Earn Your Turns Freeride Closure

 

 

Dit is het perfecte Paasweekend om je winter mee af te sluiten! Earn Your Turns is drie dagen lang splitboarden en toerskiën vanaf de Wiesbadener Hütte op 2443 meter! Tijdens deze freeride closure bevinden we ons tussen meerdere 3000ers en prachtig hoog alpiene terrein. Grote open poedervelden en steile uitdagende couloirs, dit is toeren op z'n best! Het terrein is ideaal voor zowel beginnende als ervaren splitboarders en toerskiërs...


Locatie

Onze hut ligt in het Vorarlberg tegen de Zwitserse grens aan. Ver weg van de drukte van de skigebieden en heel centraal tussen de mooiste bergen. De hut is omringt door toppen van meer dan 3000 meter hoog zoals de Piz Buin (3312m) en de Piz Linard (3410m) de hoogste top van het Silvrettamassief. Het gebied staat bekend om de vele toermogelijkheden. Grote open poedervelden, steile couloirs en prachtige gletsjers zijn hier te vinden. Dat maakt het terrein goed toegankelijk en de keuze in afdalingen gigantisch.

Het gebied is dus goed bekend bij toerskiërs en splitboarders, is dan niet alles verspoord? Nee, zeker niet! De Wiesbadener Hütte wordt vaak gebruikt als overnachting voor meerdaagse huttentochten, dat betekent dat bijna iedereen gelijk doorsteekt naar de andere hutten in de buurt en het terrein rondom de hut meestal onverspoord blijft! Het is dus een ideale uitvalsbasis voor een weekend toerskiën en splitboarden.


Accommodatie

We verblijven tijdens deze trip in de Wiesbadener Hütte in het Silvretta bergmassief. De hut is in de winter niet zomaar te bereiken. Vanaf de parkeerplaats in Partenen zullen we eerst met de Vermuntbahn lift omhoog gaan om vervolgens de bus te nemen naar de Bielerhöhe. Vanaf daar is het nog ongeveer 2-2,5 uur lopen naar de Wiesbadener Hütte. De hut is op basis van vol pension. Dat betekent dat er 's ochtends een lekker ontbijt klaar staat, je alvast een extra broodje kan smeren voor de lunch en dat er 's avonds uitgebreid voor ons gekookt wordt. Deze huttenwaard begrijpt dat je honger hebt na een volle dag toeren, dus als je nog een tweede keer wilt opscheppen, dan is dat geen probleem. We slapen in meerpersoonskamers met stapelbedden en lagerzimmer. 

Een unieke locatie, maar wel voorzien van alle gemakken...


Programma

Het hele weekend zullen we elke bocht moeten verdienen door eerst zelf omhoog te lopen. Na het ontbijt gaan we op pad. De tochten beginnen hier zodra we de deur uitlopen. Met de vellen onder, lopen we omhoog tussen de indrukwekkende toppen en gletsjers. Eenmaal boven kunnen de vellen er af en rijden we de mooiste runs naar beneden.

Meestal zullen we maar 1 á 2 afdalingen per dag doen, maar het gaat met toeren om de kwaliteit, niet de kwantiteit!

Zaterdagochtend verzamelen we in het dorpje Partenen. Wil je al op vrijdag aankomen, zodat je niet 's nachts hoeft te rijden? Dan adviseren we je vrijdagavond in hotel Backstuba in Partenen te verblijven. Dit hotel ligt dichtbij het verzamelpunt van zaterdagochtend. Bij ons verzamelpunt in Partenen kun je gratis parkeren. Vanaf daar pakken we eerst een lift omhoog, daarna een bus en vervolgens lopen we gemeenschappelijk in groepen omhoog en dalen dan af naar de Wiesbadener Hütte. Deze dag hebben we ook de tijd om te wennen aan het materiaal en de techniek van het lopen met vellen. Naarmate het weekend vordert en de omstandigheden het toe laten zullen we steeds uitdagendere afdalingen op zoeken. De groepen zullen ingedeeld worden op ervaring en conditie.

Aankomst: Zaterdagochtend
Vertrek: Maandag na de toer

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-, ski- of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een grotere hike van 3-4 uur red je wel.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
  • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl.


Data & Prijzen

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen