Met een Oostenrijks Snowboardlerarendiploma kun je zomaar aan de slag in de Alpenlanden. Onze samenwerking met de grootste bond in Oostenrijk, de ÖSV (Snowboard Austria), maakt het mogelijk via Ripstar rechtstreeks je Anwärter- en Landesdiploma te halen, zonder eerst NSL- cursussen te volgen. Omdat Snowboard Austria zich uitsluitend richt op snowboarders hoef je dus niet te kunnen skiën, zoals in een duale opleiding. Bovendien word je gecoacht door toppers uit de internationale snowboardscene!

Info Meeting Anwärter

Voorafgaand aan elke Anwärter opleiding organiseren we in Nederland een info meeting: deze is voor iedereen vrijblijvend toegankelijk. 

Anwärter

Tijdens deze 10-daagse opleiding ligt de nadruk op methodiek, didactiek en het verbeteren van je eigen snowboardvaardigheden. Met dit diploma mag je beginners lesgeven. 

Verkorte Anwärter

In samenwerking met Snowboard Austria / ÖSV kan Ripstar Europe een verkorte opleiding tot Anwärter snowboard leraar aanbieden binnen de sportopleidingen in Nederland.

Landes

Bij deze 13-daagse (vervolg)opleiding leer je aan gevorderde boarders lesgeven. Zowel piste-, freestyle- als racetechnieken komen aan bod. Daarnaast wordt je eigen vaardigheid verbeterd, op en off-piste.

Alpinkurs

In deze 6-daagse opleiding leer je groepen leiden bij off-piste afdalingen (beperkt). Kaartlezen, oriëntering, sneeuw- & lawinekunde en transceiver zoeken zijn onderdelen die aan bod komen. Met het behalen van dit diploma is je opleiding tot snowboardleraar geheel afgerond. 

Staatlich

Wil je je werkterrein nog verder verbreden (snowboardschool runnen, opleider of coach worden) dan kun je na de snowboardleraar opleiding de 6-weekse opleiding ‘Staatlich geprüfter Snowboardlehrer’ volgen. Hiervoor dien je wel een toelatingsexamen te doen. De opleiding bestaat uit meerdere delen.

Snowboardgids

Het hoogst haalbare niveau is ‘Staatlich geprüfter Snowboardführer’. Alleen ‘Staatliche’ leraren worden toegelaten tot deze 3-weekse opleiding. Je leert groepen backcountry te guiden. 

Sjoerd Remmelink

Sjoerd Remmelink was de eerste Nederlander die in het bezit was van alle diploma’s. Hij is ondermeer opleider bij de ‘Staatliche’ opleiding aan de Oostenrijkse Sportacademie Innsbruck.