Even een weekend offpiste skiën zonder dat je veel vrije dagen op moet nemen? Dan is de short-trip ideaal! Spring net voor het weekend in de auto en rij een aantal uren later Stubai binnen, of nog beter: vlieg met Transavia of Easyjet naar Innsbruck, de Shuttlebus brengt je vervolgens in een uur naar de gondel van de Stubaier gletsjer. Daar ontmoet je de Ripstar freeridecoach die je verteld wat hij voor moois in de planning heeft voor het weekend. We brengen de spullen naar de hut om vervolgens de rest van het weekend door de poeder te gaan knallen.

Na een volle dag offpiste skiën lekker bijkomen in de hut en 's avonds nog een clinic over sneeuw- en lawinekunde voor wie er interesse heeft. Een weekend volgepropt met actie. Aan het einde van trip rij je weer terug naar Nederland en maandag ben je weer op tijd op het werk om alle verhalen te vertellen.


Locatie

Het Stubaital ligt in Tirol net ten zuiden van de stad Innsbruck. Het is dus ook makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. In dit dal liggen verschillende plaatsen als Fulpmes en Neustift en er liggen verschillende skigebiedjes zoals Schlick2000. Aan het einde van het dal ligt de Stubaier gletsjer. Het skigebied op deze gletsjer is geopend van oktober t/m juli en gaat tot ruim 3150m hoogte! Vanaf Utrecht is het stubaital ongeveer 950 kilometer rijden.

Maar wat nog veel belangrijker is, zijn de off-piste mogelijkheden. Door de grote gletsjer blijft de sneeuw tot laat in het seizoen goed en zijn er nog veel freeridemogelijkheden. Bij goede sneeuwomstandigheden is er zelfs een 10km lange route tot in het dal te maken, ook wel bekend als Wilde grüb'n. We slapen vlakbij het middenstation van de gondel, dus als de poeder is gevallen, zijn wij er als eerste bij.

Stubaier Gletsjer


Accommodatie

Tijdens deze trip verblijven we niet in het Stubaital zelf, maar bovenop de berg in de Dresdner Hütte. Neem geen overbodige spullen mee omhoog, pack light! Het grote voordeel op deze hut is dat je altijd als eerste boven bent op een poederdag! We verblijven hier in meerpersoonskamers op indeling en op basis van Half pension. Zoals in alle berghutten zijn de kamers eenvoudig. In deze gezellige berghut is 's avonds voldoende tijd om de dag te bespreken, theorie clinics te doen, de gitaar te pakken of buiten een iglo te bouwen!

Dresdnerhütte
De Dresdner Hütte ligt aan de voet van de stubaier gletsjer op een hoogte 2308 m. De hut behoort tot het Duitse alpen verein en wordt al bijna 100 jaar door de familie Hofer gerund. De hut is makkelijk bereikbaar door middel van de Stubaier glerscherbahn tot aan het Mittelstation. De laatste gondel gaat om 16.15 uur het is uiteraard zaak deze gondel niet te missen. Een goede en ruime reisplanning is van belang.

Dresdnerhütte Stubai

In het totaal zijn er 140 bedden. De meerpersoonskamers (lager) zijn simpel ingericht met stapelbedden, warm en koud stromend water. De toiletten en douches bevinden zich op dezelfde etage. Met 1 euro kun je 3 minuten douchen.

Dresdnerhütte Stubai Gletsjer

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen op een kamer. Heb je specifieke wensen betreffende deze indeling geef dit dan aan op het boekingsformulier.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inskiën en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het gebruik van de schep en sonde komt ook deze dag aan bod. Dit alles afwisselend met een intro off-piste technieken.

Veel skiën in het waanzinnige gebied van de Stubaier gletsjer is het motto voor de rest van het weekend. We zullen alle facetten van het freeriden thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste skiën.

’s Avonds komen onderwerpen als materiaalonderhoud en sneeuw- & lawinkunde aan bod voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Elke dag worden door de freeride coach de beste tochten uitgestippeld.

We zitten met deze trip in een berghut en dat betekent dat we 's avonds ook genoeg tijd hebben om bijvoorbeeld een keer een iglo te bouwen en als je wilt er zelfs in te overnachten (dikke slaapzak en matje vereist)!

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze trip is er om ervaring te krijgen met de off-piste, dus je hoeft (nog) geen poederkoning te zijn om deel te nemen.

Op de freeridetrips begeven we ons hoofdzakelijk buiten de piste. Dat wil nog niet zeggen dat er geen kans bestaat om in te rijden op de piste. We zullen met name de eerste dag besteden om meer gevoel te krijgen met je ski's. Ook zullen we daar verschillende off-piste technieken met je doornemen.

Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst.

Afdalen:     
< 30 graden. Terrein voor beginnende freeriders. Veelal open hellingen niet steiler dan 30 graden.

Conditie:     
Redelijk; dag lekker rijden op eigen tempo.

Ervaring:     
Je hoeft nog geen ervaring buiten de piste te hebben.

Klimmen:     
Er wordt niet gehiked.

Materiaal:     
Schep, pieper en sonde (freeride basic).

Kennis:     
Je hebt nog geen off-piste kennis nodig.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's?

Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week Freeride ski’s te huren van het merk Salomon. Deze ultrabrede ski’s maken het poederskiën zeer toegankelijk.

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen ski’s, dan is het ook mogelijk om een dag kosteloos onze Salomon freeride ski’s te testen. Er zullen verschillende modellen en lengtes aanwezig zijn tijdens deze reis. Probeer de verschillende modellen en vind uit welke het beste bij jouw skistijl past.

Salomon Rocker 2

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.
Mammut Airbag

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken. Zorg er in ieder geval voor dat je uiterlijk 15.30 uur bij de gondel aanwezig bent.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen met Easyjet of Transavia naar Innsbruck en de shuttlebus brengt je vervolgens in een uur naar het Stubaital.

Vervoer


Data & Prijzen

PowderWeekend Stubai [AT], 5 t/m 8 maart 2015 €425,-

Inclusief

 • 3 dagen skigids / Ripstar freeride pro met off-piste bevoegdheid
 • 3 overnachtingen berghut o.b.v. halfpension (op indeling)
 • Salomon testski's
 • Theorie clinics
 • Gebruik Mammut lawineairbag
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 3-daagse liftpas
 • Lunch
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) €30,-
 • Freeride ski's (diverse actuele modellen) € 50,-
 • Freeride boots € 15,- 
 • Helm € 10,- 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag

Boek nu €15,- korting voor members!

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiërs mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op ski's staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je snowboardtechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.


Boekings- en betalingsprocedure

Heb je besloten welke activiteit je wilt boeken, dan kan dat direct online. Via de "Boek nu online" button krijg je een online inschrijfformulier. Kies een datum en vul alle overige velden in. De boeking is nu definitief en wordt naar Ripstar verzonden. Je krijgt zelf direct een automatische gegenereerde bevestiging naar je email adres gestuurd.

Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging en factuur in pdf per e-mail. Hierin vind je de boekingsgegevens en betalingsvoorwaarden. Indien de trip niet meer beschikbaar mocht zijn, nemen wij contact met je op! De aanbetaling bedraagt €100,-. Deze dient direct bij reservering te worden voldaan. Het restant bedrag dient minimaal 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien de startdatum binnen 6 weken na boeking is, dient de reissom in één keer te worden voldaan. Je ontvangt geen betalings-bevestiging van je factuur. De laatste reisinformatie ontvang je 2 weken voor vertrek per e-mail. Eventuele busvouchers worden eveneens per email verstuurd en ontvang je een week voor vertrek.

Bankgegevens: Ripstar Europe, ABN AMRO te Doetinchem, rekeningnummer NL67ABNA0609356070, o.v.v. naam / factuurnummer / activiteit / startdatum.

Voor vragen mail naar snow@ripstar.nl. Of bel 020-6886090.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen