Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 151 Reviews
 • Kite - 17 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 17 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Young Snow­camp
Alpen (13-16)

Het tofste snowcamp in Oostenrijk voor jeugd van 13 t/m 16 jaar.

Schrijf je in voor de interesselijst

Hét snowcamp voor jeugd van 13 tot 16 jaar

Of je nu al jaren wintersportervaring hebt, of voor het eerst de piste op gaat; iedereen kan mee met onze snowcamps in Oostenrijk in de kerstvakantie of voorjaarsvakantie. Op het snowcamp in de Alpen leert iedereen beter snowboarden of skiën. Het snowcamp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar-instructeurs en crew. Zij kunnen er als geen ander een enorm gaaf snowcamp in Oostenrijk van maken en leren je alles over shredden op de piste en in het park. Kom je alleen? Gezellig! Ongeveer de helft van de groep gaat alleen op reis – dus geen zorgen. Wij zorgen ervoor dat iedereen elkaar snel leert kennen. Meer informatie voor ouders >

De nieuwe data en locaties voor 2023-2024 komen binnenkort online. Schrijf je in voor de interesselijst en je krijgt als eerste de kans om te boeken.

Waarom mee op snowcamp voor jeugd?

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en méér

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en méér

24/7 begeleiding van pedagogisch onderlegde Ripstar-crew

24/7 begeleiding van pedagogisch onderlegde Ripstar-crew

Een week lang shredden!

Het programma

Fun in de sneeuw

Dit kan je verwachten van een week snowcamp in Oostenrijk voor jeugd van 13-16 jaar.

Bekijk programma

Het vertrek met de bus naar snowcamp oostenrijk is vanuit Nederland op vrijdagavond. Onze Ripstar crew zal tijdens de busreis aanwezig zijn en ervoor zorgen dat de deelnemers elkaar alvast leren kennen. Op zaterdagochtend arriveren wij bij onze accommodatie in de Alpen waar een heerlijk ontbijtje voor ons klaar staat. De rest van de dag leren we elkaar beter kennen en ondernemen we toffe activiteiten in de omgeving.

De rest van de week staat in het teken van skiën en snowboarden. Van zondag t/m donderdag vinden de lessen plaats in de ochtend. In de middag is er voldoende tijd om te gaan vrijskiën/-boarden óf om deel te nemen aan aan de toffe clinics en activiteiten die de Ripstar crew organiseren. In de avond is er ook weer een gezellig avondprogramma, van een relaxte filmavond tot een feestelijke bonte avond! Zaterdag is alweer de laatste dag dat we de piste op kunnen. Moe en voldaan stappen we zaterdagavond weer in de bus en komen we zondagochtend aan in Nederland.

Inclusief

 • Overnachtingen in een jeugd-accommodatie
 • Ontbijt en 3-gangen buffet
 • Busreis
 • 7-daagse liftpas
 • Lessen van gediplomeerde Ripstar instructeurs
 • Toffe clinics
 • Gezellig avondprogramma
 • Contest op de berg
 • Ripstar sweater
 • Video- en foto-analyse tijdens de lessen
 • Foto’s van onze fotograaf

Optioneel

 • Huur van ski- en snowboard materiaal
 • Excursie zoals zwembad of avond skiën- en snowboarden

Praktische informatie

Accommodatie

Accommodatie

We verblijven in een comfortabel jeugdhotel in de Alpen.

Lees meer

Het eten

Het eten

De accommodatie verzorgt het ontbijt en diner. Lunchen doen we op de berg.

Lees meer

Het gebied

Het gebied

Het gebied heeft genoeg kilometers aan piste!

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class-busreis zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Het is mogelijk om schoenen en een ski- of snowboardset bij ons te huren.

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een geldige reisverzekering hebt.

Lijkt het snowcamp je leuk, maar ben je al 16+? We hebben ook een tof wintersportkamp voor jongeren (16+) en The Snowtrip, een wintersportreis voor volwassenen.

Schrijf je in voor de interesselijst

Dan krijg je als eerste de kans om te boeken voor het winterseizoen 2023-2024.

Clinics, activiteiten & fun!

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde leeftijd?


De gemiddelde leeftijd van het snowcamp in Oostenrijk is 14/15 jaar.

Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?


We maken onderscheid zodat iedereen met zijn eigen leeftijdgenoten op wintersportvakantie kan. De 16+ groep zal in tegenstelling tot de 13-16 groep de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Voor het 13-16 camp moet je voor aanvang minimaal 13 jaar zijn. Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen 16 jaar, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

Moet ik extra betalen voor de lessen?

De lessen en clinics zijn inclusief. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Zijn de lessen verplicht?

Iedereen doet mee met de lessen. De lessen zijn ingedeeld op discipline en niveau. Dit betekent dat iedereen op zijn/haar niveau zal les krijgen. Wij zijn van mening dat we altijd iedereen wat kunnen bijleren, van een betere carve bocht tot die vette trick over een kicker!

Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?


Zeker! De Young Snowcamp in Oostenrijk is voor iedereen bedoeld. Er zullen beginnerslessen gegeven worden, waar je zonder extra te hoeven betalen aan deelneemt.

Ik kom alleen, is dit erg?


Nee, dat is juist leuk! De meeste jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Alcohol en roken is niet toegestaan in de leeftijdscategorie 13-16. Daar houden wij ook toezicht op. Bij verdenking van en overtreding van de regels zullen ouders worden ingelicht en zal het verdere verloop van het camp ontzegd worden.

In welke week is er de meeste sneeuw? 


Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 40 personen.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

De maximale groepsgrootte is acht personen. Zo kunnen wij de persoonlijke aandacht en kwaliteit van onze lessen waarborgen.

Wie zijn de begeleiders?


De begeleiders zijn voornamelijk docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt en avond eten zal verzorgd worden door de jeugdherberg. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer vijftien euro per dag, kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen (€10). Andere activiteiten zijn schaatsen (€6) en après-skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen. En voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind.