Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 171 Reviews
 • Snow - 39 Reviews
 • Surf - 112 Reviews
 • Family - 57 Reviews
 • Groups - 15 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 1045 per week

Young Adults
Snow­camp Alpen (16+)

Jongeren wintersportkamp in de Alpen

Schrijf mij in voor de interesselijst
Wintersportkamp, jeugdreizen voor actieve jongeren

Dé jongeren wintersportkamp in de Alpen vanaf 16 jaar!

Of je nu wilt leren skiën of snowboarden, óf je skills naar een hoger niveau wilt brengen; iedereen kan mee met onze jongeren wintersportkamp! Op het 16+ Young Adults Snowcamp leert iedereen beter snowboarden of skiën. Het camp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar-instructeurs en crew. Zij kunnen er als geen ander een enorm gave wintersport van maken. Kom je alleen? Gezellig! Maak je geen zorgen – ongeveer de helft van de groep komt alleen. Meer informatie voor ouders >

Wintersportkamp, ripstar

Waarom mee met deze jongeren op wintersportkamp in de Alpen

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 6-daagse liftpas en méér

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 6-daagse liftpas en méér

Uitdagend skigebied met veel mogelijkheden

Uitdagend skigebied met veel mogelijkheden

Shredden staat op nr. 1!

Gezelligheid op nr. 2!

Het programma

Eat. Sleep. Shred!

Dit kan je verwachten van een week skiën en snowboarden tijdens het jongeren wintersportkamp in de Alpen

Bekijk programma
Wintersportkamp, Oostenrijk les jeugd kamp wintersport ripstar

Het vertrek met de bus naar het wintersportkamp is vanuit Nederland op vrijdagavond (met NY camp op zaterdagavond). Onze Ripstar crew zal tijdens de busreis aanwezig zijn en ervoor zorgen dat de deelnemers elkaar alvast leren kennen. De volgende ochtend arriveren wij bij onze accommodatie in de Alpen waar het Ripstar horeca team een heerlijk ontbijtje voor ons klaar heeft staan. De rest van de dag leren we elkaar beter kennen en ondernemen we toffe activiteiten in de omgeving.

Zondag t/m donderdag staat in het teken van het verbeteren van onze ski of snowboardskills. De lessen vinden in de ochtend plaats en in de middag is er voldoende tijd om te gaan vrijskiën/-boarden óf om deel te nemen aan aan de toffe clinics en activiteiten die de Ripstar crew organiseert. In de avond is er ook weer een gezellig avond programma, van een relaxte filmavond tot gezellige après-ski! Vrijdag is alweer de laatste dag dat we de piste op kunnen. Moe en voldaan stappen we vrijdagavond (met NY camp en Krokus 1 camp zaterdagavond) weer in de bus en komen we de volgende ochtend aan in Nederland.

Inclusief

 • 6 overnachtingen in een jued-accommodatie
 • Ripstar horecateam die de gehele week kookt
 • Gezond ontbijt met optie tot lunchpakket
 • Gezond en lekker diner
 • Busreis
 • 6-daagse liftpas
 • Lessen van gediplomeerde Ripstar instructeurs
 • Toffe clinics
 • Gezellig avondprogramma
 • Contest op de berg
 • Ripstar sweater
 • Video- en foto-analyse tijdens de lessen
 • Foto’s van onze fotograaf

Optioneel

 • Huur van ski- en snowboard materiaal
 • Extra activiteiten zoals zwembad en avond skiën- en snowboarden
Ski tips beginner, het snow team van ripstar op de piste

Interesselijst

Onze Young Snowcamps van 2022-2023 zijn binnenkort weer te boeken! Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden?

Schrijf mij in voor de interesselijst!

Praktische informatie

Accommodatie

Accommodatie

We verblijven in onze eigen accommodatie.

Lees meer

Het eten

Het eten

Wij verzorgen ons eigen gezonde ontbijt en diner.

Lees meer

Het gebied

Het gebied

verschillende gebieden.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class-busreis zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Het is mogelijk om schoenen en een ski- of snowboardset bij ons te huren.

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt.

Lees meer

Accommodatie

Het skigebied

Wintersportkamp, oostenrijk groepsfoto

Team Young

Susan, Clim, Marije, Menno, Tycho, Daan & Rutger

Lees hier meer over Young

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde leeftijd van het wintersportkamp?


De gemiddelde leeftijd van het 16+ camp is 17 jaar. Dit jaar verhogen wij de leeftijdsgrens tot 22 jaar, dit kan een oudere groep creëren.

Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?


Dit jaar scheiden we de leeftijdgroepen ook fysiek af. De 13-16 groep zal in de Alpen op snowcamp gaan en de 16+ groep gaat naar onze nieuwe bestemming ook in de Alpen. De 16+ groep zal dan ook in tegenstelling tot de 13-16 groep de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

Moet ik extra betalen voor de lessen?

De lessen en clinics zijn inclusief. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Zijn de lessen verplicht?

Iedereen doet mee met de lessen. De lessen zijn ingedeeld op discipline en niveau. Dit betekent dat iedereen op zijn/haar niveau zal les krijgen. Wij zijn van mening dat we altijd iedereen wat kunnen bijleren, van een betere carve bocht tot die vette trick over een kicker!

Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?


Jazeker! De Snowcamps zijn voor iedereen bedoeld. Er zullen beginnerslessen gegeven worden waar je zonder extra te hoeven betalen aan kunt deelnemen.

Ik kom alleen, is dit erg?


Nee, dat is juist het leuke! Veel jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In de Alpen ligt de alcohol leeftijd op 16 jaar. En dat betekent dat vanaf deze leeftijd alcohol gedronken mag worden. De deelnemers in de 16+ categorie moeten vooraf aan de reis toestemming vragen aan hun ouders/verzorgers voor het gebruik van alcohol tijdens het snowcamp. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let op: Uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. Uiteraard zullen we wel 1 of 2 avonden in de week naar de après-ski of naar een feestje gaan.

In welke week is er de meeste sneeuw? 


Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Daarnaast ligt het Alpen gebied vrij hoog en geeft dit een hoge sneeuwzekerheid.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

De maximale groepsgrootte is acht personen. Zo kunnen wij de persoonlijke aandacht en kwaliteit van onze lessen waarborgen.

Wie zijn de begeleiders?


De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt, lunch (optioneel) en avond eten zal verzorgd worden door ons. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer twintig euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen. Andere activiteiten zijn schaatsen en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind.