Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De top 10 snowboard tips voor beginners!

10 tips en adviezen om te leren snowboarden op een rijtje!

samen snowboarden

Snowboarden is een supervette sport! Alleen… ermee beginnen kan soms een uitdaging zijn. Maar geen nood, met deze 10 tips en tricks kun je in no-time leren snowboarden en board jij dit seizoen zonder problemen die berg af!

1/ Neem les

We know… lessen gaan volgen wanneer de rest van je wintersportbuddy’s zelf de piste op gaan is misschien wat minder leuk, maar toch is het belangrijk om je eerste snowboardjaren een paar uurtjes per dag op les te gaan. Een instructeur kan je de juiste technieken aanleren en je helpen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Als je geen les volgt, kun je misschien foute technieken aanleren, wat kan zorgen voor blessures of te weinig progressie. Op termijn zul je dus blij zijn dat je lesjes hebt gevolgd!

2/ Draag de juiste uitrusting

Zorg ervoor dat je de juiste kleding en uitrusting draagt, zoals een helm, polsbeschermers en beschermende kleding. Goede snowboardkleding houdt je warm en droog. En zeker als beginner, wanneer het nog wat trager gaat, of wanneer je vaker neerzit, zul je blij zijn met een goede outfit!

3/ Oefen je balans

Snowboarden vereist een goede balans. Verbeter je balans door oefeningen te doen, zoals op één been staan of op een balansbord staan. Ook wanneer je lessen neemt, zal je instructeur voldoende tijd nemen om op je balans te oefenen.

4/ Leer de basisvaardigheden

Begin met het leren van de basisvaardigheden, zoals glijden, remmen, draaien en het nemen van liften. Dit zijn essentiële vaardigheden die je nodig hebt om op de berg te kunnen snowboarden. Als de basis er niet inzit, dan zal de rest ook moeilijker gaan. Neem dus zeker voldoende tijd om de basisbewegingen onder de knie te krijgen.

5/ Oefen op een vlak terrein

Begin op een vlakke helling waar je kunt oefenen met glijden en balans houden voordat je naar steilere hellingen gaat. Het is belangrijk voor je veiligheid en voor je zelfvertrouwen om stap per stap steilere hellingen te doen. Als je te snel een te steile helling probeert, dan loop je het risico om te vallen en dat willen we natuurlijk zo veel mogelijk vermijden ;-).

6/ Leer goed vallen

Over vallen gesproken, bij snowboarden zul je ongetwijfeld vaak vallen. Dat hoort erbij en is helemaal niet erg! Het is wel belangrijk om te leren hoe je op een veilige manier kunt vallen om blessures te voorkomen. Dit wordt vaak in de lessen behandeld.

7/ Oefen je houding

Houd de juiste houding aan op je snowboard. Buig je knieën en houd je gewicht naar voren gericht om controle te behouden.

8/ Wees geduldig

Snowboarden kan in het begin moeilijk zijn, dus wees geduldig en geef niet op. Blijf oefenen en je zult verbeteren, dat beloven we jou!

9/ Snowboard met anderen

Snowboarden met vrienden of familie kan leuk en motiverend zijn. Samen leren en plezier hebben op de berg kan de leerervaring versterken. Wees ook niet te streng voor jezelf. Het blijft een wintersportvakantie en vakantie betekent natuurlijk plezier!

10/ Bekijk instructievideo’s

Er zijn tal van online video’s en tutorials beschikbaar die je kunnen helpen om snowboardtechnieken te begrijpen en te verbeteren. Dit is ideaal om te kijken wanneer je niet in de bergen bent. Door het kijken naar deze filmpjes en te oefenen op je balans, onderhoud je jouw snowboardskills doorheen het jaar!

Onthoud dat snowboarden een sport is die tijd en oefening vereist om onder de knie te krijgen. Blijf veilig, leer van je fouten en geniet van het avontuur! Wil je graag met Ripstar leren snowboarden? Ontdek dan ons wintersportaanbod!

Kom mee met Ripstar!

Lees meer Ripstar nieuws

Ontdek al onze stories: