Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 139 Reviews
 • Snow - 25 Reviews
 • Surf - 83 Reviews
 • Family - 36 Reviews
 • Groups - 8 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ripstar & het coronavirus

Lees alles over onze coronamaatregelen.

De surf- en wakecamps van Ripstar gaan door!

De zomervakantie van 2021 is inmiddels begonnen en dat betekent dat onze surf- en wakecamps van 2021 van start zijn! Vele van jullie hebben inmiddels al geboekt bij Ripstar. Heb je nog niet geboekt? Wacht niet te lang! Door de positieve berichtgeving verwachten we dat de laatste plekken snel volgeboekt raken. Maak jij je zorgen over jouw vakantie en het coronavirus? Goed om te weten dat we er alles aan doen om de reizen door te laten gaan en de risico’s te minimaliseren; ook de financiële. Op deze pagina hopen we je voldoende te informeren.

MAATREGELEN VOOR DE HEEN- EN TERUGREIS

Alle deelnemers dienen de richtlijnen van het RIVM en van de overheid te volgen. Momenteel vereisen deze dat iedereen een reiscertificaat bemachtigt. Deze ontvang je als je ófwel gevaccineerd bent, ófwel een recente coronatest hebt afgelegd. Wij verplichten iedere deelnemer en crewlid om zo’n reiscertificaat te bemachtigen. Dit geldt voor de camps op alle locaties; zowel in Frankrijk, Spanje als Nederland.

Ben je nog niet gevaccineerd en moet je een testafspraak maken voor je reis? Dit kan gemakkelijk via afspraak.testenvoorjereis.nl. De makkelijkste manier om het reiscertificaat te krijgen is door de CoronaCheck-app te installeren. Je kunt hier inloggen met je DigiD. Als je een test hebt gehad of je bent al gevaccineerd, wordt dat geregistreerd in de app en kun je gemakkelijk aantonen dat je veilig kunt reizen. Ripstar vraagt voor alle Young- en Familiereizen bovendien een gezondheidsverklaring. Deze kun je vinden in de bijlage van je vertrekinformatie.

Hieronder lees je aanvullende informatie over de benodigdheden per land.

NEDERLAND
In Nederland organiseert Ripstar surfcamps op Ameland en een wakeboardcamp in Nieuwegein. We verzoeken iedere deelnemer om, voorafgaand aan zijn reis, een coronabewijs voor te leggen. Dit betekent dat je;

– 14 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd coronavaccin;
– Je bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
– Je heeft een recente negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud op moment van betreden Spanje) of antigeentest (maximaal 48 uur oud op moment van betreden Spanje).

Je kunt dit gemakkelijk aangeven via de CoronaCheck-app.

FRANKRIJK
Voor Frankrijk geldt momenteel “code geel”. Dat betekent dat je gewoon naar Frankrijk op vakantie kunt. Wel gelden er een aantal speciale coronamaatregelen. Je kunt naar Frankrijk reizen met een geldig coronabewijs. De makkelijkste manier om dit te tonen is met het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Dit wordt in Frankrijk een “Pass Sanitaire” genoemd. Je kunt dit certificaat bemachtigen als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet;

– 7 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd corona-vaccin;
– 28 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met het Janssen-vaccin;
– U bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
– U heeft een recente negatieve PCR- of antigeentest. Deze mag niet ouder zijn dan 24 uur op het moment dat u Frankrijk betreedt.

Je kunt dit aantonen in de “CoronaCheck” app, dit werkt het gemakkelijkst. Als je je vaccin nog niet geregistreerd hebt in je DigiD kun je ook je ‘gele boekje’ gebruiken. Bovenstaande maatregelen gelden voor reizigers vanaf 12 jaar. Jongere reizigers hoeven dit niet te laten zien. Zorg dat je aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Als je dat niet doet, kan je niet mee met Ripstar op reis. Voor een volledig overzicht van de Franse coronamaatregelen verwijzen we je graag naar het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk via NederlandWereldwijd.nl.

Let op: reist u vanuit Portugal of Spanje met de auto via Frankrijk terug naar Nederland, dan gelden deze voorwaarden ook voor u.

Let op: in alle gevallen – dus ook als u voldoet aan een of meer van bovenstaande voorwaarden – moet u bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Wat houdt de “Pass Sanitaire” in?
Voor alle volwassenen (18 jaar en ouder) die in Frankrijk een camping of evenement willen bezoeken (vanaf 21 juli) en bars, restaurants en winkelcentra willen bezoeken (vanaf 1 augustus), is het belangrijk dat je een “Pass Sanitaire” hebt. Grofweg vereist dit dezelfde voorwaarden als om in te reizen; het verschil is dat de negatieve PCR- of antigeentest 48 uur of jonger dient te zijn (bij inreismaatregelen gaat het om 24 uur).

In praktijk gaat het om je Digitaal Corona Certificaat (DCC), dat je kunt tonen met je CoronaCheck-app. Dat betekent dus dat je deze dient te kunnen tonen bij aankomst op de camping. Ripstar voorziet niet in testfaciliteiten in Frankrijk; het is dus zaak dat je zelf zorgt dat je de altijd beschikt over de “Pass Sanitaire” indien je van faciliteiten gebruik wilt maken waarvoor dit nodig is.

Ripstar volgt alle adviezen vanuit de Rijksoverheid en ook vanuit buitenlandse overheden. Dat betekent dat wij alle deelnemers controleren op het bezit van de juiste papieren en certificaten. Zorg dus dat je deze op orde hebt!

SPANJE
Ook Spanje is sinds 27 juli weer “code geel”! Dat betekent dat je gewoon naar Spanje op vakantie kunt. Wel gelden er een aantal speciale coronamaatregelen. Je kunt naar Spanje reizen met het “Digitale Corona Certificaat”. In praktijk is dit de CoronaCheck app. Je kunt reizen als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

– 14 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd corona-vaccin;
– U bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
– U heeft een recente negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud op moment van betreden Spanje) of antigeentest (maximaal 48 uur oud op moment van betreden Spanje).

Zorg dat je aan bovenstaande voorwaarden voldoet en dat je dit kunt aantonen. Als je dat niet doet, kan je niet mee met Ripstar op reis. Voor een volledig overzicht van de Spaanse coronamaatregelen verwijzen we je graag naar het Nederlandse reisadvies voor Spanje via NederlandWereldwijd.nl.

Let op: aangezien de Ripstar-bus naar Oyambre door Frankrijk heenreist, dien je ook aan de Franse reisvoorwaarden te voldoen!

TERUGREIS NAAR NEDERLAND
Als je vanuit het buitenland terugreist naar Nederland, dien je in de meeste gevallen vanaf 8 augustus een coronabewijs te kunnen voorleggen. Dit is nodig in alle landen waar de kleurcode “geel” of “oranje” is. Een coronabewijs is net zoals in bovenstaande situaties een Digitaal Corona Certificaat, dat je kan aantonen middels de CoronaCheck app. Je dient te voldoen aan de volgende voorwaarden;

– 14 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd corona-vaccin;
– Je bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
– Je heeft een recente negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud op moment van betreden Spanje) of antigeentest (maximaal 48 uur oud op moment van betreden Spanje).

In Spanje beschikken wij over een lokale testaanbieder, die tevens reiscertificaten kan voorzien. Deze testaanbieder komt bij ons langs op het camp en test iedereen ter plekke. Zo hoef je niet van het camp af om een lokale testaanbieder te zoeken. Super handig dus! De kosten reken je lokaal af op het camp en zijn € 35 per persoon.In Frankrijk zijn we op zoek naar een commerciële testaanbieder die de tests op de terugreis kan voorzien. Zodra hier meer over bekend is, kan je deze informatie hier terugvinden.

Zonsondergang op het strand bij het Ripstar surfcamp

'Code rood' voor Nederland

Waarom dit nu géén invloed heeft op jouw vakantie.

Lees hoe het zit

Als het ons tóch niet lukt om jouw vakantie veilig te laten doorgaan, krijg jij van ons je reissom terug. Lees hieronder meer over de voorwaarden die op dit moment gelden (per 01-10-2020).

1. Jouw reis en het coronavirus
Er kunnen zich meerdere situaties voordoen omtrent het coronavirus. Hieronder schetsen we twee mogelijke situaties die zich kunnen voordoen, en de oplossingen die wij daarvoor bieden.

1.1) Ripstar kan de reis niet uitvoeren in de huidige vorm:
– De Nederlandse overheid geeft een negatief reisadvies af (code rood) voor je reisbestemming
– Je reisbestemming stelt een quarantaine-plicht in voor reizigers uit Nederland
– Het specifieke dal/skigebied/hotel wordt gesloten.

De oplossingen die we jou bieden zijn als volgt:
Optie 1: kies voor onze alternatieve reis naar een gebied waar geen negatief reisadvies geldt. De prijs, data, voorwaarden en het programma blijven hetzelfde tenzij de kosten van de nieuwe locatie hoger uitvallen dan de originele reis;
Optie 2: kies voor een coronavoucher voor de betaalde reissom en verplaats je reis naar een moment elders. De coronavoucher is drie jaar geldig en is te besteden aan alle reizen en activiteiten van Ripstar;
Optie 3: kies ervoor om je reeds betaalde reissom binnen 14 dagen terug te krijgen.

1.2) Je moet jouw reis met Ripstar annuleren omdat je positief bent getest op het coronavirus
Bij Ripstar gelden de algemene voorwaarden voor het annuleren van een reis. Als je een speciale coronaverzekering bij ons hebt afgesloten, kun je deze echter inzetten als je positief bent getest op het coronavirus. Meer over de verzekering lees je hieronder.

2. Corona-annuleringsverzekering
Bij Ripstar Travel kun je ervoor kiezen om een speciale corona-annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering sluit je af voor € 25 per boeking. Hiermee kun je jouw reis annuleren van 14 dagen tot 1 dag voor vertrek, in het geval dat je positief bent getest en hierdoor niet mee op reis kunt. Dan garanderen we je een restitutie van de volledige reissom (min de verzekeringskosten van € 25), binnen 14 dagen.

Je boekt jouw trip naar keuze via onze website
Je kiest bij ‘opties’ voor een corona-annuleringsverzekering van € 25

3. Algemene voorwaarden
Onze algemene voorwaarden blijven verder geldig. Je doet een aanbetaling voor je geboekte reis van minimaal € 100 en betaalt het restbedrag minimaal zes weken voor vertrek.

FAQ

Heb ik een 'coronapaspoort' nodig voor mijn reis met Ripstar?

Ja. Ripstar houdt zich aan alle overheidsregels in zowel binnen- als buitenland. Dit betekent dat je bij aankomst op het surf- of wakecamp een geldige QR-code met de CoronaCheck App moet laten zien. Deze QR-code ontvang je ofwel door een negatieve test, ofwel door vaccinatie, ofwel door een herstelbewijs te uploaden. Voor meer informatie over de app ga naar: coronacheck.nl.

Voor mijn reisbestemming is een rood reisadvies afgegeven door de overheid. Wat nu?

Bij Ripstar gaat jouw reis door! Wij zorgen in geval van een negatief reisadvies voor een alternatieve bestemming waar wij de reis wel kunnen uitvoeren. Dezelfde reis dus, maar dan op een andere locatie. Natuurlijk aan jou de keuze om dit alternatief te accepteren, of voor een voucher of geld terug te kiezen. Als we geen alternatieve locatie kunnen realiseren voor jouw reis, krijg je je geld terug.

Inwoners uit Nederland (of België) zijn niet welkom op mijn reisbestemming. Wat nu?

In dit geval gaan wij in eerste instantie op zoek naar een alternatieve locatie voor jouw reis. We kunnen de reis naar een ander gebied, of zelfs een ander land verplaatsen. Dezelfde reis dus, maar dan op een andere locatie. Natuurlijk aan jou de keuze om dit alternatief te accepteren, of voor een voucher of geld terug te kiezen. Als we geen alternatieve locatie kunnen realiseren voor jouw reis, krijg je je geld terug.

Ripstar heeft mijn vakantie geannuleerd door coronamaatregelen. Wat gebeurt er nu?

Als er geen andere opties zijn en wij jouw reis moeten annuleren, krijg je binnen 14 dagen de gehele reissom teruggestort.

Mijn vakantie met Ripstar gaat door, maar ik wil niet op vakantie. Kan ik nog annuleren?

Als je niet meer op vakantie wil, kun je jouw reis annuleren. Bij een annulering gelden onze algemene voorwaarden. De volledige voorwaarden vind je via ripstar.nl/voorwaarden.

Mijn vakantie met Ripstar gaat door, maar ik heb corona en mag niet mee. Kan ik nog annuleren?

Als je niet mee kan, kun je jouw reis annuleren. Bij een annulering gelden onze algemene voorwaarden. De volledige voorwaarden vind je via ripstar.nl/voorwaarden. Je kunt bij Ripstar een speciale corona-annuleringsverzekering afsluiten waarbij je je geld terugkrijgt als je binnen 14 tot 1 dag van te voren corona krijgt, en daardoor niet mee kan.

Mijn vakantie met Ripstar gaat door, maar ik moet in quarantaine door een vriend/familielid. Wat nu?

Als je niet meer op vakantie wil, kun je jouw reis annuleren. Bij een annulering gelden onze algemene voorwaarden. De volledige voorwaarden vind je via ripstar.nl/voorwaarden. Bekijk via jouw eigen reisverzekering of er mogelijkheden zijn voor geldteruggave.

Ik moet nu het restbedrag van mijn boeking betalen. Maar het is mogelijk dat mijn reis niet doorgaat. Waarom moet ik toch betalen?

Voor al onze reizen gelden onze algemene voorwaarden. Hierbij geldt dat je uiterlijk zes weken voor vertrek de complete reissom moet voldoen. Geen zorgen, wanneer de reis niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies, regelt Ripstar een alternatief of krijg je je geld terug.

Hoe gaat Ripstar om met het coronavirus op de reisbestemming?

Wij houden alle ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten en volgen altijd de adviezen van het RIVM op. Veiligheid van onze werknemers, crew en deelnemers staat voorop, en we passen ons aan waar nodig. Tijdens onze reizen zal een uitgebreid coronaprotocol gelden. Twee weken voor vertrek ontvang je alle informatie over corona en onze maatregelen. De regels veranderen continu, zo is alle informatie die je ontvangt altijd up-to-date.

Klopt het dat ik vooraf een gezondheidsverklaring moet invullen?

Ja, dat klopt. Iedereen boven de 13 jaar moet een gezondheidsverklaring invullen. Daarin vragen we je thuis te blijven als je last hebt van symptomen en we vragen je je aan de regels uit ons geldende coronaprotocol te houden. Deze verklaring dient ondertekend en ingeleverd te worden voor aanvang van de reis. Bij Young-deelnemers dient het formulier ook ondertekend te worden door een ouder of verzorger. Zonder het invullen van de gezondheidsverklaring, kan je helaas niet deelnemen aan het camp.

Hoe garandeert Ripstar dat ik veilig op vakantie kan gaan?

We hebben op elke reis een geldend coronaprotocol, waarmee we jouw veiligheid garanderen. Daarnaast vult iedereen een gezondheidsverklaring in; hiermee verklaar jij en je medereizigers gezond te zijn bij aanvang van de vakantie. Zo wordt het risico op besmetting geminimaliseerd. Ook dienen alle deelnemers een geldig reiscertificaat te hebben bij aanvang van het camp. Dit betekent dat alle deelnemers ofwel een negatieve test, ofwel een volledige vaccinatie hebben gehad.

Jullie hebben het over een coronaprotocol; wat houdt dit precies in?

Bij de vertrekinformatie ontvangen alle deelnemers een instructiebrief, waarin het protocol voor die reis wordt uitgelegd. Het protocol bestaat uit regels waaraan alle reizigers zich moeten houden. Het protocol is steeds aan veranderingen onderhevig door de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM, vandaar dat je deze pas kort voor vertrek ontvangt. We zullen altijd de maatregelen die worden genomen door lokale overheden respecteren en opvolgen.

Heb je voorbeelden van de maatregelen uit het protocol?

Zeker. In het protocol staan onder meer de algemene regels in het land van bestemming, zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje. Ook zijn er regels voor regelmatige desinfectie van materialen die door meerdere personen worden gebruikt en bieden we beschermende producten aan voor onze gasten, zoals een desinfectiepunt. Ook hebben we per camp specifiek extra maatregelen om de contacten buiten het camp te beperken. Zo blijven we in onze eigen 'campbubbel'.

Ik heb nog andere vragen omtrent mijn reis en coronavirus. Wat kan ik doen?

We snappen dat het coronavirus en de maatregelen rondom het virus vragen oproepen. We informeren je daarom graag. Ons kantoor is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur via 020 688 6090. Je kunt ook een mail sturen naar info@ripstar.nl. We beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.