Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 39 Reviews
 • Surf - 152 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 16 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 569 per week

Young Surf­kamp
Ameland

Hét surfkamp op Ameland voor jeugd van 12-16 jaar.

Pre-register voor 2023
Surfvakantie, Ameland

Hét surfkamp voor jeugd op Ameland

Op het kleine Waddeneiland kun je in de zomervakantie alleen óf met al je vrienden op surfkamp op Ameland (12-16 jaar). Elke dag gaan we het water in en leer je van onze gediplomeerde surfinstructeurs surfen, ook als je nog nooit gesurfd hebt. Ook organiseren we veel vette clinics en activiteiten. Schuif ‘s avonds aan rond onze vuurkorf, of neem een duik in het zwembad. Wat we ook gaan doen: we zorgen ervoor dat jij het surfkamp van je leven hebt in Nederland! Tussen 15 en 17 jaar? Check ons Young Surfcamp Le Pin Sec >

surfkamp Ameland fietsen

Waarom op surfkamp op Ameland?

Een kleinschalig en gezellig surfkamp voor sportieve jeugd

Een kleinschalig en gezellig surfkamp voor sportieve jeugd

Op het mooie waddeneiland Ameland - een echt vakantiegevoel!

Op het mooie waddeneiland Ameland - een echt vakantiegevoel!

Bomvol programma vol surf en sportieve clinics

Bomvol programma vol surf en sportieve clinics

Leer surfen!

Het programma

Dit kan je verwachten van een week surfkamp op Ameland, in het mooie Nederland.

Bekijk programma
surfkamp ameland 26

Op ons surfkamp op Ameland draait alles om het surfen. Elke dag krijg je surfles en er wordt onder begeleiding een vrijsurfmoment georganiseerd. Als er niet gesurft wordt, zorgen we voor een vet en goedgevuld programma: clinics en activiteiten zoals, skateboarden, volleyballen, wonkyboarden en meer! Bovendien ondernemen we gedurende 1 dag een vette extra outdoor-activiteit, zoals Archery Tag of Powerkiten.

Er wordt elke dag gezond en gevarieerd eten door onze chefs voor jou gekookt. Ontbijt, lunch en diner zijn allemaal inclusief. Bovendien beschik je over een gratis leenfiets, die je de hele week kunt gebruiken. Ook ‘s avonds hoef je je niet te vervelen: we organiseren elke avond een activiteit en twee keer per week steken we de vuurkorf aan. Hét hoogtepunt van de week is natuurlijk de Zeker-Avond! Kom je ook?

Inclusief

 • Een week vol zon, zee, strand en 100% surf!
 • 5 dagen surfles + surfwedstrijd
 • Onder begeleiding vrij surfen
 • Je eigen leenfiets om Ameland op te verkennen!
 • Een gezellig avondprogramma en vuurkorf!
 • Gezond ontbijt, lunch en diner
 • Surf gerelateerde clinics zoals skate-, wonky- en longboarden
 • Vette outdoor-activiteit, zoals Powerkiten en/of Archery Tag (afhankelijk van het weer)

Exclusief

 • Drankjes en snacks bij de bar
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Klim- en paintball uitstap € 25

Bomvol activiteiten

surfkamp-ameland-126

Pre-registreren

Onze surfkampen voor 2023 komen binnenkort online. Schrijf je nu in en je krijgt als eerste de kans om te boeken voor volgende zomer.

Ik wil me inschrijven

Praktische informatie

Het eten

Het eten

Het eten is op dit surfkamp op Ameland volledig inclusief.

Lees meer

Surf gear

Surf gear

Op het surfkamp op Ameland hebben we wetsuits, allerlei soft- en hardtop surfboards.

Lees meer

Locatie

Locatie

Ameland is een prachtig eiland, waar enorm veel te beleven is!

Lees meer

Het kamp

Het kamp

Het surfkamp op Ameland bevindt zich verscholen tussen de duinen, op wandelafstand van het strand.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class busreis en de overtocht met de ferry zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Voor ouders

Voor ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! We snappen dat u nog vragen heeft.

Lees meer

Chillen op het kamp

Maak nieuwe vrienden

FAQ

Wat is de gemiddelde leeftijd op het camp?

Iedereen die 12 tot 16 jaar oud is kan ons camp boeken. De gemiddelde leeftijd is echter 14. Er zijn bijna altijd wel een aantal wat jongere en wat oudere deelnemers op het camp.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

Je moet voor aanvang van het camp 12 jaar oud zijn. Personen van 16 jaar zijn ook welkom, maar we hebben ook specifiek geschikte camps voor 15+ jaar. Zie ons camp in Le Pin Sec, Frankrijk!

Is er altijd begeleiding aanwezig?

Zeker, het surfkamp op Ameland wordt 24/7 begeleid door onze ervaren crew. Soms is er de mogelijkheid om zelfstandig naar een winkeltje te gaan of bijv. een potje te voetballen. Dat is altijd gedurende de dag, nooit ’s avonds. Er worden dan altijd duidelijke afspraken gemaakt wanneer deelnemers terugkomen.

Welke maaltijden koken jullie?

Elke ochtend staat er een vers ontbijtje voor je klaar. Dit is meestal brood, verschillende soorten beleg, sappen, thee, koffie, etc. ’S avonds koken onze chefs een lekkere maaltijd. Daarmee houden ze rekening met dieetwensen en allergieën. Onze koks zijn beroemd om hun kookkunsten, we weten zeker dat je het lekker vindt!

Ik heb nog helemaal geen ervaring met surfen, kan ik wel mee?

Geen probleem! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Onze gediplomeerde surfinstructeurs hebben veel ervaring met beginnende surfers en weten goed hoe ze het jou moeten leren. Aan het eind van de week sta jij sowieso te shinen op je board.

Ik kom alleen, is dat erg?

Nee! Dat is juist leuk! Veel deelnemers zullen alleen komen, dus je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Ik kom met vrienden/vriendinnen. Slapen we wel in dezelfde tent?

Dat lukt meestal wel, we maken een goede verdeling en houden rekening met ieder zijn wensen. Soms wordt een groepje gesplitst als het niet lukt. Maak je echter geen zorgen, de groep leert elkaar snel kennen, dus binnen no-time ben je één grote vriendengroep.

In welke week zijn er de beste golven?

Dit is lastig te zeggen en niet te voorspellen op lange termijn, net zoals het weer. We gaan in principe elke dag het water in! Als het een keertje écht niet kan, zorgen we voor een leuk alternatief programma.

Hoe groot is het camp?

Wij houden de groepen op het surfkamp voor jeugd graag klein om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het surfkamp op Ameland heeft maximaal 48 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen. De surfgroepen bestaan uit maximaal 8 personen.

Hoe zit het met alcohol en roken?

Alcohol en roken zijn, zonder uitzondering, ten alle tijden verboden op onze surfcamps voor jongeren. Verwacht van Ripstar dat we hier streng op handhaven en geen uitzonderingen maken.

Wie zijn de begeleiders?

De Ripstar zomercrew is ontzettend belangrijk, want ze zorgen ervoor dat de Ripstar surfcamps tip-top in orde zijn. Daarom worden onze camps altijd begeleid door teamleden die ervaring en/of geschoold zijn op hun pedagogische vaardigheden. Vaak zijn dit studenten van sportopleidingen en/of gediplomeerde instructeurs. Allen bezitten een Verklaring Omtrent het Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt, de lunch en het avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn ook inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals de klim- en paintball uitstap (€ 25). Wij adviseren voor een week ten minste 75 euro zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks, kleine uitgaven en eventueel merchandise. Als je graag met wat grotere activiteiten mee wilt doen dan raden we rond de 100 euro aan. Ripstar accepteert enkel pinbetalingen op het surfcamp, geen cash.

Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?

Zeker! Je krijgt 100 euro korting op de extra week!

Is het verplicht om mee te doen met de uitstap?

Nee, het is niet verplicht mee te doen aan de extra activiteiten die we organiseren. Wel is het aan te raden aangezien we met de gehele groep vertrekken en geen activiteiten op campterrein hebben tot wij weer terugkeren.

Wat mag ik meenemen in de bus?


Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

Kan ik iets wijzigen in mijn boeking?

Als je iets na de boeking wilt wijzigen, kan je dat aangeven. We gaan ons best doen het te wijzigen, maar we kunnen het afwijzen. Omdat we zelfs aan kleine wijzigingen best wat werk hebben, berekenen we wel altijd EUR 30,- wijzigingskosten. Soms leidt de wijziging ook tot een ander kostenplaatje dat wordt doorbelast. Een verandering van datum of het aantal personen is geen wijziging, maar een annulering.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via young@ripstar.nl of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090.