Freeride Davos

Geen freeride gebied is zo veelzijdig als Davos; mede hierdoor is Davos door Ripstar als #1 freeride spot van de Alpen bestempeld. Het skigebied bestaat uit 5 gebiedjes die allemaal een heel eigen karakter hebben. Hoewel de gebieden onderling geen liftverbinding hebben kun je bijna overall offpiste tot in het dal rijden, waar altijd weer een bus of trein klaar staat. Er hoeft niet tot nauwelijks gehiked te worden en dat zorgt ervoor dat je met dit camp gegarandeerd de meeste off-piste kilometers maakt. Dit heeft alles te maken met het fantastische off-piste aanbod, dat zeer goed met liften bereikbaar is. We verblijven samen met de Backcountrygroep in een authentieke, sfeervolle berghut op de Parsenn, onderaan de Schiferbahn, waar we zondagavond per taxi naartoe worden gebracht. Het eten is er supergoed en er is wifi! Ontbijten, board vast strappen en direct de poeder in!

Davos freeride


Locatie

Het gebied Davos en Klosters

De mix van oude chique en freeride maakt het op 1560 m. hoogte gelegen Davos tot een boeiend stadje met vele shops en lounge barretjes. Het skigebied Davos/ Klosters bestaat uit 5 gebiedjes die allemaal een heel eigen karakter hebben:

 • Parsenn: Met meer dan 100 km geprepareerde pistes en nog veel meer offpiste is Parsenn het grootste gebied. Vanaf de 2844 m hoge Weissflugipfel is een 12 km lange afdaling naar Küblis mogelijk. Je vindt hier ultradroge poeder.
 • Madrisa: Familie skigebied met open bowls met een vnl zuidelijke expositie. Super firn dus en lekker rustig bij een flinke dump.
 • Gotschna: Verbonden met Parsenn met steile bowls en eindeloze treeruns. Veel secret spots en lange routes tot aan het dalstation die door de noordelijke ligging lang goed blijven.
 • Pischa: Zonnig gelegen freeridegebied met grote mellow poedervelden die tot in het dal doorlopen. Ook mooie treeruns en een gezellige autenthieke hut.
 • Jakobshorn: De halfpipe in het dal en het park op de berg trekt veel freestylers. Goed voor ons want de freeride is hier super met offpiste afdalingen naar Teufi of Mühle. De après in de Bolgen onderaan de pipe is ook dik in orde.
 • Rinerhorn: Rustig skigebied met vele secret spots; hier is altijd nog onverspoord te vinden.

 Davos dorp

Het dorpje Davos

Davos is met ruim 1560 meter de hoogstgelegen stad van Europa. Het vroegere Kuuroord is hard op weg om één van de bekendere freeridespots te worden. Gelukkig is dit nog niet volledig bij de scene doorgedrongen, dat het gebied rond Davos één van de beste spots is in Europa. Het hippe chique Davos met de vele shops en lounge barretjes zorgen voor een leuke invulling na een dag lang poederrijden. Deze bestemming is al jaren één van onze favorieten.

Davos is eigenlijk een klein stadje waar van alles te doen is. Je kunt beter vragen wat er niet te doen is! Een ijshockeymatch van topper Davos is een echte aanrader!

We zullen een paar dingen noemen:

 • Theater
 • Casino
 • Bar
 • Fitness centrum
 • Sport centrum
 • Tennis & squash centrum
 • Indoor golf centrum
 • Hang-gliding & para-gliding centrum
 • Overdekt zwembad met sauna & massage ruimte
 • Excursies met de Rhaetian Railway
 • Arrenslee tours

 Davos freeriding


Accommodatie

In Davos verblijven we in een van deze sublieme hutten waar je buiten de adembenemende locatie niet zult verhongeren. Beide hutten staan bekend om de goede keuken.

De kamers zijn eenvoudig maar netjes. De hutten hebben meerpersoonskamers met stapelbedden (lager). De douche en toilet zijn gemeenschappelijk. Tegen bijbetaling kunnen er één of twee persoonskamers worden geboekt. (indien beschikbaar, prijs op aanvraag). Aangezien je op de berg woont heb je veel ski/boardtime. Opstaan, ontbijten en in je ski’s of snowboard stappen. Aan het einde van de dag eindig je weer bij de hut. Hier kun je je vervolgens vermaken met een borrel bij het haardvuurtje, een lekker diner, een kaartje leggen of buiten naar oneindig veel sterren kijken.

Erezsäss hutte

Praktische informatie: Na aankomst in Serneus (nog voor Davos) kun je je auto parkeren bij de parkeerplaats van de hut. Vanuit hier ga je met de taxi (prijs is exclusief de reissom) omhoog naar de hut Franzl blockhutte Erazas voor Chesetta moet je nog iets hoger. Dit laatste stuk doen we met sneeuwscooters.

Chesetta en Erezsäss zijn luxe berghutten net naast de piste in het grootste skigebied rondom Davos en Klosters. De hutten ademen een luxe, authentieke sfeer uit. De grote open haard nodigt uit om na het boarden met zijn allen te zitten en nog eens lekker bij te kletsen over de vette runs van die dag. We zullen 's avonds ook in de hut eten.

De perfecte plek voor onze backcountry en freeride trips!

Davos Chesetta Davos Chesetta Davos Chesetta Davos Chesetta