Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Alles wat je nodig hebt voor de perfecte surfvideo’s!

Zo maak je jouw eigen surfcontent!

 • Leestijd: 4 minuten

Ben je goed in surfen en wil je graag beginnen met je eigen surfcontent vastleggen? Wij hebben tips voor jou! In dit blog kom je te weten wat je nodig hebt om de perfecte surfvideo’s van jezelf te maken en hoe je deze video’s in elkaar zet. Neem je GoPro mee naar de zee en start shredding!

1/ GoPro camera

GoPro staat al jaren bekend als dé actievideo camera voor sporters. De handige, minicamera werd bedacht door twee surfers die graag hun eigen beelden wilden maken, net zoals jij dat wilt doen! Sindsdien zijn ze blijven innoveren en is GoPro uitgegroeid tot de beste actiecamera ter wereld.

De beste GoPro camera om je eigen surfcontent te maken is de GoPro Hero 11. Deze camera is ontworpen door sporters, voor sporters! Het levert kwaliteitsvolle beelden en de camera is perfect waterdicht en perfect geschikt om goeie beelden tussen de golven te maken.

2/ Mounts

Bite mount

Met het mondstuk van GoPro kun je hele toffe POV-video’s maken. Dat betekent dat het dus lijkt op de video alsof je kijkt met je eigen ogen. Het is een heel handig bitje, waarop je je camera kunt vastmaken. Het is heel erg comfortabel en het is natuurlijk superhandig dat je nog steeds beide handen vrij hebt tijdens het surfen.

Board mount

Wanneer je graag jezelf mee op de video zet, dan kun je ervoor kiezen om een statief op je surfboard te bevestigen. Dit zorgt voor een breder en meer standvastig beeld. Ook hier zijn je handen weer vrij, wat bij surfen natuurlijk handig is als je wilt inpeddelen of wilt opstaaan!

Hand mount

Bij een hand mount houdt je de GoPro zelf vast met behulp van een handvat. Het heeft ook een touwtje dat je om je pols kunt binden, zodat je het af en toe los kunt laten. Het voordeel van The Handler is dat je beter kunt meebewegen met de actie. Een Surfboard Mount blijft altijd op dezelfde plek, terwijl je met een handstatief zelf bepaalt welk deel je het liefst op beeld zet. Vergeet ook niet de hand + wrist strap te checken, deze zijn ook erg fijn om de actie mee vast te leggen.

Er is dus wel verschil in de manier waarop je de GoPro vastmaakt, maar er is geen betere of slechtere. Je kunt voor jezelf uitmaken vanuit welk perspectief jij het liefste surfcontent wilt schieten en je aankoop daarop baseren.

3/ Bescherm je materiaal

Videomateriaal kost natuurlijk wel geld, daarom is het belangrijk om zorg te dragen voor je materiaal. Tips om ervoor te zorgen dat je materiaal zo goed als nieuw blijft, is om het goed schoon te maken na een dag in de zee. Dit kan onder water of met een doekje. zorg er in ieder geval voor dat al het overgebleven zout goed van de GoPro verwijderd word.

4/ Video’s bewerken

Wanneer je al deze vette content hebt geschoten, is het natuurlijk tijd om het om te zetten tot langere video’s. Hier start het editen! De makkelijkste manier om videos te editten is natuurlijk via de GoPro Quick app. De video’s worden opgeslagen op deze app, ook kan je de GoPro besturen via deze app. Er zijn nog een tal van andere programma’s naast de Quick app om je videos te bewerken. Denk aan Adobe Premiere Pro en Premiere Rush. Je vindt talloze YouTube tutorials om hiermee te leren werken. Helaas kosten deze programma’s wel geld. Gratis alternatieven zijn Movavi of Lightworks.

We hopen dat we jou wat wegwijs hebben kunnen maken in het maken van je eigen surfcontent. Het is natuurlijk superleuk om je surfskills zelf te kunnen vastleggen! Op deze manier focus je volledig op wat jij graag op beeld wilt en kun je het zoveel je maar wilt gaan doen!

Surf je liever voor de lens van de getalenteerde fotografen van Ripstar? Dan kun je met ons meegaan op surfcamp!

Maak je eigen surfcontent!

Lees meer over Ripstar en GoPro

Ontdek al onze stories: