Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 28 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kitevakantie op Rhodos! Wat kun je er doen?

Ontdek 9 leuke dingen om te doen naast je kitevakantie op Rhodos!

Rhodos, een prachtig Grieks eiland, biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden en met verschillende interesses. Een van die activiteiten is kitesurfen. In de zomermaanden zijn de Griekse eilanden windzeker door de thermische wind. De noordwestkust van Rhodos is in het bijzonder een perfecte kitelocatie, door de overheersende noordwestelijke windrichting. In augustus organiseert Ripstar kleinschalige kitesurftrips naar het eiland Rhodos, waar we voor het grootste deel gaan kitesurfen op azuurblauw water. Maar naast dat het Griekse eiland een pareltje is om te kitesurfen, zijn hier dus genoeg andere dingen te doen. Hier volgen onze 9 aanraders:

1. Verken de oude stad van Rhodos

Een kitevakantie op Rhodos is niet compleet zonder een beetje sightseeing!  Wandel door de smalle geplaveide straatjes van de middeleeuwse stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de indrukwekkende middeleeuwse stadsmuren, het Paleis van de Grootmeesters en de Roloi-klokkentoren.

2. Bezoek de Akropolis van Rhodos

Natuurlijk kent iedereen wel de Akropolis van Athene, maar wist je dat Rhodos zijn eigen Akropolis heeft? Ontdek de overblijfselen van het oude Griekenland, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende zee.

3. Ontspan op de stranden

Geniet tijdens je kitevakantie op Rhodos ook van een heerlijk uurtje liggen op het zand in de zon. Rhodos heeft talloze prachtige stranden waar je kunt zwemmen, zonnebaden en watersporten kunt beoefenen. Populaire stranden zijn onder andere Faliraki, Tsambika, en Lindos Beach.

4. Verken de stad Lindos

Breng een bezoek aan het schilderachtige stadje Lindos, bekend om zijn witgekalkte huizen en de prachtige Akropolis bovenop een heuvel. Je kunt vanaf Lindos naar de Akropolis wandelen of een ritje maken op een ezel.

 

Ontdek Rhodos

5. Probeer één van de vele watersporten

Rhodos is een paradijs voor liefhebbers van watersporten. Je kunt hier snorkelen, duiken, windsurfen, kitesurfen en jetskiën. Heb je een dagje even een kleine pauze nodig van al het kiten? Dan kun je dus nog bij veel meer andere watersporten terecht!

6. Ga mee met een boottocht

Maak een boottocht rond het eiland of naar nabijgelegen eilanden zoals Symi of Chalki. Geniet van de prachtige kustlandschappen en ontdek afgelegen stranden en baaien.

7. Proef de lokale keuken

Geniet van heerlijke Griekse gerechten in de vele tavernes en restaurants op Rhodos. Probeer lokale specialiteiten zoals souvlaki, moussaka, en verse visgerechten.

8. Ontdek het bruisende nachtleven

Rhodos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, vooral in steden als Rhodos-stad en Faliraki. Geniet van cocktails in trendy bars, dans de hele nacht in clubs en beleef levendige avonden in beachclubs.

9. Verken de natuur

Ontdek het prachtige binnenland van Rhodos door te wandelen of te fietsen door de groene valleien en bergachtige landschappen. Bezoek ook de vlindervallei (Petaloudes), waar duizenden vlinders in de zomer samenkomen.

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die je tijdens je kitevakantie op Rhodos kunt ondernemen. Het eiland heeft voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, natuur of ontspanning!

Lees het laatste nieuws van Ripstar Travel

Ontdek al onze stories