Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kiten en balans: verbeter je kitesurftechniek!

Ripstar geeft tips en tricks om je kitesurfbalans te verbeteren.

 • Leestijd: 4 minuten

Het is niet altijd makkelijk om bij het kitesurfen jezelf in evenwicht te houden, zeker niet als beginner! Het verbeteren van je balans bij het kitesurfen vereist oefening en consistentie. Wij vroegen de kitesurfers binnen het Ripstar team wat hun beste trucjes zijn om je balans te verbeteren!

1/ Core training

Versterk je core-spieren (buikspieren, rugspieren en bekkenbodem) door middel van specifieke oefeningen zoals planken, sit-ups en supermans. Een sterke core zorgt voor stabiliteit en helpt je je evenwicht te bewaren op het board. Het kan al erg veel helpen om twee keer per week buik- en rugspieroefeningen te doen. Op Youtube vind je tal van filmpjes die je daarmee kunnen helpen, of je kan het vragen aan vrienden of je personal trainer, mocht je die hebben ;-).

2/ Beoefen yoga of pilates

Deze activiteiten kunnen je flexibiliteit, stabiliteit en balans verbeteren. Ze richten zich op het versterken van de spieren die je nodig hebt voor een goede balans en lichaamsbeheersing. In iedere stad vind je yoga of pilates studio’s, maar je kunt het zeker ook thuis in de woonkamer proberen. Als het lekker weer is, dan kan het zelfs heerlijk zijn om je oefeningen buiten te doen.

3/ Train je evenwicht

Doe oefeningen die je evenwicht en lichaamsbewustzijn verbeteren. Sta bijvoorbeeld op één been en probeer je evenwicht te bewaren. Je kunt ook een balance board of een balanskussen gebruiken om je stabiliteit te trainen. Er zijn heel veel ervaren surfers die een balance board thuis hebben. In de surfwereld is dit dus zeker een bekende truc!

4/ Oefen op vlak water

Begin met kitesurfen op vlak water, omdat het gemakkelijker is om je balans te bewaren op een rustige ondergrond. Leer eerst de basisvaardigheden en bouw geleidelijk je vaardigheden op. Probeer niet te snel over te gaan tot moeilijkere dingen. Dan kan het voorkomen dat je basisstappen niet voldoende onder de knie hebt en je fouten maakt. Hierdoor zal je later op een punt komen dat je geen progressie meer maakt en dat willen we natuurlijk vermijden!

5/ Leer je kite controleren

Een goede kite controle is essentieel voor een goede balans bij het kitesurfen. Zorg ervoor dat je de kite kunt beheersen en in balans kunt houden tijdens het varen. Vraag in sportwinkels of bij ervaren kiters na welke kite goed is voor jouw niveau en je zult zeker het gevoel hebben dat je progressie maakt!

6/ Oefen regelmatig

Net als bij elke sport is consistentie belangrijk. Hoe vaker je oefent, hoe beter je spieren bepaalde bewegingen gaan onthouden en hoe beter je balans zal worden. Besteed regelmatig tijd aan het oefenen van je kitesurf vaardigheden en je zult merken dat je balans geleidelijk verbetert! Onthoud dat het verbeteren van je balans tijd kost, dus wees geduldig en geef niet op. Met toewijding en regelmatige oefening zul je uiteindelijk je balans bij het kitesurfen kunnen verbeteren. Veel plezier en tijdens het kitesurfen en be safe!

Zin om met ons mee te komen kiten? Ons aanbod vind je HIER

Kom mee kitesurfen!

Ontdek al onze stories: