Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Hoe koop je jouw eerste kite?

De Ripstar pro's delen hun tips voor het kopen van een eerste kite!

Als je klaar bent om je eerste kite aan te schaffen zijn er een aantal belangrijke overwegingen en dingen waarop je moet letten. Het komt vaak voor dat je in je enthousiasme graag zo snel mogelijk een kite wil kopen en dan niet meer echt op de belangrijke punten let. Onderstaand een lijstje met punten waarop je moet letten bij het kopen van een (tweedehands) kite!

1/ Wat voor kiter ben je?

Voor je een kite koopt is het van belang dat je weet wat voor soort kiter je bent of wilt worden. Kites zijn er in alle soorten en maten. Het is dus belangrijk at je de beste keuze maakt voorbij jouw vaarstijl. Wil je bijvoorbeeld gewoon lekker gaan cruisen dan koop je een deltaKite, wil je gaan freestylen dan koop je een c-shape kite, wil je hoogspringen dan ga je voor een 5 strut kite.

2/ Bepaal je kite maat.

De juiste kitemaat is afhankelijk van verschillende factoren: je gewicht, windkracht en je doelen.

3/ Check het materiaal dat je wilt gaan aankopen

Het doek

Het is van belang dat je kijkt naar de staat van de kite. Een gebruikte kite kan bijvoorbeeld erg versleten zijn of reparaties hebben. Kijk daarom altijd naar het doek. Hou hm tegen het licht om te zien of er gaatjes of scheurtjes inzitten. Klein scheurtje in het doek is niet erg maar zorg altijd dat deze zo snel mogelijk gemaakt wordt. Aan het doek kan je goed zien of de kite veel is gebruikt het doek kan bijvoorbeeld verkleurd zijn of de stugheid uit het doek is. Loop daarnaast de stiksel en naden van de kite na en kijk of ze niet loslaten.

Reparaties

Vraag altijd aan de verkoper of de kite reparaties heeft gehad en vraag goed waar de verkoop de kite heeft laten repareren. Als de reparaties door een professionele zaak zijn gerepareerd dan hoeft dit geen probleem te zijn.

Leading edge en struts

Pomp de kite altijd op als je deze tweedehands gaat kopen. Sluit na het oppompen de slangetjes tussen de leading edge en de struts en wacht een kwartier. Mocht de kite na een kwartier nog even hard zijn dan kan je er bijna zeker van uitgaan dat de kite geen lekkage heeft.

De bar

Kijk altijd of de maat van de bar bij de maat van de kite past. Daarnaast is het aan te raden om een bar van hetzelfde merk als dat van de kite te kopen. Controleer de bar altijd op de volgende punten:

Slijtage van de grip

Depowerlijn: check of deze nog in goede staat is.
Depowersysteem: check of deze werkt.
Lijnen: check de lijnen op knoopjes en slijtage.
Lijn lengte gelijk: check of de lijnen gelijk zijn. Kleine afwijkingen kun je zelf gemakkelijk rechttrekken.

Klaar op je eigen kiteset te kopen? Kom naar de Ripstar Sale op 11 november van 12.00 – 16.00. Tijdens de Ripstar Sale staat er een professional voor je klaar die je kan helpen bij het aankopen van de juiste kite voor jouw behoefte! 

Meld je aan! 
Locatie: Archangelkade 21, Amsterdam Houthavens

Kom naar onze sale!

Het laatste kitenieuws

Ontdek al onze stories: