Freeride Portes du Soleil

Zelf noemt het gebied le Portes du Soleil zich het ‘deep powder nature reserve’. Dit kan goed kloppen want het enorm grote gebied waarbij je zowel in Zwitserland als in Frankrijk kan snowboarden biedt super veel off-piste mogelijkheden. Zo kan je oneindig veel pillows pakken tussen de bomen richting Morgins of een steil couloir rijden naast  ‘le mur suisse’. Als de omstandigheden beter zijn aan de Franse kant dan boarden we natuurlijk daar. De mogelijkheden zijn ongekend en vanuit onze locatie Champoussin dat letterlijk op de berg ligt kan je direct de poeder in! Deze locatie is geschikt voor ervaren freeriders die vooral veel kilometers offpiste willen boarden zonder veel te willen hiken.

Freeride Advanced
Bij onze freeride advanced reizen ligt de focus nog meer op poeder knallen en iets minder op het leren. Deze freeridereis is er dus voor de gevorderde freerider die al ervaring heeft met het gebruik van de lawinepieper en basiskennis heeft op het gebied van lawinekunde. Die kennis heb je bijvoorbeeld opgedaan tijdens één van onze andere freeridereizen.


Locatie

Het gebied van Champoussin

Champoussin ligt aan de Zwitserse kant van het gebied Portes du Soleil. Dit is het rustige gedeelde van het gebied waardoor en oneindig veel onverspoord terrein te vinden is. Champoussin dat op 1600 ligt is in tegenstelling tot de meeste dorpen gebouwd tegen de berg aan. In de ochtend hoef je niet eerst een auto of een lift te pakken, maar strap je gelijk je board onder.

Portes du Soleil skigebied

Vanuit Champoussin kan er geboard worden naar het nabij gelegen Les Crosets of Morgins, maar er kan ook uitgeweken worden naar het Franse Avoriaz of Chatel. Portes du Soleil ligt ten zuiden van het meer van Geneve en is makkelijk te bereiken via Monthey. Het uitzicht is om over naar huis te schrijven want het hele dorp is gebouwd richting het imposante rotsmassief "les dent du midi".