Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ameland: dé vakantie voor sportievelingen

Een sportieve vakantie beleven? Ameland is de place to be! Ripstar zet voor jou op een rijtje wat je hier kan doen.

Surfvakantie, Ameland
 • Leestijd: 3 min

Ameland is misschien wel het leukste en meest underrated Waddeneiland van Nederland! De reden? Er zijn talloze leuke en sportieve activiteiten te doen op het eiland. Vooral voor een actieve familievakantie valt er genoeg te beleven. Wat kan je er nou precies allemaal doen? Je leest het hier! 

1/ Leer surfen op Ameland

Ja hoor! Veel mensen weten het niet, maar zelfs in Nederland kan je goed (leren) surfen. Ameland is vanwege de ligging naar het noorden een plek met relatief veel én ook relatief goede golven. Ook in de zomer kun je op de meeste dagen golfjes vinden. Ripstar heeft op Ameland een surfkamp voor jeugd (12-16 jaar) en een surfkamp voor actieve families. Met onze ervaren surf instructeurs, maken wij jou helemaal klaar voor de grotere golven. Je krijgt iedere dag les en dat wordt nog aangevuld met vrijsurf sessies. Daarnaast kan je vrijblijvend meedoen aan een sunrise of sunset surfsessies. Dan kan je tijdens het surfen de prachtige kleuren van de lucht spotten. Een magische ervaring! Een losse surfles boeken is ook mogelijk op het eiland, via Ameland Adventure.

surfkamp ameland 15

2/ Skaten en longboarden

Blijf je graag eens op het droge, dan kan je ook je skate en longboard skills verbeteren op Ameland. Er zijn superveel geasfalteerde wegen die relatief rustig zijn, waardoor je veel ruimte hebt om te oefenen. Er is ook een klein skatepark op Ameland in Hollum. Dit parkje is vrij toegankelijk voor iedereen. Wil je beter leren skaten of longboarden op Ameland? Neem dan deel aan de clinics die Ripstar aanbiedt op de surfcamps. Voor je het weet skate je het hele eiland af! Tip: ook op MadNes Festival kan je iedere zomer skateclinics volgen.

3/ Sportactiviteiten tijdens surfkamp op Ameland!

Op het Ripstar surfkamp op Ameland is altijd wel wat te doen. Dus als je nog niet moe bent van al dat surfen en skaten, maak dan snel een team met je (nieuwe) vrienden voor het volleybaltoernooi en versla de rest bij een stevig potje. Ben je meer een relaxed type? Geen probleem! We hebben ook dagelijkse yogasessies, zodat jij weer helemaal tot rust kan komen na een dag vol golven pakken. Deze vinden plaats in de duinen, in het bos of zelfs op het strand! Verder is er naast het surfkamp een groot voetbalveld, een pingpongtafel en méér.

Skaten op de Amelandse wegen

4/ Maak een fietstocht

Heb je zin om de buurt en de natuur te gaan verkennen? Ameland is de perfecte plek voor fietstochten. Fiets tot aan de zee en ga wadlopen, of verken de vuurtoren van Ameland. Misschien is een fietstochtje richting natuurgebied ‘t Oerd wel iets voor jou. Genoeg dingen om te doen alvast! Fietspech onderweg? Geen zorgen! Er zijn genoeg fietsenmakers in de buurt om jou te helpen!

 

5/ Ontdek powerkiten en blokarten

Eén keer per week doet Ripstar een activiteit. Afhankelijk van het weer kun je kiezen voor powerkiten of blokarten. Bij powerkiten probeer je een gigantische vlieger in bedwang te houden. Met veel wind is dat fun gegarandeerd! Met blokarten ga je over het strand rijden. Jouw kart hangt dan vast aan een heel groot zeil. Het kan dus wel eens zijn dat je plots supersnel over het strand van Ameland sjeest!

6/ Ga de hoogte in!

Stond parachutespringen altijd al op je bucketlist? Wacht dan niet langer! In Ameland kan je het namelijk doen. Je zal gegarandeerd een prachtig uitzicht hebben. De mensen van het skydive-team zijn vriendelijk en staan altijd klaar om te helpen! Ga je liever naar boven in plaats van naar beneden? Dan kun je in Outdoor Ameland een hoogteparcours beklimmen.

Lees meer:

Alle verhalen