De Studentenwintersport, ook goed bekend onder de afkorting StuWi, is het grootste studentenwintersport evenement van Nederland. Jaarlijks reizen er zo'n 600 studenten af naar een wisselend wintersportgebied om daar een superweek te hebben met een combinatie van wintersporten en feesten. Deze reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’. www.studentenwintersport.nl

Locatie 2014: La Plagne Frankrijk

Ook dit jaar zal Ripstar weer aanwezig zijn bij StuWi! Wij verzorgen voor de populaire freeski clinics!

Niet alleen voor de beste riders, maar ook als je nog in de kinderschoenen van bijvoorbeeld freestylen staat zal er voor jou een geschikte clinic bij zitten! Naast de clinics om je ski en/of board skills te verbeteren zullen er ook theorie clinics gegeven worden. De clinics kosten slechts € 10,- hiervoor krijg je een 2-uurdurende clinic en bij deelname aan één clinic een Ripstar t-shirt, bij twee clinics een Ripstar tshirt + goodie en bij drie zelfs een Ripstar hooded trui!

De clinics die op het programma zullen verschijnen zijn:

Ski: Snowboard: Theorie:
Freestyle basic Freestyle basic Materiaalkunde
Freestyle pro Freestyle pro  
Slope skills Slope skills  
Avalanche awareness   Avalanche awareness   Avalanche awareness
Skierscross Boardercross  
Slalom    

Inschrijven kan via het inschrijfsysteem!

Heb je je al ingeschreven voor een clinic? Dan kan je hier aangeven welke clinics je mee wilt doen!

Freestyle basic:
Voor zowel ski als snowboard heeft Ripstar een freestyle basic clinic.
Tijdens deze clinic maak je kennis met het freestylen, je hoeft dus niet meteen salto’s en 720’s te springen! Een goede methodische opbouw zorgt er voor dat een ieder zijn eerste truucjes zal kunnen doen op de piste en in het fun park. Wat onder andere aan bod zal komen zijn de piste trucjes die je die coole style geven als je naar beneden board of skiet. 
In het fun park zal je je eerste box sliden en je eerste sprongen over beginners-schansjes springen!
Om aan deze clinic mee te kunnen doen moet je de basis van het regulieren skiën of snowboarden al onder de knie hebben.

Freestyle pro:
Voor riders die al enige freestyle ervaring hebben, bied Ripstar de freestyle pro clinic aan.
Ook deze zal voor zowel ski als snowboard gehouden worden.
Met deze clinic zullen je freestyle skills naar het volgende niveau gebracht worden.
Spring je eerste 360, combineer het rijden op hoge snelheid met verschillende trics op de piste en leer hoe je bijvoorbeeld een box of rail moet sliden. Zijn jou feestyle skills al van aardig niveau, dan zullen de leraren je uitdagen om weer een stapje verder te gaan naar de volgende tric. Iedereen is dus op zijn eigen niveau bezig om nieuw coole trics te leren.

Slope skills:
Klapperende jassen, tranende ogen en perfect gesneden bochten, dat is wat de clinic slope skills inhoud. Je slope skills (piste vaardigheid) zullen tot in de puntjes geperfectioneerd worden en er zal hard gereden worden! Het carven met de juiste techniek; korte en lange bochten zullen centraal staan in deze clinic.

Avalanche awareness (praktijk):
Deze clinic is gekoppeld aan de theorie clinic avalanche awareness.
Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de zaken uit de theorie avalanche awareness clinic in de praktijk te brengen. Je leert omgaan met een lawine pieper, schep en sonde. Er zal niet off-piste gereden worden maar een locatie gezocht worden waar piepers begraven kunnen worden om deze vervolgens op te sporen. Onontbeerlijke kennis die je nodig hebt alvorens echt off-piste te gaan!

Ski- / Boardercross:
Een ski of snowboard cross is een onderdeel waar je hard gaat, moet slalommen, hobbels absorberen en kombochten doorscheurt. Dit alles om zo snel mogelijk van start naar finish te komen. En dit doe je niet alleen, maar tegelijkertijd met 3 andere tegenstanders!

Slalom skiën
De slalom is de meest technische race van het alpineskiën. Om mee te doen aan deze clinic is weinig tot geen ervaring nodig op het gebied van slalom maar er zal wel worden verwacht dat je de algemene techniek van het skiën beheerst. Stap voor stap zal worden uitgelegd wat voor techniek gebruikt wordt tijdens de slalom en tijdens de clinic krijg je de gelegenheid om je eigen slalom skills tot een hoger niveau te brengen.

Theorie materiaalkunde:
In deze clinic staat het materiaal centraal. Hoe zit zo’n board of ski nou in elkaar, wat doe je aan onderhoud (waxen/slijpen), wat is het verschil tussen de verschillende ski’s en boards waar let je op als je een set ski’s of een snowboard aan gaat schaffen etc, etc.

Avalanche awareness (theorie =>gratis):
Een dik pak verse sneeuw, vroeg op staan, de eerste lijnen willen zetten. Pak je rugzak en haast je voor die eerste lift! Niets is mooier dan dat.. Maar naast het feit dat dit super vet is, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat freeriden.
Buiten de piste liggen de gevaren constant op de loer. Lawines en afgronden zijn twee van deze gevaren. Tijdens deze clinic wordt je bewust gemaakt van deze off-piste gevaren en hoe je deze kan beperken. In de poeder sneeuw rijden is één van de mooiste dingen die je je kan voorstellen, met de juiste kennis en ervaring kan je de risico’s aanzienlijk verkleinen!