Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 138 Reviews
 • Snow - 24 Reviews
 • Surf - 78 Reviews
 • Family - 36 Reviews
 • Groups - 8 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 995 per week

Young Adults
Snow­camp
Davos [16+]

Jongeren wintersport in Zwitserland.

Zet mij op de interesselijst
Ripstar Young: jeugdreizen voor actieve jongeren

De jongeren wintersport in Zwitserland vanaf 16 jaar!

Of je nu wilt leren skiën/snowboarden of je skills naar een hoger niveau wilt brengen; iedereen kan mee met onze jongeren wintersportreis in Zwitserland! Op het 16+ Snowcamp leert iedereen beter snowboarden of skiën. Het camp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar-instructeurs en -begeleiders. Zij kunnen er als geen ander een enorm gave wintersport van maken. Kom je alleen? Gezellig! Ongeveer de helft van de groep komt alleen.

Update 15/12/2020 Helaas kan het Snowcamp deze winter niet doorgaan vanwege het negatieve reisadvies tot half maart. Wil je toch gezellig op Snowcamp? Check dan het nieuwe Snowcamp in Landgraaf (NL) >

Waarom mee met deze jongeren wintersport in Zwitserland?

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 6-daagse liftpas en méér

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 6-daagse liftpas en méér

Uitdagend skigebied met veel mogelijkheden

Uitdagend skigebied met veel mogelijkheden

Shredden staat op nr.1!

Gezelligheid op nr.2!

Het programma

Eat. Sleep. Shred!

Dit kan je verwachten van een week skiën en snowboarden tijdens de jongeren wintersport in Zwitserland.

Bekijk programma
Jongeren wintersport in Zwitserland

Ben jij 16 jaar of ouder en wil jij zonder ouders op wintersport? Ga dan met onze Young Snowcamps mee naar Davos! Wij organiseren onze reizen in de voorjaarsvakantie. Toch liever met oud & nieuw op vakantie? Check dan het New Years Snowcamp in Oostenrijk.

Het vertrek vanuit Nederland is op vrijdagavond, op zaterdagochtend komen we aan in onze accommodatie in Davos. De week erop vertrekken we weer op vrijdagavond en komen we zaterdagochtend aan in Nederland.

Krokus 1

 • 12 t/m 20 februari
 • Davos, Zwitserland
 • Leeftijd 16+

Krokus 2

 • 19 t/m 27 februari
 • Davos, Zwitserland
 • Leeftijd 16+

Zaterdag
Bij aankomst zullen we eerst een lekker ontbijtje eten en de accommodatie betrekken. De rest van de dag staat in het teken van kennismakingsspellen en we gaan de omgeving verkennen.

Zondag t/m donderdag
Deze dagen staan het teken van het verbeteren van jouw ski- of snowboardskills! Onze gediplomeerde Ripstar instructeurs zullen jouw techniek verbeteren, nieuwe tricks aanleren en toffe afdalingen met je maken. In de middag is er voldoende tijd om zelf lekker te vrijskiën/-boarden. Het avondprogramma zal bestaan uit leerzame clinics, gezellige activiteiten en natuurlijk après-ski! Donderdagavond is de laatste avond samen. Dit sluiten we natuurlijk gezellig af!

Vrijdag
Kies ervoor om vrij te skiën/-boarden of ga je gezellig op pad met de Ripstar crew tijdens het maken van een mooie tour door het gebied. Natuurlijk staat onze crew altijd klaar om jouw extra te coachen om ervoor te zorgen dat jij deze vakantie nog die nieuwe trick gaat landen. Na het laatste diner samen stappen we weer in de bus terug naar Nederland.

Hou mij op de hoogte!

Wil jij meteen een mail ontvangen als dit Snowcamp in Zwitserland te boeken is? Laat het ons weten!

Ik wil nu op Snowcamp!

Praktische informatie

Accommodatie

Accommodatie

We verblijven in het Von Sprecherhaus, onze eigen accommodatie.

Lees meer

Het eten

Het eten

Wij verzorgen ons eigen gezonde ontbijt en diner.

Lees meer

Het gebied

Het gebied

Davos ligt op 1.560 meter kent vijf verschillende deelgebieden.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class-busreis zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Het is mogelijk om schoenen en een ski- of snowboardset bij ons te huren

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt.

Lees meer

Accommodatie

Huur materialen

Skiën en snowboarden voor jeugd

Het Young Team

Marije, Rick, Menno, Frenneke, Femke, Britt & Thom.

Lees hier meer over Young

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde leeftijd?


De gemiddelde leeftijd van het 16+ camp is 17 jaar. Dit jaar verhogen wij de leeftijdsgrens tot 22 jaar, dit kan een oudere groep creëren.

Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?


Dit jaar scheiden we de leeftijdgroepen ook fysiek af. De 13-16 groep zal in Oostenrijk op snowcamp gaan en de 16+ groep gaat naar onze nieuwe bestemming in Zwitserland. De 16+ groep zal dan ook in tegenstelling tot de 13-16 groep de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

Moet ik extra betalen voor de lessen?

De lessen en clinics zijn inclusief. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Zijn de lessen verplicht?

Iedereen doet mee met de lessen. De lessen zijn ingedeeld op discipline en niveau. Dit betekent dat iedereen op zijn/haar niveau zal les krijgen. Wij zijn van mening dat we altijd iedereen wat kunnen bijleren, van een betere carve bocht tot die vette trick over een kicker!

Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?


Jazeker! De Snowcamps zijn voor iedereen bedoeld. Er zullen beginnerslessen gegeven worden waar je zonder extra te hoeven betalen aan kunt deelnemen.

Ik kom alleen, is dit erg?


Nee, dat is juist het leuke! Veel jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Zwitserland ligt de alcohol leeftijd op 16 jaar. En dat betekent dat vanaf deze leeftijd alcohol gedronken mag worden. De deelnemers in de 16+ categorie moeten vooraf aan de reis toestemming vragen aan hun ouders/verzorgers voor het gebruik van alcohol tijdens het snowcamp. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let op: Uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. Uiteraard zullen we wel 1 of 2 avonden in de week naar de après-ski of naar een feestje gaan.

In welke week is er de meeste sneeuw? 


Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Daarnaast ligt Davos vrij hoog en geeft dit een hoge sneeuwzekerheid.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

De maximale groepsgrootte is acht personen. Zo kunnen wij de persoonlijke aandacht en kwaliteit van onze lessen waarborgen.

Wie zijn de begeleiders?


De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt, lunch (optioneel) en avond eten zal verzorgd worden door ons. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer twintig euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen. Andere activiteiten zijn schaatsen en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind.

Vragen? Neem contact met ons op