Freeride St Anton Arlberg

Arlberg is de bakermat van Oostenrijkse sneeuwsport. Ruim voordat er liften stonden werd hier al poeder gereden! Met 360 km offpiste terrein telt de Arlberg tot de grootste freeride gebieden van de Alpen. Het stikt hier dan ook van de mooie poederafdalingen en met het ruime liftaanbod zijn veel flanken zonder hikes bereikbaar. Omdat dit natuurlijk ook veel andere freeriders aantrekt op de geijkte routes vanuit St Anton kiezen we vaak voor de minder bekende freeridespots van Zürs, Albona of Sonnenkopf. Onze gezellige acco in Stuben is hiervoor de perfecte basis. Onze gidsen leggen leren je omgaan met risico’s en safety-materiaal en geven je tips om nog beter door dat poederveld te knallen.

snowboard-freeride-arlberg


Locatie

Het gebied Arlberg

De Arlberg behoort met Stuben, St. Anton, Lech, Zürs en St. Christoph tot het beste wat Oostenrijk aan poederbergen te bieden heeft. Oostenrijkers noemen het een “Schneeloch”, er valt hier dan ook jaarlijks de meeste sneeuw. Niet voor niets worden hier veel gidsen opgeleid. Geen backcountry gebied is zo toegankelijk als de Arlberg. Bijna alle poeder-hellingen zijn met liften goed te benaderen en vergen slechts korte hikes. Veel kilometers rijden dus…..en vanuit Nederland slechts 800 km.

Arlberg freeride locatie


Accommodatie

Onze accommodatie  Chesa Lavadina ligt in de kleine nederzetting Stuben. De gastvrouw Eva is bijzonder aardig en gastvrij en je zult je hier al snel op je gemak voelen. Het huis heeft een prima ligging voor al onze backcountry en freeride activiteiten.

De tweepersoonskamers hebben een gangetje met garderobe een badkamer met douche/bad en haardroger. Verder is er een aparte toilet tv  en internet toegang.

De Sauna en het Solarium zijn dagelijks geopend. Parkeermogeijkheden direct bij het huis.