Earn Your Turns Freeride Closure

Dit is het perfecte Paasweekend om je winter mee af te sluiten! Earn Your Turns is drie dagen lang splitboarden en toerskiën vanaf de Heidelbergerhut in de Silvretta op 2264 meter! Tijdens deze freeride closure bevinden we ons tussen meerdere 3000ers en prachtig hoog alpiene terrein. Grote open poedervelden en steile uitdagende couloirs, dit is toeren op z'n best! Het terrein is ideaal voor zowel beginnende als ervaren splitboarders en toerskiërs...


Locatie

Onze hut ligt in het Fimbertal, net over grens met Zwitserland in de regio van de Silvretta. De Silvretta staat bekend om de oneindige toermogelijkheden. direct rondom de hut liggen al enige 3000'ers zoals de Fluchthorn (3399m), Piz Larain (3009m) en de Piz Davo Lais (3027m). Heel veel grote open poedervelden, steile couloirs en een paar kleinere gletsjers zijn hier te vinden. Dat maakt het terrein goed toegankelijk en de keuze in afdalingen gigantisch.

Het gebied is dus goed bekend bij toerskiërs en splitboarders, is dan niet alles verspoord? Nee, zeker niet! De Heidelbergerhütte wordt vaak gebruikt als startpunt of eindpunt van meerdaagse huttentochten, dat betekent dat bijna iedereen gelijk doorsteekt naar de andere hutten in de buurt en het terrein rondom de hut meestal onverspoord blijft! Het is dus een ideale uitvalsbasis voor een weekend toerskiën en splitboarden.


Accommodatie

We verblijven tijdens deze trip in de Heidelbergerhütte net buiten het skigebied van Ischgl. De hut ligt aan het einde van het verlaten Fimbertal en officieel in Zwitserland. De hut is in de winter niet zomaar te bereiken. Met een pistenbully zullen we naar de hut worden gebracht en vanuit daar zijn er prachtige afdalingen te bereiken. De hut is op basis van half pension. Dat betekent dat er 's ochtends een lekker ontbijt klaar staat en dat er 's avonds uitgebreid voor ons gekookt wordt. Deze huttenwaard begrijpt dat je honger hebt na een volle dag toeren, dus als je nog een tweede keer wilt opscheppen, dan is dat geen probleem. We slapen in het lager (een grote slaapzaal). Tegen meerprijs en op basis van beschikbaarheid is het ook mogelijk om in een 1- of 2-persoonskamer te verblijven. 

Een unieke locatie, maar wel voorzien van alle gemakken...


Programma

Het hele weekend zullen we elke bocht moeten verdienen door eerst zelf omhoog te lopen. Na het ontbijt gaan we op pad. De tochten beginnen hier zodra we de deur uitlopen. Met de vellen onder lopen we omhoog tussen de indrukwekkende toppen van de Silvretta. Eenmaal boven kunnen de vellen er af en rijden we de mooiste runs naar beneden.

Meestal zullen we maar 1 a 2 afdalingen per dag doen, maar het gaat met toeren om de kwaliteit, niet de kwantiteit!

De eerste dag zullen we rustig inkomen met een tour, waarbij we ook de tijd hebben om te wennen aan het materiaal, naarmate het weekend vordert en de omstandigheden het toe laten zullen we steeds uitdagendere afdalingen op zoeken. De groepen zullen ingedeeld worden op ervaring en conditie.

Aankomst: Vrijdag einde van de middag
Vertrek: Maandag na de toer

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-, ski- of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een grotere hike van 3-4 uur red je wel.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Vervoer


Data & Prijzen

Earn Your Turns Freeride Closure, 30 maart t/m 2 april 2018 € 450,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids, ski- of snowboardgids
 • 3 overnachtingen o.b.v. halfpension (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Eventuele liftpas
 • Lunch
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Splitboard met toerbinding, vellen en telescoopstokken € 75,-*
 • Toerski's met toerbinding, vellen en telescoopstokken € 75,-*
 • Helm € 10,- *
 • 1 of 2 persoonskamer (tegen meerprijs en op aanvraag)

* Verplichte uitrusting bij deze reis.

Boek nu

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen