Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 165 Reviews
 • Snow - 24 Reviews
 • Surf - 109 Reviews
 • Family - 57 Reviews
 • Groups - 9 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 569 per week

Young Surfkamp
Ameland

Hét surfkamp in Nederland voor jeugd van 12-16 jaar.

Schrijf je in voor de interesselijst!

Hét surfcamp voor jeugd in Nederland

Op het kleine Waddeneiland Ameland kun je in de zomervakantie alleen óf met al je vrienden op surfkamp (12-16 jaar). Twee keer per dag gaan we het water in en leer je van onze gediplomeerde surfinstructeurs surfen, óók als je nog nooit gesurfd hebt. Elke dag organiseren we veel vette clinics en activiteiten. Schuif ‘s avonds aan rond onze vuurkorf, of neem een duik in het zwembad. Wat we ook gaan doen: we zorgen ervoor dat jij het surfkamp van je leven hebt in Nederland!

15-18? Check ons Young Surfcamp Montalivet >
Meer informatie voor ouders >

Waarom op surfkamp in Nederland?

Een kleinschalig en persoonlijk surfkamp voor sportieve jeugd

Een kleinschalig en persoonlijk surfkamp voor sportieve jeugd

Op het mooie waddeneiland Ameland - een echt vakantiegevoel!

Op het mooie waddeneiland Ameland - een echt vakantiegevoel!

Bomvol programma vol surf en sportieve clinics

Bomvol programma vol surf en sportieve clinics

Leer surfen!

Het programma

Dit kan je verwachten van een week surfcamp in Nederland, op het mooie Ameland.

Bekijk programma

Op ons surfcamp op Ameland draait alles om het surfen. Elke dag krijg je surfles en er wordt onder begeleiding een vrijsurfmoment georganiseerd. Als er niet gesurft wordt, zorgen we voor een vet en goedgevuld programma: clinics en activiteiten zoals, skateboarden, volleyballen, wonkyboarden en meer! Bovendien ondernemen we gedurende 1 dag een vette extra outdoor-activiteit, zoals Archery Tag of Powerkiten.

Er wordt elke dag gezond en gevarieerd eten door onze chefs voor jou gekookt. Ontbijt, lunch en diner zijn allemaal inclusief. Bovendien beschik je over een gratis leenfiets, die je de hele week kunt gebruiken. Ook ‘s avonds hoef je je niet te vervelen: we organiseren elke avond een activiteit en twee keer per week steken we de vuurkorf aan. Hét hoogtepunt van de week is natuurlijk de Zeker-Avond! Kom je ook?

Inclusief

 • Een week vol zon, zee, strand en 100% surf!
 •  5 dagen surfles + surfwedstrijd
 • Onder begeleiding vrij surfen
 • Gebruik van leenfietsen
 • Een gezellig avondprogramma
 • Gezond ontbijt, lunch en diner
 • Surf gerelateerde clinics zoals skate-, wonky- en longboarden
 • Externe outdoor-activiteit, zoals Powerkiten en/of Archery Tag (afhankelijk van het weer)

Exclusief

 • Drankjes en snacks bij de bar
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Blokart-uitstap € 30

Bomvol activiteiten

Prijzen & beschikbaarheid

 • Young Surfcamp Ameland

Vanaf €569 per week

Young Surfcamp Ameland

Slaap in stoere en ruime legertenten

 • Inclusief
 • Exclusief
 • Optioneel
    Memberkorting i
    • Aan
    • Uit

    Data & Prijzen

    Interesselijst

    Onze surfcamps zijn vanaf november weer te boeken voor 2022! Schrijf je in voor de interesselijst en wees als eerste op de hoogte als het Young Surfkamp Ameland online staat. Schrijf mij in!

    Praktische informatie

    Het eten

    Het eten

    Het eten is op dit camp volledig inclusief.

    Lees meer

    Surf gear

    Surf gear

    Op het camp hebben we wetsuits, allerlei soft- en hardtop surfboards.

    Lees meer

    Het camp

    Het camp

    Het camp bevindt zich verscholen tussen de duinen van het prachtige Ameland.

    Lees meer

    Vervoer

    Vervoer

    De Royal Class busreis en de overtocht met de ferry zit bij de prijs inbegrepen.

    Lees meer

    Verzekering

    Verzekering

    Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt.

    Lees meer

    Chillen op het camp

    Maak nieuwe vrienden

    FAQ

    Wat is de gemiddelde leeftijd op het camp?

    Iedereen die 12 tot 16 jaar oud is kan ons camp boeken. De gemiddelde leeftijd is echter 14. Er zijn bijna altijd wel een aantal wat jongere en wat oudere deelnemers op het camp.

    Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

    Je moet voor aanvang van het camp 12 jaar oud zijn. Personen van 16 jaar zijn ook welkom, maar we hebben ook specifiek geschikte camps voor 15+ jaar. Zie ons camp in Montalivet, Frankrijk!

    Is er altijd begeleiding aanwezig?

    Zeker, onze surfcamps voor jongeren worden 24/7 begeleid door onze ervaren crew. Soms is er de mogelijkheid om zelfstandig naar een winkeltje te gaan of bijv. een potje te voetballen. Dat is altijd gedurende de dag, nooit ’s avonds. Er worden dan altijd duidelijke afspraken gemaakt wanneer deelnemers terugkomen.

    Welke maaltijden koken jullie?

    Elke ochtend staat er een vers ontbijtje voor je klaar. Dit is meestal brood, verschillende soorten beleg, sappen, thee, koffie, etc. ’S avonds koken onze chefs een lekkere maaltijd. Daarmee houden ze rekening met dieetwensen en allergieën. Onze koks zijn beroemd om hun kookkunsten, we weten zeker dat je het lekker vindt!

    Ik heb nog helemaal geen ervaring met surfen, kan ik wel mee?

    Geen probleem! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Onze gediplomeerde surfinstructeurs hebben veel ervaring met beginnende surfers en weten goed hoe ze het jou moeten leren. Aan het eind van de week sta jij sowieso te shinen op je board.

    Ik kom alleen, is dat erg?

    Nee! Dat is juist leuk! Veel deelnemers zullen alleen komen, dus je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

    Ik kom met vrienden/vriendinnen. Slapen we wel in dezelfde tent?

    Dat lukt meestal wel, we maken een goede verdeling en houden rekening met ieder zijn wensen. Soms wordt een groepje gesplitst als het niet lukt. Maak je echter geen zorgen, de groep leert elkaar snel kennen, dus binnen no-time ben je één grote vriendengroep.

    In welke week zijn er de beste golven?

    Dit is lastig te zeggen en niet te voorspellen op lange termijn, net zoals het weer. We gaan in principe elke dag het water in! Als het een keertje écht niet kan, zorgen we voor een leuk alternatief programma.

    Hoe groot is het camp?

    Wij houden de groepen op het surfcamp voor jongeren graag klein om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het camp op Ameland heeft maximaal 48 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen. De surfgroepen bestaan uit maximaal 8 personen.

    Hoe zit het met alcohol en roken?

    Alcohol en roken zijn, zonder uitzondering, ten alle tijden verboden op onze surfcamps voor jongeren. Verwacht van Ripstar dat we hier streng op handhaven en geen uitzonderingen maken.

    Wie zijn de begeleiders?

    De Ripstar zomercrew is ontzettend belangrijk, want ze zorgen ervoor dat de Ripstar surfcamps tip-top in orde zijn. Daarom worden onze camps altijd begeleid door teamleden die ervaring en/of geschoold zijn op hun pedagogische vaardigheden. Vaak zijn dit studenten van sportopleidingen en/of gediplomeerde instructeurs. Allen bezitten een Verklaring Omtrent het Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren.

    Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


    Het ontbijt, de lunch en het avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn ook inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals paintballen (€ 25). Wij adviseren voor een week ten minste 75 euro zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks, kleine uitgaven en eventueel merchandise. Als je graag met wat grotere activiteiten mee wilt doen dan raden we rond de 100 euro aan. Voor eventuele calamiteiten en doktersbezoeken adviseren wij ouders om noodgeld, een creditcard of pinpas mee te geven aan uw kind.

    Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?

    Zeker! De prijs voor een extra week is 499 euro.

    Is het verplicht om mee te doen met de uitstap?

    Nee, het is niet verplicht mee te doen aan de extra activiteiten die we organiseren. Wel is het aan te raden aangezien we met de gehele groep vertrekken en geen activiteiten op campterrein hebben tot wij weer terugkeren.

    Wat mag ik meenemen in de bus?


    Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

    Mijn vraag staat er niet tussen?

    Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via young@ripstar.nl of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090.