Ieder jaar sluiten de echte snowboard en ski fanaten in de meiweek het winterseizoen af in Val Thorens! Het dorp Val Thorens houdt speciaal voor deze week de pistes 1 week langer open.

In de eerste week van mei zijn de sneeuwcondities nog steeds goed genoeg om lekker te kunnen rijden en 's middags kan je onder het genot van een chocolat chaud een terrasje pakken om nog de laatste zon uurtjes mee te pikken.

Voeg daarbij: het goed geshapete funpark, snowboard clinics en lessen, het testcenter, de Nederlandse party's in verschillende kroegen en disco's aan toe en de week is compleet. Ook is er bij goede condities de mogelijkheid dat er een Big Air Bag ligt.

Je komt in een groep terecht met (freestyle) skiers & snowboarders die altijd zin hebben om te rijden maar ook altijd in gezelligheid.
Doordat er veel gebeurd in het dorp, maar je ook lekker je eigen gang kan gaan is dit een week waar je het zeker naar je zin gaat hebben met veel (nieuwe) bekende en onbekende. Reden genoeg om te boeken en gewoon lekker te komen rijden.


Locatie

Val Thorens Het dorpje Val Thorens Val Thorens (2300m) is het hoogst gelegen dorp in Europa. Een dorp met veel apres-ski en andere uitgaansmogelijkheden. Zeker in deze afsluitweek geen gemis, waar een groot deel van de Nederlandse Ski- & Boardscene komt om te feesten. Na een dag boarden kun je jezelf ook nog even vermaken in het dorp. In de avond is er ook genoeg te doen in Val Thorens.

Val Thorens dorp

Omdat Val Thorens en een groot deel van het skigebied boven de boomgrens ligt, zijn er vele mogelijkheden voor off-piste snowboarden. Daarnaast is er een snowboard-park waar de boarders zich kunnen uitleven, met onder andere een een goed geshapted funpark.

Val Thorens Skigebied


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in een appartement of pension op basis van logies. Meer informatie op aanvraag.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?
Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon boards te testen. Verschillende modellen en boardlengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board je toch wat meer zekerheid voor dat steile couloir geeft…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?
Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen. Verder heb je voor de backcountry trips sneeuwschoenen met telescoopstokken, of een splitboard nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Hoe zit het met de Lawine airbag?
Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.

Is het dragen van bescherming verplicht?
Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?
- Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
- Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
- Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
- Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
- Technisch ondergoed, muts en handschoenen
- Vrijetijdskleding
- Toiletspullen (evt. medicijnen)
- Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
- Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor vervoer moeten zorgen of je kunt even kijken op onze Ripstar Facebook of je met iemand mee kunt rijden. Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre backcountry tocht, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Val Thorens [FR], Custom beschikbaar

Custom

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes. 

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je skitechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen