Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ons camp in L'Amélie Plage verhuist!

Deze zomer verhuist ons surfcamp op L'Amélie Plage naar Côte Sauvage. In dit blog vertellen we waarom.

L'Amélie verhuist!

Het was 2005, toen Ripstar besloot om een surfcamp te openen in L’Amélie Plage. Hiermee was Ripstar Surf geboren! In samenwerking met Camping Sandaya hebben we veel vakantiegangers een fantastische surfvakantie mogen geven. Ook in 2021 waren we dat weer van plan. Helaas zijn er ontwikkelingen die ervoor zorgen dat wij deze zomer niet naar L’Amélie Plage kunnen terugkeren. In dit blog leggen we jullie graag uit waarom.

 

Waarom verhuizen?

Sinds enkele jaren overwegen we bij Ripstar om ons camp op L’Amélie Plage naar een andere locatie te verplaatsen. Daar zijn een aantal redenen voor. Omdat we geen vaste locatie hebben op de camping, moeten we vaak op een nieuwe plek staan en weten we niet of we het jaar erna weer een geschikte plek zullen vinden. Het strand was er bovendien enkel toegankelijk om te surfen en minder geschikt om te zonnebaden. Tot slot ontvingen we veel klachten over het sanitair van camping Sandaya van onze gasten. De afgelopen zomer liepen deze klachten hoog op.

De primaire reden dat we nu hebben besloten om te verhuizen ligt echter elders. Een natuurlijk proces van kusterosie zorgt er al enkele jaren voor dat de kust van L’Amélie Plage steeds verder afkalft. Dat zorgt ervoor dat het zuidelijke strand, waar Ripstar zijn surflessen organiseert, ontoegankelijk is geworden. Afgelopen zomer leidde dat er al toe dat wij de surflessen op een gegeven moment moest verplaatsen naar andere stranden.

Momenteel is de camping bezig met kustversterkingen. We hoopten dat deze kustversterkingen ervoor konden zorgen dat wij het strand opnieuw konden betreden. Helaas is dat niet zo gebleken. De bestaande strandopgang zal enkel nog leiden tot het deel waar surfen niet mogelijk is. Er zijn geen andere geschikte surfstranden in de buurt van onze camping. Dat zou betekenen dat we in de auto zouden moeten stappen om naar een andere surfspot te rijden. Dat vinden we niet wenselijk en niet passen bij het karakter van een surfcamp.

Erosie in L'Amélie

De erosie is al langer bij Ripstar bekend. Tot afgelopen zomer konden we onze lessen nog goed geven. Echter is nu gebleken dat er geen veilige weg meer naar het strand is. Helaas hebben we daarom de beslissing moeten nemen om niet meer terug te keren in L’Amélie Plage. 

Dat vinden we erg jammer. L’Amélie Plage was ons eerste surfcamp, en is de plek waar het Ripstar surfavontuur inmiddels alweer zestien jaar geleden is begonnen. Ons camp begon ooit bovenop de duin, met spectaculair uitzicht; vanuit je tent kon je zien of er goede golven stonden! Op onderstaande foto kun je nog goed ons eerste surfcamp zien, rechtsonder op de duin. Helaas zorgde het proces van kusterosie toen al voor langzame afkalving van de duinen. Op een gegeven moment was de duin niet meer geschikt om te gebruiken als campgrond, en zijn we naar een andere plek op de camping verplaatst.

 

Bekijk onze nieuwe locatie

La Côte Sauvage

Toen bij ons bekend werd dat we niet in L’Amélie Plage konden terugkeren, zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten. Direct zijn we gaan zoeken naar een geschikt alternatief en inmiddels hebben we dat ook gevonden. Met trots presenteren wij Surf & Family: Côte Sauvage

De prachtige viersterrencamping La Côte Sauvage ligt in het gezellige kustdorpje La Palmyre. Deze unieke plek wordt gekenmerkt door de 64-meter hoge prachtige vuurtoren van La Coubre. Côte Sauvage betekent “Wilde Kust” in het Nederlands en verwijst naar de ongerepte natuur in de omgeving. De luxe camping bevindt zich vlak achter de duinen en beschikt over een groot zwemparadijs met glijbanen. Bovendien heeft de camping goed en schoon sanitair, een flinke verbetering op Sandaya. Het Ripstar camp bevindt zich dicht achter het strand, vlak achter de laatste duin.

Onze collega’s Jenny en Leanne zijn de plek al gaan bekijken, om te zien of het een geschikte locatie is voor ons nieuwe camp. Zij kwamen tot de conclusie dat het de mooiste plek was die we tot nu toe hebben bij Ripstar!

Bekijk ons nieuwe camp Côte Sauvage>

Bekijk onze nieuwe locatie

De nieuwe camping

De locatie

Ons nieuwe camp ligt nog vóór de pont van Royan: dat scheelt ruim twee uur reizen.

Bekijk ons nieuwe camp

Ik heb Surf & Family L’Amélie Plage geboekt. Wat nu? 

Als jij al een boeking hebt staan voor ons camp in L’Amélie Plage, zullen we je persoonlijk informeren via mail. Heb je onze lodge geboekt en ga je akkoord met deze wijziging? Dan hoef je veelal niets te doen. Wij boeken jouw boeking kosteloos om naar het nieuwe camp op La Côte Sauvage.

Heb jij je surfpakketten bij ons geboekt en heb je bij camping Sandaya je accommodatie geboekt? Ook dan hebben we een oplossing voor je. In onze persoonlijke mail leggen we je gedetailleerd uit welke stappen je kunt volgen.

We begrijpen goed dat deze aanpassing voelt als een flinke verandering van jullie vakantieplannen, en dat dit vragen oproept. Neem dus even rustig de tijd om alle informatie over Côte Sauvage door te lezen en neem gerust contact op als jullie meer vragen hebben.

Bekijk onze nieuwe locatie