Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ontdek Montalivet: 5 dingen om te doen naast surfen

Ontdek tijdens jullie vakantie in Montalivet Frankrijk, wat dit surfdorp nog meer te bieden heeft.

Montalivet, surfdorp ripstar
  • Leestijd: 4 minuten

Ga je op vakantie naar Montalivet in Frankrijk en ben je benieuwd wat er naast het surfen nog meer te beleven is? Er is genoeg te ontdekken in én rondom dit surfdorpje aan de Franse kust. De uitgestrekte stranden, de surfboulevard met winkels, de restaurantjes én natuurlijk de bekende markt. Lees snel meer!

1/ De markt van Montalivet

Gedurende de zomermaanden staat het dorpje Montalivet bekend om de dagelijkse markt. Het is een echte Franse markt met handgemaakte sierraden, verse producten (vis, vlees, kaas), prachtige souvenirs en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Al op eind van de ochtend genieten de Fransen er van heerlijke wijn uit de streek. De Ripstar crew gaat het liefst naar het standje met verse oesters, waar de volwassenen onder het genot van een wijntje een heerlijke middag samen doorbrengen.

2/ De surf boulevard

Montalivet staat bekend als surfdorp, dit wordt ook direct duidelijk wanneer je over de boulevard loopt. Avenue de L’Océan start bij het strand van Montalivet, waar je over de oceaan uitkijkt en een goed potje volleybal kan spelen. Deze boulevard loopt vervolgens landinwaarts en kenmerkt zich door alle leuke (surf)winkels en restaurants. Neem zeker even een kijkje bij Spyder Surfshop, een kleine maar kwalitatief zeer goede surfwinkel waar eigenaar Philippe en medewerker Thomas (echte surfers!) je met een lach ontvangen. Ben je super stoked en wil je misschien wel een eigen board kopen? Vraag dan aan onze crew wat bij je past en kijk eens wat ze bij Spider aan (tweedehands) boards hebben staan. Echt een snoepwinkel als je van longboarden houdt.

Houd je meer van shortboarden of wil je kijken voor een eigen skateboard? Verder op de boulevard, nadat je verschillende winkels met leuke souvenirs en de kermis gepasseerd bent, kom je langs Barik Surf Shop. Ook hier wordt je door echte kenners ontvangen en geholpen. Daarom dus zeker de moeite waard om eens langs de surf boulevard van Montalivet te gaan. Al is het voor de classic luchtverfrisser voor in de auto op de terugweg, zo neem je de geur van de wax die op de Ripstar camps gebruikt wordt gewoon mee naar huis.

Markt in Montalivet

3/ Horeca in Montalivet

Koffie in Frankrijk.. vaak toch net even anders dan dat wij in Nederland gewend zijn. Heb je zin in een heerlijke latte macchiato met een prachtig uitzicht? Start je bezoek aan Montalivet bij L’Ocean 2, met uitzicht over de oceaan! Vlak achter de markt bevind zich The Gallery, dit is toch wel onze favoriete lunchplek. Met verse en biologische ingrediënten worden heerlijke vegetarische lunch gerechten bereid. Tip: wanneer je binnenkomt kan je direct links de trap op naar het knusse buiten terras.

In de avond kun je lekker wat eten bij Villa Caipi, waarna je daar ook van een heerlijk drankje kunt genieten. Een absolute favoriet van de Ripstar-crew. Ook restaurant Arroma is zeker aan te raden. Wellicht is het hier wel slim de boardshort toch echt voor een nettere broek in te ruilen voor de avond. Dit restaurant is toevallig ook schuin tegenover Le Bambou, dit is dé bar van Montalivet. Een ander restaurant waar wij graag komen is Les Cinq Sens, hier kun je een menu kiezen en heelrijk op het ruime terras genieten.

4/ Sportieve activiteiten

Montalivet biedt verschillende sportieve activiteiten aan. Zo kun je helemaal los gaan in het skatepark dat in 2019 is aangelegd, of gebruik maken van de volleybalnetten of sporttoestellen vlak naast het strand. Ook zijn er georganiseerde activiteiten mogelijk, zoals: paintballen, klimmen in het adventure park, paardrijden of motorcrossen. Informeer hierover bij de Ripstar crew, zij vertellen je graag meer.

5/ Verken de omgeving

Wanneer je een dag of avond de omgeving wil verkennen kan je verschillende kanten op. Een echte aanrader is het plaatsje Soulac-sur-Mer. Voor ons bekend terrein, aangezien het eerste Ripstar surfcamp gestart in 2005 zich op loopafstand van dit authentieke dorp bevond. In het centrum is een overdekte markt met biologische en locale producten. Deze markt is op maandag na iedere dag van 8.00 – 13.00 en 18.00 – 20.00 geopend. Wanneer je in de avond naar Soulac-sur-Mer gaat, is de zonsondergang kijken (aan het einde van de Rue de la Plage) een must.

Ook kun je naar het zuiden rijden richting Hourtin Plage, een klein maar knus surfdorp. Hopelijk is het lunchtijd want in Hourtin vind je de beste burgers die er bestaan bij La Plage Cafe.

De omgeving van Montalivet wordt voornamelijk gekenmerkt door de prachtige kustlijn, het is heerlijk om een strandwandeling te maken en zo de rust en de natuur op te zoeken. Zo kun je ook naar Le Pin Sec rijden, waar het 25+ camp van Ripstar gelegen is. Dit is enkel een strandopgang met wat kleine restaurantjes, boven op de duin kun je van een hapje of drankje genieten en vervolgens over het heerlijk rustige stand een wandeling maken.

Ontdek Montalivet

Op vakantie in Montalivet

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in Montalivet? Ripstar organiseert gedurende de zomermaanden een surfcamp speciaal voor families: Surf & Family Montalivet

Lees meer:

Slapen op surf & Family