Young Snowcamps

Saalbach-Hinterglemm / Zell am See / Kaprun

 

 

Op wintersport met leeftijdsgenoten tijdens de kerst- of krokusvakantie... Lijkt dit je leuk? Ga dan met Ripstar mee naar de sneeuw tijdens een van de Ripstar Young Snowcamps en beleef de wintersport van je leven!

Of je nu al jaren wintersportervaring hebt of je wilt heel graag je eerste meters op ski's of snowboard maken, iedereen kan mee. Ontmoet nieuwe vrienden, leer beter snowboarden of skiën en ervaar de gaafste wintersport van je leven. Voor zowel de gevorderden als beginners organiseren wij deze volledig verzorgde ski- en snowboardvakantie naar Saalbach-Hinterglemm, Zell am See en Kaprun. De perfecte bestemming voor een uitdagende week op de pistes. Het camp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar instructeurs en begeleiders. Zij kunnen er als geen ander een enorm gave wintersport van maken. Iedereen die mee gaat kan les krijgen op zijn/haar eigen niveau om te zorgen dat je gegarandeerd beter wordt. Maak je eerste sprongen, je eerste tricks of maak je eerste meters in de sneeuw. Alles is mogelijk! 

Benieuwd? Bekijk het filmpje van onze Ripstar Young snowcamps in Oostenrijk: 

Eerlijk gezegd zijn er niet genoeg woorden die kunnen uitdrukken hoe geweldig ik de vakantie vind. Het was fantastisch, geweldig, super, top en ik kan niet wachten tot ik weer mee kan. De begeleiding was top en het was een grote gezellige groep.
Alyssa, 17 jaar
Een echte aanrader om met Ripstar op vakantie te gaan! Een vakantie met leeftijdsgenoten, een super toffe reisleiding en organisatie vergeet je nooit weer! Het skiën en snowboarden staat centraal maar daarnaast doe je hele leuke activiteiten en ga je in de avond natuurlijk op stap. Ik zeg doen!
Iris, 19 jaar
Een perfect verzorgde week met goed begeleiding die zorgen voor een fijne sfeer. Zelf heb ik heel veel geleerd tijdens het snowboarden door top leraren! Een geslaagde week.
Fien, 15 jaar
Nieuwe vrienden, dope instructeurs en poeder sneeuw. Zo heb ik de reis met Ripstar naar ervaren. Echt een onvergetelijke vakantie gehad waar ik na een jaar daarna nog over mooie herinneringen kan spreken!
Lars, 18 jaar
Supervakantie gehad, veel gelachen en leuke mensen ontmoet. Enige negatieve was dat het zo kort was :(.
Fjiro, 17 jaar
Sneeuw, snelheid en super begeleiders. De drie hoofdzaken voor het dikste weekje wintersport met Ripstar. Kortom, boek je reis met Ripstar en stay stoked!
Nanne, 18 jaar
Leukste wintersport ooit was het. Heb super veel geleerd en het was heel gezellig. De week was eigenlijk te kort!
Daphne, 17 jaar
Het is een super gezellig kamp. En je maakt hier zulke leuke vrienden ik ga zeker weten weer volgend jaar!
Joelle, 15 jaar

De belangrijkste dingen op een rijtje;

 • Geen zorgen; gegarandeerd vertrek en 24/7 begeleiding
 • Lessen worden niet uitbesteed want Ripstar is ook een ski en snowboardschool met gediplomeerde instructeurs.
 • Gratis les op ieder niveau zodat je gegarandeerd nieuwe dingen leert. Lessen zijn niet verplicht.
 • Gratis trainingen met onderwerpen als freestyle, slalom, carven en piste techniek.
 • Grote, moderne skigebieden met zeer veel mogelijkheden en uitdagingen.
 • Ontbijt en diner zijn bij het snowcamp inbegrepen!  
 • Er is meer dan genoeg tijd op je ski's en board dankzij de 7-daagse liftpas!
 • Een uniek programma met freestyle-, slijp & wax- en theorieclinics, video-analyse en fotoshoot inbegrepen.
 • Getrainde begeleiders met goede organisatorische en pedagogische vaardigheden om de reis in goede banen te leiden. 
 • Één hechte, gezellige groep deelnemers, met veel persoonlijke aandacht.
 • Veel leuke extra activiteiten zoals schaatsen, zwemmen of nachtskiën! En voor de 16+ groep natuurlijk après-skiën!
 • Het busvervoer is inclusief en Royal Class, dit betekent ruime relaxte bussen en extra beenruimte.


Saalbach-Hinterglemm / Zell am See / Kaprun

Vanaf winter 2019-2020 vallen de skigebieden Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, Zell am See en Kaprun onder dezelfde skipas. Dit biedt veel mogelijkheden voor de Ripstar Young Snowcamps. Zo kunnen we verschillende mooie tours maken door het gebied van Saalbach-Hinterglemm richting Leogang of Fieberbrunn, maar kunnen we met weinig sneeuw ook uitwijken naar de gletsjer van Kaprun. Voor de gevorderden is er in zowel Saalbach als Kaprun een fantastisch funpark met kickers, boxen en rails. Ook voor de minder ervaren skiërs en snowboarders zijn er genoeg mooie blauwe pistes te vinden. Zo is er genoeg variatie voor iedereen gedurende de week en ziet geen dag er hetzelfde uit!

Maishofen

Gasthof Unterwirt in het dorp Maishofen is de thuisbasis tijdens dit Snowcamp. Dit is de plek waar je na een dag op de piste met elkaar kunt chillen en nagenieten. Het ontbijt en avondeten wordt geheel verzorgt door het Gasthof. Maishofen ligt precies tussen Saalbach en Zell am See in. Beide skigebieden zijn per skibus binnen 15 minuten bereikbaar. We zullen dus met de bus van en naar het skigebied gaan. Dit maakt ons flexibel, waardoor we iedere dag kunnen checken waar de beste omstandigheden zijn en waar we het beste kunnen gaan skiën en boarden.

 


Data, prijzen en boeken


Het Programma

Wat kan je verwachten?

 • Vanaf zondag t/m donderdag les in groepjes van hetzelfde niveau (niet verplicht)
 • Vanaf zondag t/m donderdag gevorderde training met onderwerpen als; freestyle, slalom, carven en piste techniek (niet verplicht)
 • Alle dagen naast de lessen en trainingen veel vrij skiën of snowboarden
 • Verschillende clinics in de avonden (theorie-avond, slijp & waxclinic)
 • Video-analyse en photoshoot
 • Leuke avondprogramma's zoals; movie-night, freestyle show, après-ski (alleen voor 16+ groep)
 • Afsluitings contest
 • Extra activiteiten zoals; zwemmen, schaatsen en nachtskiën

De wintersportreis is volledig verzorgd dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. We vertrekken op vrijdag met een bus vanuit Nederland richting Oostenrijk en zullen daar de volgende ochtend aankomen. Na een lekker ontbijt gaan we op pad naar Zell am See en is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld te gaan zwemmen. Vanaf zondag zullen ons we elke dag zoveel mogelijk in de sneeuw op de pistes bevinden. Naast de snowboard- en skilessen en trainingen is er genoeg tijd om samen met de crew en de andere deelnemers lekker op de piste te spelen en het gebied te verkennen. Uiteraard zorgen we daarnaast voor genoeg andere sportieve activiteiten en een leuk avondprogramma! Aan het eind van de week is er een contest waar iedereen aan mee kan doen. Wat deze contest precies inhoudt hoor je pas tijdens de vakantie.

Onze Ripstar begeleiders hebben allemaal veel kennis en passie voor de sneeuwsporten en zijn goed opgeleid. Zij willen graag al hun skills, kennis en passie voor de snowsports met je delen, om je nog enthousiaster en beter te maken dan dat je al was. Daarnaast hebben zij de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te leiden. Zij kunnen als geen ander er een gave tijd van maken om jou de wintersport van je leven te geven!

Lessen
De lessen zijn tijdens deze reis gratis! Voor beginnende en minder ervaren skiërs en snowboarders (tot 4 weken ervaring) bieden we uitdagende lessen aan. We raden iedereen aan om les of training te volgen om je skills te verbeteren en nog meer plezier uit je wintersport te halen. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je er ook voor kiezen om vrij te skiën met reisgenoten en Ripstar begeleiding.

Trainingen
Voor de gevorderde skiërs en boarders bieden we toffe, leerzame trainingen aan met iedere dag weer een ander onderwerp. Zo kun je leren freestylen in het funpark of op de piste, zo snel mogelijk door een slalom knallen, de perfecte carvebocht sturen of je techniek perfectioneren tijdens een techniektraining.


Praktische info

Vervoer
We vertrekken op vrijdagmiddag met een luxe touringbus vanuit Nederland richting oostenrijk. Na zo'n 950 kilometer rijden zullen we op zaterdag in de ochtend in Maishofen aankomen. Als de week erop zit vertrekken we op zaterdagavond weer terug naar Nederland en komen dan op zondagochtend weer aan. Hieronder staan de opstapplaatsen van de bus en een indicatie van de vertrektijden.  

- Amsterdam  - 18:00
- Utrecht         - 19:00
- Eindhoven    - 20:00

Materiaal
Mocht je zelf geen materiaal hebben dan is het mogelijk om dit bij Ripstar te huren. Zo kun je een complete ski- of snowboardset bij ons huren (board/ski's, stokken, bindingen en schoenen). Ook is het mogelijk om alleen een board/ski's of alleen schoenen te huren. Wij gebruiken uitsluitend huurmateriaal van het merk Salomon.

Tijdens de week is het verplicht om een helm te dragen. Mocht je zelf geen helm hebben dan kan je deze bij Ripstar huren.

Wat neem je zelf nog mee?

- Goggle
- Zonnebril
- Zonnebrand en lipbescherming (UV)
- Wintersportkleding
- Muts, handschoenen
- Vrijetijdskleding
- Handoek + toiletspullen
- Zwemkleding
- Paspoort / identiteitskaart / zorgpas
- Zakgeld voor eten op de piste / extra activiteiten

Verzekering
Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt. Heb je dit niet? Klik dan hier voor meer informatie. 


Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Onze young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Op het moment dat uw kind de bus instapt is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij weer uit de bus stapt. Het skiën, snowboarden en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier.


Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde leeftijd?

De gemiddelde leeftijd van de 13-16 snowcamps is 14/15 jaar en de gemiddelde leeftijd van het 16+ camp is 17 jaar.

2. Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?

Eigenlijk niet zoveel, we maken onderscheid zodat iedereen met zijn eigen leeftijdgenoten op wintersportvakantie kan. De 16+ groep zal in tegenstelling tot de 13-16 groep wel de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

3. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

Voor het 13-16 camp moet je voor aanvang minimaal 13 jaar zijn. Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

4. Moet ik extra betalen voor de lessen?
De lessen en trainingen zijn inclusief. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

5. Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?

Jazeker! De Snowcamps zijn voor iedereen bedoeld. Er zullen beginnerslessen gegeven worden waar je zonder extra te hoeven betalen aan kunt deelnemen.

6. Ik kom alleen, is dit erg?

Nee, dat is juist het leuke! De meeste jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.  

7. Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Alcohol en roken is niet toegestaan in de leeftijdscategorie 13-16. Daar houden wij ook toezicht op. Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Oostenrijk ligt de alcohol leeftijd op 16 jaar. En dat betekent dat vanaf deze leeftijd alcohol gedronken mag worden. De deelnemers in de 16+ categorie worden iets meer vrij gelaten, maar uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let op: Uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. Uiteraard zullen we wel 1 of 2 avonden in de week naar de après-ski of naar een feestje gaan.   

8. In welke week is er de meeste sneeuw?
Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Saalbach-Hinterglemm is een erg sneeuwzeker gebied en heeft voor extra zekerheid ook veel sneeuwkanonnen beschikbaar. Zell am See ligt naast Kaprun en valt onder dezelfde skipas. Kaprun beschikt over een gletsjer waar je het hele jaar door op kan skiën en snowboarden, dus ook daar ben je verzekerd van sneeuw. Wat sneeuwzekerheid betreft zitten we dus op een perfecte locatie.

9. Hoe groot zijn de groepen?

Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.

10. Wie zijn de begeleiders?

De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

11. Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?

Het ontbijt en avond eten zal verzorgd worden door de jeugdherberg. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer vijftien euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen (€10,-). Andere activiteiten zijn schaatsen (€6,-) en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind. 

12. Zijn er kluisjes aanwezig?

De begeleiders hebben de beschikking over een kluis waar waardevolle spullen in bewaard kunnen worden.   

13. Wie is Ripstar?
 Lees hier meer over Ripstar   

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090  


Foto's