Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Dream job: Lex combineert zijn passies koken en surfen

Ontmoet Lex Visscher, één van onze hoofd horeca's in de zomer!

Lex is hoofd horeca bij Ripstar – een droombaan, volgens hem. Als hoofd horeca is hij verantwoordelijk voor het bereiden van de gerechten voor al onze gasten op onze surfcamps. De gerechten zijn voedzaam en sluiten goed aan op de sportieve vakantie vibe. Maar wat brengt Lex eigenlijk elk jaar terug? En wat doet hij zoal op een dagelijkse dag op het camp? En houdt hij zelf eigenlijk meer van voorgerechten of toetjes? Je leest er alles over in dit interview.

Hey Lex! Wat vind jij het leukste aan jouw baan als hoofd horeca bij Ripstar?
“Het leukste vind ik dat je zelf controle over je werkzaamheden en de planning hebt. Ik zorgde er altijd voor dat we konden surfen wanneer de golven goed waren en dat we hieromheen onze taken voltooiden. Hiernaast was het vele surfen natuurlijk fantastisch. We lagen lekker veel in het water en zo heb ik ook veel progressie geboekt als surfer.”

Wat houdt het precies in om hoofd horeca te zijn?
“Als hoofd horeca ben je voor veel dingen verantwoordelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een weekmenu, het inkopen van de producten die je nodig hebt, maar ook een tijdsplanning maken en het aansturen van het horecateam. Bovenal is het belangrijkste dat je een heerlijk voedzaam ontbijt, lunch en diner neerzet, zodat de gasten optimaal kunnen genieten van hun surfvakantie.”

Wat voor competenties heb jij nodig om een goede hoofd horeca te zijn?
“Het allerbelangrijkste is dat je een passie voor eten hebt. Jouw taak is om iedereen van een voedzame en lekkere maaltijd voorzien, hierin is liefde voor eten erg belangrijk. Hiernaast is het ook belangrijk dat je communicatief sterk bent. Dit is belangrijk omdat je een dynamisch team moet aansturen en moet communiceren met de camp manager en de gasten. Naast alle eigenschappen die belangrijk zijn om een goede kok te zijn, is het ook heel leuk voor jezelf als je super stoked bent en je kunt genieten van het surf leventje.”

Hoe weet je dat je goed genoeg bent voor deze job?
“Als hoofd horeca is het handig om al ervaring in de horeca te hebben. Je zou kunnen proberen een keer te koken voor heel je familie. Tijdens het koken vraag je een paar mensen te helpen, en stuur je die aan. Stel van tevoren een budget op dat je maximaal wilt uitgeven. Als het eten op tijd op tafel staat en iedereen vindt het lekker, zou je kunnen zeggen dat je geschikt bent.”

Hoofd horeca in foto´s!

Heb je tips voor iemand die twijfelt om zich aan te melden?
“Stap uit je comfortzone en doen! Voordat ik bij Ripstar begon heb ik nog nooit als kok gewerkt. Het was dus een hele leerzame en leuke ervaring. In het begin kan het spannend zijn, maar je zult merken dat je in een leuk team terecht komt waar iedereen voor elkaar klaar staat.”

Wat is jouw favoriete moment van afgelopen zomer?
“De surfsessies na het werk vond ik altijd het fijnst. Nadat iedereen heeft genoten van het lekkere eten is het extra fijn om het zweet af te spoelen met een sunset surfsessie!”

Wat brengt jou elk jaar terug bij Ripstar?
“Surf, surf en nog eens surf! Ik ben gek van surfen, dus het is voor mij ideaal om zo met deze passie de hele zomer te kunnen vullen. Hiernaast vind ik het ook echt heel tof om iedereen te voorzien van een lekkere maaltijd. Ik heb echt gemerkt dat de gasten, maar ook het team erg hebben genoten van de kookkunsten van het horecateam en mijzelf. Dit geeft mij aan het einde van de dag een positief een voldaan gevoel. Het koken in combinatie met surfen is voor mij de perfecte zomerbesteding. Op het camp hangt een goeie sfeer die mij thuis laat voelen. Tot slot vind ik het super om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten.”

Bedankt voor je tijd Lex! Tot slot willen we je nog een paar dilemma’s voorleggen. Nooit meer een toetje, of nooit meer een voorgerecht?
“Nooit meer een voorgerecht! Toetjes zijn veel te lekker om te missen!”

Of al je eten heel zout, of elke dag ontbijten met een gepofte aardappel met knoflooksaus?
“Oeh, hiermee maak je het me lastig. Ik ga toch voor de tweede, omdat je met teveel zout nooit meer lekker kunt eten.”

Of een uur lang uien snijden, of een beschimmelde koelkast schoonmaken?
“Ik heb te veel uien gesneden in mijn leven om dit een uur lang vol te kunnen houden. Doe mij die koelkast maar.”

Ook zo’n vette zomer beleven als Lex? Bekijk onze vacatures >

Lees meer:

Lees meer stories