mogelijk te landen om blessures te voorkomen. Trek je lichaam zo snel mogelijk weer stabiel om te vermijden dat je zal vallen wanneer je verder vaart. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste sprong gemaakt!

Wees vooral niet te streng voor jezelf! Het is belangrijk om te oefenen en geleidelijk aan je sprongen te verbeteren. Begin dus met kleine sprongen en geleidelijk aan hoger te gaan naarmate je meer vertrouwen en vaardigheid opbouwt. Veiligheid staat altijd voorop, dus zorg ervoor dat je de juiste beschermende uitrusting draagt en oefen in een veilige omgeving onder toezicht van ervaren kitesurfers als je een beginner bent. Neem ook zeker voldoende kitelessen om de techniek echt onder de knie te krijgen. Veel plezier op het water!

Leer kiten bij Ripstar!

Lees het laatste nieuws van Ripstar Kite!

Lees alles over kitesurfen