Deze 10 daagse roadtrip brengt ons naar de beste freeride spots van de Canadese Rockies. Gortdroge poeder, oneindige bowls, dikke pillow lines en perfecte treeruns, dat is waar de meeste skiërs aan denken bij skiën in Canada en terecht! Wij gaan met onze XL Truck op zoek naar het beste wat de Rockies te bieden hebben en doen dat op elke mogelijke manier: freeride, backcountry, tour, heli, snowmobile; het is zelfs mogelijk om te gaan catskiën. Slapen doen we in drie zeer verschillende, maar vooral bijzondere hotels. De verschillende locaties liggen op zo’n 2 uur rijden van elkaar. We verblijven hier enkele dagen en rijden dan einde middag naar de volgende bestemming, we verliezen dus geen kostbare sneeuwtijd. Een onvergetelijke roadtrip naar Banff, Sunshine, Lake Louise, Golden, Kicking Horse, Rogers Pass en Revelstoke... Dit is zo’n reis die je eens in je leven gemaakt moet hebben!

Salomon Freeski


Locatie

Canada staat bekend om de diepe pow, uitdagende treeruns en relaxte locals. Wij gaan in de Canadese rockies op zoek naar het beste wat Canada te bieden heeft. We zullen de vetste afdalingen in de volgende gebieden gaan checken:

Banff

De eerste dag brengen we door in het Sunshine Village gebied bij Banff. Deze dag gebruiken we om in te rijden, maar natuurlijk ook om op zoek te gaan naar één van de vele treeruns, of het uitdagende terrein zoals bijvoorbeeld de Delirium Dive. De hoogte garandeert goede sneeuw. In Banff zelf is van alles te beleven. Vele restaurants, bars, shops en gezelligheid.

Banff dorp

Lake Louise

Lake Louise is het grootste gebied in de Canadese Rockies en biedt dus heel veel freeride mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de oneindige treeruns in de Back Bowls. Lake Louise ligt middenin het Banff National Park. In Lake Louise zelf is niet bijzonder veel te beleven, vandaar dat we dit gebied aan doen vanuit Banff.

Lake Louise

Golden (Kicking Horse)

Golden is een klein, typisch Canadees bergdorpje, maar tegenwoordig vind je er steeds meer hardcore freeriders. Het gebied bij Golden, Kicking Horse is niet super groot, maar is wel één van de beste freeridespots van de Canadese Rockies. Sinds kort is het gebied uitgebreid met de Super Bowl. Deze bowl is met een kleine hike te bereiken en daardoor blijft de poeder hier altijd net wat langer onverspoord. In Kicking Horse vind je niet alleen treeruns, maar juist ook heel veel uitdagend terrein boven de boomgrens. Bovendien is Golden een perfecte basis voor goede Helitrips.

Kicking Horse gebied

Rogers Pass

Rogers Pass ligt tussen Golden en Revelstoke in. Op weg naar Revelstoke doen we deze legendarische pas aan. Rogers Pass biedt super tour mogelijkheden door de hoge ligging. We zullen deze dag dus op eigen kracht onze afdalingen moeten verdienen, maar die zijn dan ook meer dan de moeite waard!

Rogers Pass

Revelstoke

Revelstoke is bekend van alle freeskivideo's die er worden opgenomen. De backcountry van Revelstoke is legendarisch. Dat is ook een van de redenen dat de Freeride World Tour hier een contest heeft. Pillow lines, treeruns, steile chutes, grote open velden, je vindt het hier allemaal! Catrides inclusief. Als je je dan ook nog bedenkt dat er gemiddeld zo'n 12-18 meter poeder valt per jaar, dan weet je waarom Revelstoke niet in ons programma mag ontbreken!

Revelstoke


Accommodatie

We verblijven in de diverse middenklasse hotels op basis van logies. Zodra de samenstelling van de groep bekend is delen we de kamers in.

Het is een mooie mix van diverse hotels.
Het ene hotel is wat luxer dan het andere hotel en de ene ligt meer in het centrum van een  gebied waar de ander weer meer in de natuur ligt.

Hieronder de hotels van afgelopen jaar.

Banff Aspen Lodge in Banff (2 nachten)
Accommodatie Banff

River to Peaks Inn Golden (3 nachten)
Accommodatie Golden

Glacier house Revelstoke (4 nachten)
Accommodatie Revelstoke


Programma

Het programma (onder voorbehoud):

Dag 1: Aankomst Calgary
Dag 2: Banff, (Sunshine Village)
Dag 3: Banff, (Lake Louise)
Dag 4: Golden (Kicking Horse)
Dag 5: Golden(Kicking Horse)
Dag 6: Rogers Pass
Dag 7: Revelstoke
Dag 8: Revelstoke
Dag 9: Retourreis NL
Dag 10: Aankomst NL

Salomon Freeski

De eerste dag staat in het teken van inskiën en indien nodig wordt gekeken naar het omgaan met de freeride uitrusting. Verder zullen we freeriden in combinatie met een korte toer, indien de tijd dit toelaat. De volgende dagen vullen we met mooie backcountry tochten, roadtrips, helitochten (optioneel), etc.

Canada sneeuwscooter

Theorie: indien er interesse voor is kunnen onderwerpen zoals kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinekunde en bergweer worden behandeld.

Naast de optie om te gaan heliskiën biedt Revelstoke ook de fantastische mogelijkheden om te catskiën of er met een sneeuwscooter op uit te trekken.

Canada heliboarden

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Berggids
De berg-/ skigids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met toerski's. De omstandigheden bepalen of dit nodig is. Soms ligt het witte goud naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel een keer een half uurtje voor lopen, maar niet veel langer. Wel wordt verwacht dat je een hele off-piste dag op je ski's kan staan. 

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: bomen, struiken, klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je ski's dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een Backcountry uitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.

Klimmen:     
< 30 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van toerski's en vellen.

Materiaal:     
Freerideset, (telescoop)stokken, toerski's met vellen, ehbo setje (tour light).

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's?

Wij raden je voor deze reis brede freerideski's met toerbindingen en vellen aan. We zullen afhankelijk van de omstandigheden één of twee dagen met vellen op pad gaan. Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week, of voor een paar dagen brede freerideski’s met toerbindingen en vellen te huren van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22l met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Hier een voorbeeld van mogelijke vluchten met de KLM:

Amsterdam - Calgary:
12:50 - 14:45

Calgary - Amsterdam:
15:30 - 08:10

Vliegen Canada


Data & Prijzen

Roadtrip Canada, 19 t/m 28 maart 2017 € 1685,-

Inclusief

 • 7 dagen UIAGM berggids, of skigids
 • 8 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Theorie clinics
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vluchten
 • Vervoer ter plaatse
 • Liftpas
 • Maaltijden
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 50,-*
 • Lawine airbag € 70,-*
 • Toerski's met toerbinding, vellen en telescoopstokken € 150,-*
 • Helm € 20,-*
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 
 • Heliskiën / Catskiën
 • Heliski package, 1 dag heliskiën, 5 drops, safetyset, berggids, lunch en apres hapje € 872,-

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar weer ingeleverd te worden.

Boek nu Korting

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk of het een backcountry of een freeride camp is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald,,nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiërs mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op ski's staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen