Gaan jullie met school mee surfen?

Heeft u voor een actieve en sportieve schoolreis wel eens aan surfen gedacht? Dan is dit de kans! Ga met uw school mee surfen met Ripstar!

In het zuiden van Frankrijk hebben wij onze eigen Surfcamps. Met name op de locatie in L’Amélie Plage ontvangen wij al sinds 2005 veel verschillende scholen voor veel surf, spellen, en natuurlijk ook veel chillen! De week kan eruit zien zoals u dat wenst, er zijn namelijk tal van mogelijkheden om deze reis compleet te customizen! Met meer dan 25 jaar ervaring als reisorganisatie is Ripstar de perfecte partner als het aan komt op het organiseren van een schoolreis. Onze trips kenmerken zich door een uniek programma met een uitdagend karakter, waarbij de sport altijd centraal staat. Samen met u maken wij het perfecte programma voor een onvergetelijke schoolreis!Wat kunt u verwachten wanneer u een Surfcamp organiseert?

De reizen van Ripstar bieden een unieke combinatie van beleving, fun, veiligheid, maar ook awareness. Uiteraard staat de reis in het teken van surfen. Elke dag brengen onze ASI gediplomeerde surfinstructeurs de surfgroepjes op speelse wijze de technieken van het surfen bij. Daarnaast geven zij in gemoedelijke setting een theorieles waar het ontstaan van de sport, verschillende golven en technieken besproken worden. Uiteraard wordt hierbij ook veel uitgelegd over mogelijke gevaren en hoe deze te voorkomen zijn.

Naast de surflessen zijn onze entertainers dé juiste mensen om verschillende sport en- spelclinics te geven. Denk hierbij aan een voetbal- of volleybaltoernooi, slacklinen, skate- of longboarden en meer. Hierdoor kunnen de deelnemers ook na het surfen lekker actief bezig zijn! Wij zorgen voor een programma waarbij alle deelnemers een ervaring meekrijgen die zij niet snel zullen vergeten. Wanneer u benieuwd bent naar wat wij voor uw school zouden kunnen organiseren, komen wij graag langs om dit door te spreken!

 

 

Hoe ziet zo’n reis er ongeveer uit?

Wij begrijpen goed dat u moedeloos kunt worden van de vele mogelijkheden bij het organiseren van een reis. Daarom verzorgen wij een compleet geregeld programma, wat samen met u wordt besproken. Dankzij duidelijke communicatie en gepersonaliseerde reisboekjes, kunt u zonder zorgen aan een reis kan beginnen.

Onze camps zijn compleet uitgerust met genoeg vier-persoonstenten en er zijn goede facilitaire voorzieningen. Daarnaast hebben we een eigen keuken en bar, en meer dan genoeg ruimte om samen te eten. Alle materialen voor het surfen en de andere activiteiten staan op ons camp en kunnen vrij gebruikt worden.

Omdat geen enkele school hetzelfde is, werken wij met custom reizen. Voorafgaand aan de reis bespreken we samen met u wat in het programma moet komen. Dit is dus compleet naar eigen wens in te vullen. Enkele elementen waarin wij verschillende opties aanbieden zijn:

 • Eten- en drinken (bv. compleet verzorgd of meehelpen)
 • Sport- en spelclinics
 • Extra surflessen/ vrij surfen
 • Extra Ripstar personeel (denk aan bv. lifeguards, koks, entertainers)
 • Accommodatie (tenten of bv. luxe lodges)
 • Extra elementen toevoegen (bv. een feest, wedstrijd of bonte avond)

Hoe gaan wij te werk?

Wij maken een op maat gemaakt programma in samenwerking met u. Wanneer u geïnteresseerd bent om een dergelijke reis te organiseren, kunt u via het aanvraagformulier snel een offerte opvragen.

Wij komen bij u langs om de wensen en mogelijkheden door te spreken. Hierin zijn veel verschillende opties om de reis compleet te personaliseren. U kunt bijvoorbeeld in plaats van tenten in luxe lodges verblijven, het eten en drinken compleet laten regelen, verschillende clinics bespreken, maar ook dagtrips naar bijvoorbeeld Bordeaux bespreken. 

Naar aanleiding van dit gesprek maken wij een opzet van de reis en het programma. Wanneer u en de school besluit om het Camp te organiseren, zorgen wij voor een uitgebreid informatieboekje voor leerlingen en ouders. Hierdoor weet iedereen wat het idee van de reis is en zijn er geen onduidelijkheden. 

Waarom Ripstar?

Wij hebben al sinds 2005 Surfcamps in Zuid-Frankrijk. Dankzij deze ervaring kunnen we samen met u tot de perfecte reis komen waarbij wij garant staan voor datgene wat u verwacht van een schoolreis. Wij zorgen voor:

 • Een op maat gemaakt programma
 • Hoge leerfactor voor zowel de sport, als organisatorisch en maatschappelijk
 • Duidelijke communicatie
 • Hoge kwaliteit door Nederlandse professionals
 • Flexibiliteit
 • Veiligheid staat altijd voorop

Heeft u nu al interesse om meer informatie te ontvangen? Neem dan contact op via 020-6886090 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kunt u ook het contactformulier invullen via onderstaande button.

 

 

Veel gestelde vragen

Wat kost een surfcamp voor mijn school?
Er zijn een aantal factoren die de prijs van een surfcamp bepalen. Denk hierbij aan het aantal deelnemers, duur van de reis, extra progamma activiteiten, soort eten en extra wensen en opties. Bent u benieuwd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hoe snel kan ik een offerte ontvangen?
Wij kunnen razendsnel een offerte voor u maken. Wanneer u het aanvraagformulier bent doorgelopen, of na een kort telefonisch gesprek, ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur een offerte. Hierna volgt meestal een afspraak om iets meer detail door te spreken.

Naar welke landen gaan jullie reizen?
De reizen van Ripstar gaan normaal gesproken overal in de wereld heen. De surfreizen die wij aanbieden zijn met name naar onze camps in het zuiden van Frankrijk, maar misschien in de toekomst wel naar andere landen.

Wij willen naast het surfen een eigen programma draaien in plaats van jullie programma. Kan dat ook?
Uiteraard! Wij willen graag in samenspraak met u een programma samenstellen dat bij uw groep past. Uit de praktijk blijkt dat onze entertainers voor een spetterend programma kunnen zorgen, maar wanneer u zelf invulling wilt geven, is dit mogelijk. 

Onze school kan helaas geen complete week weg. Is een short-stay ook mogelijk?
Omdat wij met maatpakketten werken en eigen camps hebben, zijn short-trips ook zeker mogelijk. Reizen buiten de schoolvakanties zijn geen probleem en worden vaak gedaan. 

Hoe zit het eigenlijk met de materialen? Moeten we dat zelf regelen?
Nee dit is niet nodig. Onze camps zijn compleet uitgerust met tenten, waardoor de deelnemers slechts een matje en slaapzak nee hoeven te nemen. Surfboards en wetsuits hebben wij genoeg op voorraad, dus iedereen kan worden voorzien van een eigen set.

Surfen, is dat niet gevaarlijk?
Uiteraard zijn er aan alle sporten risico’s verbonden. Om deze op onze camps zoveel mogelijk te beperken, werken we uitsluitend met ASI gediplomeerde instructeurs. Zij zijn getraind om situaties goed in te schatten en zo goed mogelijk te handelen waar dit nodig is.

Extra informatie

Surfen
Ripstar is naast een reisorganisatie ook een geacrriteerde ASI surfschool en onze Nederlandstalige surfinstructeurs zijn in het bezit van up-to-date internationale ASI of ISA diploma’s om de lessen in veilige banen te leiden. De sport wordt op een veilige manier en in een vertrouwde omgeving aangeleerd. De groepen bestaan uit maximaal acht deelnemers en mochten er kinderen bij zijn met meer surf ervaring dan wordt daarin gedifferentieerd. Tijdens de lessen wordt er goed gekeken naar individueel niveau. Op deze manier maakt iedereen op zijn eigen tempo en eigen niveau progressie in de sport.

Entertainers
Naast het surfen krijgen de deelnemers met onze entertainers geen kans om zich te vervelen. Tenzij ze zich graag even onderling vermaken, dat kan natuurlijk ook. Het entertainment team staat klaar met sport- of spelmateriaal en leuke activiteiten zoals skate of slackline clinics. De gepassioneerde begeleiding is goed opgeleid/getraind in het zorgen voor een goede sfeer en het beheren van positieve groepsprocessen. Onze crew bestaat veelal uit gecertificeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Ons gehele young team is in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Tentverdeling en bedtijden
Op de camps verdelen wij de deelnemers over de verschillende tenten. Vriendengroepjes worden bij elkaar geplaatst en meisjes en jongens worden uiteraard van elkaar gescheiden. In samenspraak met u zullen we bedtijden hanteren. Sporadisch kunnen we, zoals elke ouder, soms een oogje dichtknijpen, bijvoorbeeld wanneer er aan eind van de week een afsluitend feestje wordt gehouden of als er nog wat nagekletst wordt in de tenten.

Roken en alcohol
Tijdens de surf camps houden wij de Nederlandse regelgeving betreft alcohol aan. Alcohol is dan ook ten strengste verboden. Roken is op het campingterrein verboden. Als kinderen met hun ouders andere afspraken hebben over roken, dan accepteren wij dit buiten de camping. Wel willen wij graag op de hoogte zijn van deze afspraken. Deze informatie kunt u ons tijdens het boeken verstrekken. De plaatselijke verkooppunten zijn op de hoogte van de leeftijden en zullen geen alcohol of sigaretten verkopen aan onze deelnemers.

Bussen
Voor onze busreizen werken wij samen met een Nederlandse busmaatschappij. We rijden met Royal Class bussen die aan alle eisen voldoen. Er worden getrainde chauffeurs ingezet en zij houden de juiste rust tijden aan. Er is genoeg beenruimte en er worden genoeg pauzes gehouden op grote stops met eetgelegenheden. De busmaatschappij heeft het stichting keurmerk touringcarbedrijven.

Is er na het lezen van deze informatie iets toch nog niet helemaal duidelijk? Kijk even of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat en neem anders contact met ons op.