Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De coolste surf spots van Frankrijk

Wat zijn de ultieme surfspots in Frankrijk? Ontdek het hier!

Sunset surf met het hele gezin in Montalivet
  • Leestijd: 5 min

Frankrijk heeft een prachtige kustlijn, waar je heerlijk op kan surfen. Onze favoriete surf spots in Frankrijk zetten we hier op een rijtje!

1/ Montalivet

Montalivet is een absolute topper. In dit surfdorp in Frankrijk, nabij de stad Bordeaux zijn surfmogelijkheden voor iedereen! Of je nu beginner of ervaren bent, in Montalivet zal je zeker de tijd van je leven hebben. Het is ook een heerlijk bruisend surfdorp, met genoeg te doen naast het surfen. Er zijn hele leuke surf shops, zoals Spyder en Barik, en er zijn diverse activiteiten zoals karten, paintball en minigolf. In Montalivet heeft Ripstar een heerlijk Surf & Family camp voor je klaarstaan. Hier wordt alles tot in de puntjes voor jou geregeld, zodat jullie volop kunnen genieten van de heerlijke waves en deze fijne plek!

Montalivet

2/ Moliets-et-Mâa

Moliets is een super leuke surf spot aan de Franse kust, waar je vaak lekker weer hebt. Het surfdorpje is klein, maar gezellig, en de golven zijn voor ieder wat wils. De plek wordt omringd door mooie natuur en het strand is lekker lang. Daardoor kan je mooie strandwandelingen maken. Kleine tip: plan een yogasessie bij zonsondergang en beleef één van de mooiste momenten uit je leven! In het dorpje is er ook soms een kermis. Daar is het altijd heel gezellig en zo leer je allemaal fijne mensen kennen die er ook verblijven.

3/ Hossegor

Klaar om je bij de pro’s te voegen? De surf spot Hossegor wacht op je! Jaarlijks worden hier verschillende surfcompetities gehouden, zoals de Quicksilver Pro France. De golven kunnen hier echt insane hoog worden en dicht op het strand breken, dus pas wel goed op als je besluit in het water te gaan. Wat ook altijd leuk is, is om op een stranddoek te zitten en te kijken naar alle surftoppers! Dan zul je zeker niet alleen zijn, want jaarlijks trekken deze competities veel bekijks.

Hossegor & Moliets

4/ Le Pin Sec

Le Pin Sec is een kleine surfspot aan de Franse kust. Er is bijna niets, behalve een paar eettentjes en een camping. Hierdoor is het een relatief rustige surfspot, zelfs in het hoogseizoen! Zoals de meeste Franse surfspots ligt Le Pin Sec er verlaten bij in de winter, maar komt het helemaal tot leven tijdens het zomerseizoen! De surfspot heeft een hele gunstige ligging en de banken zijn er vrij steil, waardoor de golven mooi binnenkomen. Wij organiseren in Le Pin Sec een surfcamp voor volwassenen en een surfcamp voor jongeren, vol supertoffe activiteiten in en naast de zee.

Le Pin Sec

5/ La Côte Sauvage

La Côte Sauvage wordt ook wel vertaald als ‘wilde kust’. En dat is het! De omgeving is mooi groen en heeft uitgerekte stranden. Net zoals de meeste surf spots in Europa, heeft de Côte Sauvage momenten met hele hoge golven, en momenten met iets lagere golven. Dat maakt dat deze plek ideaal is voor alle soorten surfers. Meer over de seizoenen en de golflengten kan je vinden op de site van Magicseaweed. Daar vind je heel veel golfvoorspellingen op!
Op La Côte Sauvage is altijd wel wat te beleven. Het is een rustig en idyllisch plekje, met vette golven. Je kan hier lekker relaxen op een luxe camping, en natuurlijk ook je surfskills verbeteren.

La Côte Sauvage

6/ Biscarrosse

In Biscarrosse zit je heel mooi tussen de groene naaldbossen, maar toch ook vlakbij het strand. Je krijgt er dus een heerlijk vakantiegevoel. Biscarosse staat bekend in de surf community omwille van het feit dat je het hele jaar door best goeie golven hebt. Heb je de kans om buiten het zomerseizoen te gaan? Doen! In Bisca surf je heerlijk tussen september en november.
Op het Ripstar Surf & Family camp leer jij zelf hoe je de beste golven van Bisca kan nemen, en kan je genieten van allerlei leuke activiteiten. Naast het camp zijn er ook leuke dingen te zien in de buurt, zoals La Dune du Pilat, dat is de hoogste duin van Europa. Tip: neem je picknick mee en ga erheen tijdens zonsondergang!

Biscarrosse Plage

Lees meer:

Lees meer stories: