Freestyle Camp Stubai (13-19)

Volledig in het teken van freestyle skiën en snowboarden! 

De freestyle ski en snowboard vakantie van Nederland! De Ripstar coaches staan er klaar voor om je nieuwe tricks aan te leren en je freestyle level naar een hoger niveau te brengen. Omdat we op de gletscher van de Stubaier Gletsjer in Tirol zitten is er gegarandeerd goede sneeuw. Uiteraard zullen we ons zoveel mogelijk in het funpark begeven, veel tijd dus om te trainen en te oefenen! Daarnaast horen het chillen, je eigen tricks terug kijken op film en een tochtje longboarden er allemaal bij. Deze week is voor iedereen die graag (beter) wilt leren freestyle skiën en snowboarden. Met zijn allen maken we er de gaafste week van om het sneeuwseizoen mee af te sluiten. Iedereen tussen de 13-19 jaar oud is welkom!

Benieuwd? Bekijk het filmpje van onze Ripstar Young snowcamps in Oostenrijk: 

De 10 belangrijkste dingen op een rijtje:

 • 8 dagen snowboard en ski vakantie
 • Busreis vanuit Nederland
 • Stubaier Gletsjer beschikt over het Snowpark: Moreboards Stubai Zoo
 • 6 daagse liftpas en 7 overnachtingen met ontbijt en avondeten inbegrepen
 • Iedereen krijgt tien uur coaching/instructie
 • Gediplomeerde Nederlandse Ripstar coaches
 • Clinics, Video-analyse en foto shoot
 • Kleine groepen en veel persoonlijke aandacht
 • Keuze in veel extra activiteiten: longboards, BMX-jes, Indo-boards gaan allemaal mee! 

Check voor vragen de pagina veelgestelde vragen.

 


Data, prijzen en boeken

Freestyle Camp, Stubai (13-19) 28 apr t/m 5 mei 2018 € 799,-*   Snel boeken

*Ben je geboren in 1999 of eerder dan geldt er een toeslag van € 75,- voor een volwassenen liftpas. 

 = beschikbaar   = bijna vol   = vol

alt

 • 10 uur (gevorderd) coaching/instructie
 • Verblijf in accommodatie met half-pension
 • 6daagse liftpas voor Stubaier Gletsjer
 • Video en foto analyse + foto shoot
 • Avondprogramma's 
 • Busvervoer
 • 24/7 Ripstar begeleiding 
 • Boekingskosten
 • Ripstar Membership

alt

 • Reis- en annuleringsverzekering 
 • Diverse-activiteiten
 • Toeslag van €75,- voor deelnemers geboren in 1999 of eerder

alt

 • Huur snowboard + schoenen  € 150,- 
 • Huur snowboard € 100,- 
 • Huur snowboardschoenen € 50,-
 • Huur ski's + schoenen € 150,-
 • Huur ski's € 100,-
 • Huur skischoenen € 50,-   
 • Huur helm € 25,-
 • Huur backprotector € 25,-     

 Boek nu 

De memberkorting is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.


Stubai

Stubaier Gletsjer is met het Stubai Zoo park de perfecte locatie voor het freestyle camp. Het park wordt in de lente omgetoverd tot een professioneel walhalla voor freestyle skiërs en snowboarders vanuit heel de wereld. Verschillende pro's en professionele teams zullen afreizen naar Stubai om nog even flinke progressie te maken. Er zijn obstakels van klein, middel tot groot en nog meerdere leuke pistes geopend. Meer dan genoeg uitdaging voor de gehele week! Check de Facebook pagina van Stubai Zoo voor meer info en status van de snowparks.

Het dorp Neustift im Stubaital, waar de gletsjer en onze accommodatie zich bevindt, is gelegen in het de buurt van Innsbruck in Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het ongeveer 900 kilometer rijden. Samen met de crew, instructeurs en coaches zal de accommodatie de thuisbasis zijn voor deze geweldige week. Dit is de plek waar je na een heerlijke dag in het park even kan chillen, relaxen en nagenieten!

Het ontbijt en avond eten is geheel verzorgd, elke dag van de week zal er een gezonde en gevarieerde maaltijd op het menu staan. De accommodatie is verder voorzien van alle gemakken.

- Ontbijt en avondeten inbegrepen (met mogelijkheid tot het maken van een lunchpakketje)
- Gescheiden slaapkamers
- Douche, toilet en badkamer
 


Programma

We vertrekken op zaterdagochtend met een eigen bus vanuit Nederland richting Oostenrijk en met een 6-daagse liftpas zullen we ons genoeg in de sneeuw bevinden. Het park van Stubai ligt er altijd goed bij en omdat we op de gletscher zitten is er gegarandeerd goede sneeuw. Veel tijd om te trainen en te oefenen dus. En 's middags lekker chillen, je foto's terug bekijken of een stukje cruisen op een longboard/skateboard.

De professionele trainingen staan onder leiding van de Ripstar coaches. Zij staan klaar om je nieuwe tricks aan te leren en je freestyle level naar een hoger niveau te brengen.Voor deze week heb je een redelijk basisniveau nodig, de meeste pistes moeten geen probleem voor je zijn. We zullen iedereen op zijn eigen level coachen en iedereen die wilt leren freestylen is welkom. Iedereen krijgt gedurende de week 10 uur coaching. De professionele Ripstar coaches zullen er alles aan doen om je nieuwe skills aan te leren en hun passie voor de sport met je te delen.

Aan het eind van de week organiseren we voor iedereen een freestyle contest. Hier kunnen alle bijgeleerde en geperfectioneerde tricks geshowed worden en daarmee leuke goodies gewonnen worden. Uiteraard zorgen we voor genoeg andere sportieve activiteiten en een leuk avondprogramma. Activiteiten die op de weekplanning staan:

- Video-analyse
- Photo-shoot 
- Avondprogramma (Wax-clinic, movie night etc.)
- Freestyle contest

Extra activiteiten die we tijdens de week kunnen doen zijn:

- Zwemmen
- Feestje bouwen
- BMX-en / Longboarden
 


Praktische info

Vervoer
We vertrekken op zaterdagochtend met onze eigen bus vanuit Nederland richting Oostenrijk. Na zo'n 950 kilometer rijden zullen we op zaterdagavond aankomen. Als de week erop zit vertrekken we op zaterdagochtend weer terug naar Nederland en komen dan op zaterdagavond weer aan. Hieronder staan de opstapplaatsen van de bus en een indicatie van de vertrektijden.  

08:00 - Amsterdam
09:00 - Station Driebergen-Zeist 

Materiaal
Mocht je zelf geen materiaal hebben dan is het mogelijk om dit bij Ripstar te huren. Zo kun je een compleet set ski of snowboard bij ons huren (board/ski, bindingen en schoenen). Ook is het mogelijk om alleen een board/ski's of alleen schoenen te huren. Wij gebruiken uitsluitend huurmateriaal van het merk Salomon.

Tijdens de week is het verplicht om een helm te dragen. Mocht je zelf geen helm hebben dan kan je deze bij Ripstar huren.

Wat neem je zelf nog mee?

- Goggle
- Zonnebril
- Zonnebrand en lipbescherming (UV)
- Wintersportkleding
- Muts, handschoenen
- Vrijetijdskleding
- Handoek + toiletspullen
- Zwemkleding
- Paspoort / iD pasje. 
- Zakgeld voor eten op de piste / extra activiteiten

Verzekering
Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt. Heb je dit niet? Klik dan hier voor meer informatie.


Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Onze young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Op het moment dat uw kind de bus instapt is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij weer uit de bus stapt. De lessen en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier.


Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde leeftijd?

Voor Kaprun en Saalbach geldt: de gemiddelde leeftijd van de 13-15 week is 14/15 jaar en de gemiddelde leeftijd van het 16+ camp is 17 jaar. De Freestyle Stubai-week heeft een gemiddelde leeftijd van 16 jaar.  

2. Wat is het verschil tussen 13-15 en 16+?

Eigenlijk niet zoveel, we maken onderscheid zodat iedereen met zijn eigen leeftijdgenoten op wintersportvakantie kan. Het 13-15 camp en 16+ camp zullen zich ook in dezelfde accommodatie bevinden, maar met aparte reisleiding. 

3. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

Voor het 13-15 camp moet je voor aanvang minimaal 13 jaar zijn. Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-15 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-15 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-15 jaar i.p.v. 16+. De Freestyle Stubai-week (13-19) heeft een minimale leeftijd van 13 jaar.    

4. Krijg ik korting als ik zonder les boek?
Nee, wij kiezen ervoor om iedereen les te geven om zo de garantie te geven dat iedereen iets nieuws leert en zichzelf ontwikkelt. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen. Boeken zonder les is daarom niet mogelijk. Het unieke is dat Ripstar van origine een snowboardschool uit Kaprun is en beschikt over Nederlandse gediplomeerde instructeurs die de lessen en begeleiding zullen doen. 

5. Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?

Jazeker! Voor Kaprun en Saalbach geldt: tijdens het camp worden ook beginners lessen uitgevoerd door de gediplomeerde Ripstar instructeurs. Wij willen graag de sport stimuleren onder de jeugd! Voor de Freestyle Stubai-week is er wel een basis van het snowboarden en skiën vereist, omdat dit camp echt gericht is op freestylen. Een richtlijn is dat je met gemak alle pistes naar beneden kunt komen. Freestyle ervaring is daarentegen niet nodig. Heb je dit wel? Geen zorgen, want iedereen kan op zijn eigen niveau les krijgen en gecoacht worden.  

6. Ik kom alleen, is dit erg?

Nee, dat is juist het leuke! De meeste jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.  

7. Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Alcohol en roken is niet toegestaan in de leeftijdscategorie 13-15. Daar houden wij ook toezicht op. Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Oostenrijk ligt de alcohol leeftijd op 16 jaar. En dat betekent dat vanaf deze leeftijd alcohol gedronken mag worden. De deelnemers in de 16+ categorie worden iets meer vrij gelaten, maar uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let op: Uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. Uiteraard zullen we wel 1 of 2 avonden in de week naar de Après ski of naar een feestje gaan.   

8. In welke week is er de meeste sneeuw?
Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Saalbach-Hinterglemm is een erg sneeuwzeker gebied en heeft voor extra zekerheid ook veel sneeuwkanonnen beschikbaar. Zowel Kaprun als Stubai beschikt over een gletsjer waar je het hele jaar door op kan skiën en snowboarden, dus ook daar ben je verzekerd van sneeuw.  

9. Hoe groot zijn de groepen?

Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.  

10. Wie zijn de begeleiders?

De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

11. Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?

Het ontbijt en avond eten zal verzorgd worden door de jeugdherberg. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer vijftien euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen (€10,-). Andere activiteiten zijn rodelen (€7,50 + €30,- borg), schaatsen (€6,-) en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind. 

12. Zijn er kluisjes aanwezig?

De begeleiders hebben de beschikking over een kluis waar waardevolle spullen in bewaard kunnen worden.   

13. Wie is Ripstar?
 Lees hier meer over Ripstar   

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090  


Foto's