Young New Years Snowcamp Piesendorf/Flachau


De wintersport voor de sportieve jeugd waar skiën of boarden centraal staat!  

Voor zowel de gevorderden als beginners organiseren wij deze volledig verzorgde ski en snowboardvakantie in Piesendorf (16+) of Flachau (13-16 jr.). De perfecte bestemmingen voor een uitdagende week op de pistes. Het camp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar instructeurs en begeleiders vanuit de sporthogescholen. Zij kunnen er als geen ander een enorm gave wintersport van maken. Maak je eerste sprongen, je eerste tricks of maak je eerste meters door de sneeuw. Alles is mogelijk!

Benieuwd? Bekijk het filmpje van onze Ripstar Young snowcamps in Oostenrijk: 

Eerlijk gezegd zijn er niet genoeg woorden die kunnen uitdrukken hoe geweldig ik de vakantie vind. Het was fantastisch, geweldig, super, top en ik kan niet wachten tot ik weer mee kan. De begeleiding was top en het was een grote gezellige groep.
Alyssa, 17 jaar
Een echte aanrader om met Ripstar op vakantie te gaan! Een vakantie met leeftijdsgenoten, een super toffe reisleiding en organisatie vergeet je nooit weer! Het skiën en snowboarden staat centraal maar daarnaast doe je hele leuke activiteiten en ga je in de avond natuurlijk op stap. Ik zeg doen!
Iris, 19 jaar
Een perfect verzorgde week met goed begeleiding die zorgen voor een fijne sfeer. Zelf heb ik heel veel geleerd tijdens het snowboarden door top leraren! Een geslaagde week.
Fien, 15 jaar
Nieuwe vrienden, dope instructeurs en poeder sneeuw. Zo heb ik de reis met Ripstar naar ervaren. Echt een onvergetelijke vakantie gehad waar ik na een jaar daarna nog over mooie herinneringen kan spreken!
Lars, 18 jaar
Supervakantie gehad, veel gelachen en leuke mensen ontmoet. Enige negatieve was dat het zo kort was :(.
Fjiro, 17 jaar
Sneeuw, snelheid en super begeleiders. De drie hoofdzaken voor het dikste weekje wintersport met Ripstar. Kortom, boek je reis met Ripstar en stay stoked!
Nanne, 18 jaar
Leukste wintersport ooit was het. Heb super veel geleerd en het was heel gezellig. De week was eigenlijk te kort!
Daphne, 17 jaar
Het is een super gezellig kamp. En je maakt hier zulke leuke vrienden ik ga zeker weten weer volgend jaar!
Joelle, 15 jaar

De belangrijkste dingen op een rijtje;

 • Geen zorgen; gegarandeerd vertrek en 24/7 begeleiding.
 • Mogelijkheid om 10 uur les te nemen op eigen je niveau zodat je sowieso nieuwe dingen leert.
 • Lessen worden niet uitbesteed want Ripstar is ook een ski en snowboardschool met gediplomeerde instructeurs.
 • Een groot modern skigebied met zeer veel mogelijkheden en uitdagingen.
 • Ontbijt en diner zijn bij het snowcamp inbegrepen!
 • Er is meer dan genoeg tijd op je ski's en board dankzij de 7-daagse liftpas!
 • Een uniek programma met wax-, en theorie-clinics, video-analyse en fotoshoot inbegrepen.
 • Getrainde begeleiders met goede organisatorische en pedagogische vaardigheden om de reis in goede banen te leiden.
 • Één hechte gezellige groep van max. 25 deelnemers, met veel persoonlijke aandacht.
 • Veel leuke extra activiteiten zoals rodelen, zwemmen, 'the expression session' en après-skiën!
 • Het busvervoer is inclusief en Royal Class, dit betekent ruime relaxte bussen en extra beenruimte.


Piesendorf

Het New Year's Camp 16+ vindt plaats in Piesendorf, een dorp gelegen tussen de skigebieden van Kaprun en Zell am See. Door de gletsjer van Kaprun ligt er altijd voldoende sneeuw en de funparken zijn gegarandeerd open. Ook hebben we de mogelijkheid om naar Zell am See te gaan met de uitgebreide liftpas en beschikken we over vele kilometers piste. We verblijven tijdens de nieuwjaars week in jeugdhostel Bründle gelegen in het centrum van Piesendorf. De stapelbedden staan op kamers van verschillende groottes waar je met vakantiegenoten op zal liggen. Verder is er een recreatieruimte waar je kan chillen of spelletjes kan doen. De skibus brengt ons in 15 minuten naar de skigebieden van Kaprun of Zell am See.

 • Aparte slaapkamers voor 2 of 3 personen. 
 • Elke kamer eigen douche en wc
 • TV en Wifi
 • Beddengoed en handdoeken.


Flachau

Het New Year's Camp 13-16 vindt plaats in Flachau. Flachau bevindt zich in het hart van één van de grootste skigebieden die Oostenrijk rijk is: Ski Amadé. Dit skigebied bestaat uit 5 aaneengesloten skiregio's die samen beschikken over maar liefst 760 kilometer piste. Hierdoor valt er voor elke niveau voldoende te beleven. 


Data, prijzen en boeken


 = beschikbaar   = bijna vol   = vol/op aanvraag (neem contact op)
*Ben je geboren in 1999 of eerder dan geldt er een toeslag van € 75,- voor een volwassenen liftpas. 

  

De memberkorting is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.


Het Programma

Wat kan je verwachten?

 • Iedere dag veel skiën of boarden
 • Video-analyse en photoshoot
 • Avondsessie in het park en op de verlichte piste
 • Leuke avondprogramma's zoals movie-night, freestyle show, kampvuur en après-skiën.
 • Extra activiteiten zoals; zwemmen, rodelen en schaatsen.

De gehele wintersportreis is volledig verzorgd dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. We vertrekken op vrijdag met een bus vanuit Nederland richting Oostenrijk en zullen daar de volgende ochtend aankomen. Na een lekker ontbijt gaan we op pad en is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen, skiën of snowboarden. Vanaf zaterdag zullen we elke dag ons zoveel mogelijk in de sneeuw op de pistes bevinden. Naast het snowboarden en skiën is er genoeg tijd om samen met de crew en de andere deelnemers lekker op de piste te spelen en het gebied te verkennen. Uiteraard zorgen we daarnaast voor genoeg andere sportieve activiteiten en een leuk avondprogramma!

Onze Ripstar begeleiders hebben allemaal veel kennis en passie voor de sneeuwsporten en zijn goed opgeleid vanuit sporthogescholen. Zij willen graag al hun skills, kennis en passie voor de snowsports met je delen, om je nog enthousiaster en beter te maken dan dat je al was. Daarnaast hebben zij de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te leiden. Zij kunnen als geen ander er een gave tijd van maken om jou de wintersport van je leven te geven!

Lessen
Het maakt niet uit welk niveau je hebt, of je nou beginner of gevorderd bent, iedereen is welkom en kan op zijn/haar eigen niveau les krijgen. De lesgroepen worden zo verdeeld dat iedereen, afhankelijk van zijn/haar niveau, 10 uur beginners lessen of lessen voor gevorderden krijgt. Onze instructeurs zullen er alles aan doen om je nieuwe skills aan te leren en hun passie voor de sport met je te delen.


Praktische info

Vervoer
We vertrekken op vrijdagmiddag met een luxe bus vanuit Nederland richting oostenrijk. Na zo'n 950 kilometer rijden, zullen we de volgende ochtend in Piesendorf aankomen. Hier zal de 16+ groep uitstappen, waarna de bus met de 13-16 groep verder rijdt naar Flachau. Als de week erop zit vertrekken we dan weer op vrijdagavond terug naar Nederland en komen dan die volgende ochtend weer aan. Hieronder staan de opstapplaatsen van de bus en een indicatie van de vertrektijden.  

- Amsterdam  - 18:00
- Utrecht         - 19:00
- Eindhoven    - 20:00

Materiaal
Mocht je zelf geen materiaal hebben dan is het mogelijk om dit bij Ripstar te huren. Zo kun je een compleet set ski of snowboard bij ons huren (board/ski, bindingen en schoenen). Ook is het mogelijk om alleen een board/ski's of alleen schoenen te huren. Wij gebruiken uitsluitend huurmateriaal van het merk Salomon.

Tijdens de week is het verplicht om een helm te dragen. Mocht je zelf geen helm hebben dan kan je deze bij Ripstar huren.

Wat neem je zelf nog mee?

- Goggle
- Zonnebril
- Zonnebrand en lipbescherming (UV)
- Wintersportkleding
- Muts, handschoenen
- Vrijetijdskleding
- Handoek + toiletspullen
- Zwemkleding
- Paspoort / identiteitskaart / zorgpas
- Zakgeld voor eten op de piste / extra activiteiten

Verzekering
Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt. Heb je dit niet? Klik dan hier voor meer informatie.


Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Onze young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Op het moment dat uw kind de bus instapt is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij weer uit de bus stapt. De lessen en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier.


Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde leeftijd?

De gemiddelde leeftijd van de 13-16 week is 14/15 jaar en de gemiddelde leeftijd van het 16+ camp is 17 jaar.

2. Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?

Eigenlijk niet zoveel, we maken onderscheid zodat iedereen met zijn eigen leeftijdgenoten op wintersportvakantie kan. Het 13-15 camp en 16+ camp zullen zich in andere accommodaties bevinden, met aparte reisleiding. 

3. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

Voor het 13-16 camp moet je voor aanvang minimaal 13 jaar zijn. Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

5. Ik kan al goed skiën of snowboarden, moet ik dan les nemen?
Nee, niets moet! Maar het is wel heel leuk om samen met je reisgenoten nieuwe dingen te leren. We kunnen dan ook iedereen en van ieder niveau aanraden aan de lessen deel te nemen. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen. Het unieke is dat Ripstar van origine een snowboardschool uit Kaprun is en beschikt over Nederlandse gediplomeerde ski- en snowboard instructeurs die de lessen en begeleiding zullen doen. Zij kunnen jou de vetste tricks, sprongen en lekker hard carven leren!

5. Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?

Jazeker! Voor de carnavalsweek geldt: tijdens het camp worden ook beginners lessen uitgevoerd door de gediplomeerde Ripstar instructeurs. Wij willen graag de sport stimuleren onder de jeugd!  

6. Ik kom alleen, is dit erg?

Nee, dat is juist het leuke! De meeste jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.  

7. Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Alcohol en roken is niet toegestaan in de leeftijdscategorie 13-16. Daar houden wij ook toezicht op. Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Oostenrijk ligt de alcohol leeftijd op 16 jaar. En dat betekent dat vanaf deze leeftijd alcohol gedronken mag worden. De deelnemers in de 16+ categorie worden iets meer vrij gelaten, maar uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let op: Uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. Uiteraard zullen we wel 1 of 2 avonden in de week naar de Après ski of naar een feestje gaan.   

8. In welke week is er de meeste sneeuw?
Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Kaprun beschikt over een gletsjer waar je het hele jaar door op kan skiën en snowboarden, dus ook daar ben je verzekerd van sneeuw.  

9. Hoe groot zijn de groepen?

Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.  

10. Wie zijn de begeleiders?

De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

11. Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?

Het ontbijt en avond eten zal verzorgd worden door de jeugdherberg. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer vijftien euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen (€10,-). Andere activiteiten zijn rodelen (€7,50 + €30,- borg), schaatsen (€6,-) en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind. 

12. Zijn er kluisjes aanwezig?

De begeleiders hebben de beschikking over een kluis waar waardevolle spullen in bewaard kunnen worden.   

13. Wie is Ripstar?
 Lees hier meer over Ripstar   

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090  


Foto's