Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De wereld van: Seb den Otter

Surftalent Seb den Otter (18) vertelt over zijn passie voor surfen en zijn plannen voor de toekomst.

 • Naam: Seb den Otter
 • Leeftijd: 18 jaar
 • Nickname: Bammetje
 • Favoriete bestemming: Mondaka en Zarautz
 • Welke board(s) surf je: Bradley Gladiator, Romen en een Oric board.
 • Goofy of regular: Goofy
 • Instagram: @sebdenotter

Vertel ons over je achtergrond, waar kom je vandaan? En waar is je thuisplek?
“Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Op dit moment volg ik de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen. Van kleins af aan is sport door mijn ouders gesupport. Van voetbal tot hockey, snowboarden, skaten en surfen. Ik heb altijd alles met volle overgave gedaan. Mijn homespot is Scheveningen. Tijdens mijn schoolperiode op het Segbroek College ging ik veel voor schooltijd het water in, lekker trainen.”

Neem ons mee in jouw wereld. Hoe ben je begon met jouw passie voor surfen en hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?
“Ik ben begonnen met surfen toen ik zes jaar was. Mijn vader is altijd al gek geweest van de zee en heeft zijn hele leven gesurft. Met ons gezin gingen we elk vrij moment naar het stand, waar ik met mijn vader mee de zee inging. Zijn passie werd mijn passie, van mijn vader heb ik het geleerd. Ik surf altijd als het kan. Geef bij Hartbeach surflessen en zit in het Hartbeach Surf Team. Ik wordt ondersteund door Hartbeach en Quiksilver en train bij het Surf Topsport Centrum (STC).

Normaalgesproken train ik zes dagen in de week. Dit bestaat uit conditietraining, hardlopen, cardio en zoveel mogelijk surfen. Ik heb vorig jaar door een ongelukkige val een schedelbasisfractuur en een gebroken rug opgelopen. Inmiddels ben ik weer volledig hersteld.”

Iedere outdoor sporten speelt met de elementen van de natuur. Kun je omschrijven waarom surfen je passie is en welk gevoel het jouw geeft?
“Van surfen word ik simpelweg gelukkig. Het geeft mij een gevoel van vrijheid en kracht. De uitdaging dat de zee iedere keer weer verschillende golven geeft, vind ik leuk. En het moment dat iets lukt wat je in je hoofd al honderd keer hebt gedaan, is gaaf. Dat proeft elke keer weer naar meer.”

Seb in actie

Kun je ons een kleine sneak peek geven in een minuut van vreugde die je hebt ervaren tijdens je meest epic surf trip ? En waar was dit?
“Het gevoel van trots op jezelf zijn omdat je je angst voor een golf hebt overwonnen, het moment dat je de golf hoort aankomen, je begint met peddelen en je staat. Alle elementen kloppen, van de start tot je turn. Dat is zó gaaf. Dat moment had ik bij mijn eerste serieuze golf in Mundaka een paar jaar geleden. Als ik eraan terugdenk word ik weer blij.”

Wat was tot nu toe jouw hoogtepunt van het jaar? Heb je je nog toffe plannen voor de toekomst?
“Het hoogtepunt van dit jaar was toch wel het moment dat ik weer voor het eerst na mijn val in het water lag. Ik heb nog een hele berg toffe plannen voor de toekomst. Na een jaar van niet reizen mede door de corona, hoop ik snel weer op surftrip te kunnen. Verder wil ik weer meedoen met Europese surfwedstrijden.”

Wat zou je nog willen verbeteren aan je prestaties?
“Ik zou heel graag nog meer variatie in mijn surfen willen zien. En goede resultaten neerzetten tijdens wedstrijden.”

Welke andere activiteit geeft je naast surfen kracht en energie?
“Energie krijg ik absoluut van mijn sociale leven, ik vind het altijd leuk om met mijn vrienden te chillen en gezellig te BBQ-en. Een feestje op zijn tijd geeft mij ook energie.”

Sommigen zeggen dat surfen niet alleen een sport is; het is een manier van leven. Wat is de belangrijkste levensles die surfen je heeft geleerd?
“Surfen is zeker een manier van leven, als ze staan dan moet je gaan! Denk dat de belangrijkste levensles die ik van surfen heb geleerd is dat wat er ook gebeurt, het wel goed komt. Mis je een goeie golf of lukt het even niet? Er komen altijd weer nieuwe golven. Soms hoge en krachtige, soms klein en fijn.”

Op welke topsporter heb jij een secret crush?
Alana Blanchard, zij is gewoon een lekker ding! En ze kan heel goed surfen :-).”

Vertel ons een fun fact over jezelf!
“Samen met het Hartbeach-team ben ik naar Ierland geweest. Een super vette trip, hele gave golven en ongelofelijk veel lol gehad. De hele dag door at ik boterhammen met pindakaas. Daar heb ik mijn bijnaam Bammetje aan overgehouden.”

Wat eet je het liefst na een goed surfsessie?
“Als ik in Spanje ben het liefst stokbrood met chorizo. Frankrijk heeft de lekkerste Pain Americain en op mijn homespot eet ik het liefst een acai bowl bij Hartbeach.”

Op welke board heb je leren surfen?
“In het begin ging ik altijd op de Mini Malibu van mijn vader. Al snel ben ik overgestapt shortboards. Mijn eerste shortboard was van RT, een shaper uit Frankrijk.”

Tot slot, welk advies zou je iemand geven die wil beginnen met surfen?
“Mijn advies is; maak vooral heel veel plezier, blijf oefenen en have fun!”

Ook leren surfen zoals Seb? Bekijk onze surfreizen.

Tekst en interview: Nicole Scheerens

Lees meer

Bekijk alle surfreizen