Welkom bij Ripstar Kite

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Young Kitesurf­kamp Ameland

Een kitesurfkamp in Nederland voor jeugd van 12 t/m 17 jaar die willen leren kitesurfen!

kitesurfen ameland

Hét kitesurfkamp voor jeugd!

Leer tijdens deze week alles over het kitesurfen en ga zelfstandig het water op! Aankomende zomer kan je deze vette sport leren op het Young Kitecamp op Ameland (12-17 jaar). Onze kitesurf instructeurs zullen je volledig meenemen in de wereld van het kitesurfen. Ameland is de perfecte plek met hoge windzekerheid en heeft meerdere goede spots die werken bij meerdere windrichtingen en is daarom dus perfect voor het leren kitesurfen. Naast het kiten ondernemen we allerlei andere sportieve activiteiten, zoals longboarden, slacklinen, wonkyboarden en méér. Maak je klaar voor een week vol actie – vervelen is geen optie!

In 2023 gaat het Kitesurfkamp helaas niet door. Je kan wel nog steeds het golfsurfkamp boeken!

surfcamp ameland jongeren

Waarom mee op Young Kitecamp Ameland?

Professionele kitelessen in kleine groepjes

Professionele kitelessen in kleine groepjes

Altijd een volledig verzorgd weekprogramma

Altijd een volledig verzorgd weekprogramma

24/7 begeleid door onze ervaren crew

24/7 begeleid door onze ervaren crew

Kom jij ook leren kitesurfen?

Het programma

Let's fly a kite!

Dit kan je verwachten van het kitesurfkamp op Ameland, Nederland!

Bekijk programma

Kitesurfen

De sport staat bij Ripstar op nummer één en dat betekent dat de hele week in het teken staat van kiten! We starten de week met de vlieger op het droge, zodat jullie goed voorbereid zijn als we met de echte kite het water opgaan. Gedurende de week krijg je in totaal drie kitelessen, zodat je snel zelfstandig leert vliegeren. Samen met een instructeur ga je ook het water in, met als doel; zo veel mogelijk progressie boeken en zoveel mogelijk eerste meters op het kiteboard te maken! Ook organiseren we The School of Kite: een uitgebreide theorieles waarin we jou meenemen naar alle belangrijke zaken die je moet weten als je zelfstandig wil gaan kitesurfen.

Activiteiten

Is je kiteles afgelopen? Dan staat er nog een bomvol programma op je te wachten. We gaan bijvoorbeeld slacklinen, longboarden, wonkyboarden en houden een volleybaltoernooi. ‘s Avonds chillen we met lekkere mashmellows bij een kampvuur, spelen we weerwolven, en de laatste avond sluiten we af met onze bekende bonte avond. Wat dat inhoudt? Dat is nog even geheim ;-).

Inclusief

 • Een week vol zon, zee, strand en kiten!
 • Introductie-kiteles op het droge
 • 3 x 2,5 uur kiteles in kleine groepjes van max. 3 personen
 • Je eigen leenfiets om Ameland op te verkennen
 • Een gezellig avondprogramma en vuurkorf
 • The School of Kite: uitgebreide theorie-kiteles
 • Dagelijks een gezond ontbijt, lunch en diner
 • Kite gerelateerde clinics zoals skate-, wonky- en longboarden
 • Vette outdoor-activiteit, zoals Archery Tag (afhankelijk van het weer)
 • Bus- & pontretour naar Ameland

Optioneel

 • Drankjes en snacks bij de bar
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Klim- en paintball uitstap € 25
 • Optionele extra kitesurflessen (€85 per les)

Praktische informatie

Het eten

Het eten

Het eten is inclusief op dit kitesurfkamp en wordt elke dag vers bereid door onze crew.

Lees meer

De kitelessen

De kitelessen

De kitelessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren instructeurs.

Lees meer

De locatie

De locatie

Ameland is een prachtig eiland, waar enorm veel te beleven is!

Lees meer

Het camp

Het camp

Het camp bevindt zich verscholen tussen de duinen, op wandelafstand van het strand.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class busreis en de overtocht met de ferry zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Voor de ouders

Uw kind is enthousiast? Top! We snappen dat u nog vragen heeft.

Lees meer

Een bomvolle week vol actie!

Kitesurfen: het belang van wind

Kitesurfen is een supervette sport, waarbij je gebruik maakt van de ideale natuurlijke condities die Ameland ons biedt. Echter, soms – zoals bij surfen er soms geen golven zijn – is er geen wind, of juist veel te veel! Hoe lossen we dat op?

We hebben het kitesurf-programma zo ingericht dat je maximaal progressie kan maken én dat we zoveel mogelijk garantie kunnen geven dat alle lessen gewoon doorgang kunnen vinden. We geven 3 lessen van 2,5 uur per week. Daardoor kunnen we vrijwel altijd alle lessen draaien (95%)!

Voor de gemiddelde beginner zijn meer lessen nodig om volledig zelfstandig met het kiteboard het water op te gaan. Daarom bieden we de mogelijkheid om tegen meerprijs op locatie lessen bij te boeken. Deze lessen kunnen enkel doorgaan wanneer de windcondities het toelaten. Indien je graag volledig zelfstandig wil leren kitesurfen, adviseren we dan ook om te zorgen dat je deze les eventueel bij kunt boeken ter plaatse (€85 per extra les).

Indien het toch niet meezit en het lukt ons niet om alle lessen te geven: niet getreurd! We zorgen tijdens de week voor een passend vervangend programma. Je kunt hierbij denken aan golfsurfen, archery tag, paintball of op avontuur in het klimpark!

FAQ

Wat is de gemiddelde leeftijd op het camp?

Iedereen die 12 tot 17 jaar oud is kan ons camp boeken. De gemiddelde leeftijd is in de meeste weken 14 jaar.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

Je moet voor aanvang van het camp 12 jaar oud zijn. Je mag tijdens de reis maximaal 17 jaar oud zijn.

Is er altijd begeleiding aanwezig?

Zeker, onze camps voor jongeren worden 24/7 begeleid door onze ervaren crew. Soms is er de mogelijkheid om zelfstandig naar een winkeltje te gaan of bijv. een potje te voetballen. Dat is altijd gedurende de dag, nooit ’s avonds. Er worden dan altijd duidelijke afspraken gemaakt wanneer deelnemers terugkomen.

Wat voor eten is er op het camp?

Elke ochtend staat er een vers ontbijtje voor je klaar. Dit is meestal brood, verschillende soorten beleg, sappen, thee, koffie, etc. ’S avonds koken onze chefs een lekkere maaltijd. Daarmee houden ze rekening met dieetwensen en allergieën. Onze koks zijn beroemd om hun kookkunsten, we weten zeker dat je het lekker vindt!

Ik heb nog helemaal geen ervaring met kiten, kan ik wel mee?

Geen probleem! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Onze gediplomeerde instructeurs hebben veel ervaring met beginnende kiters en weten goed hoe ze het jou moeten leren. Aan het eind van de week heb jij ongetwijfeld veel geleerd!

Ik kom alleen, is dat erg?

Nee! Dat is juist leuk! Veel deelnemers zullen alleen komen, dus je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Ik kom alleen, ben ik de enige?

Nee, meestal komen er elke week meerdere mensen alleen. Twee weken van te voren maken we ook een groepschat aan, zodat iedereen elkaar alvast kan leren kennen.

Ik kom met vrienden/vriendinnen. Slapen we in dezelfde tent?

Dat lukt meestal wel, we maken een goede verdeling en houden rekening met ieder zijn wensen. Soms wordt een groepje gesplitst als het niet lukt. Maak je echter geen zorgen, de groep leert elkaar snel kennen, dus binnen no-time ben je één grote vriendengroep.

Wat nou als er de hele week geen wind is?

We geven 3 x 2,5 uur kiteles, verdeeld over de week. Op die manier zorgen we dat de kans heel klein is dat de lessen niet door kunnen gaan. Kan het alsnog niet doorgaan? Dan zorgen we voor alternatieve activiteiten, zoals theorielessen, skaten, suppen en golfsurfen. Zo blijf je de hele week actief.

Hoe groot is het camp?

Wij houden de groepen op het surfcamp voor jongeren graag klein om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het camp op Ameland heeft maximaal 24 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen.

Hoe zit het met alcohol en roken?

Alcohol en roken zijn, zonder uitzondering, ten alle tijden verboden op onze surfcamps voor jongeren. Verwacht van Ripstar dat we hier streng op handhaven en geen uitzonderingen maken.

Wie zijn de begeleiders?

De Ripstar crew is ontzettend belangrijk, want ze zorgen ervoor dat de Ripstar camps tip-top in orde zijn. Daarom worden onze camps altijd begeleid door teamleden die ervaring en/of geschoold zijn op hun pedagogische vaardigheden. Vaak zijn dit studenten van sportopleidingen en/of gediplomeerde instructeurs. Allen bezitten een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gericht op het begeleiden van jongeren.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?

Het ontbijt, de lunch en het avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn ook inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals de klim- en paintball uitstap (€ 25). Wij adviseren voor een week ten minste 75-100 euro zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks, kleine uitgaven en eventueel merchandise.

Indien we extra kitelessen kunnen geven (afhankelijk van de windcondities), dan kun je die lokaal ook bijboeken. De prijs hiervoor is € 85 per les.

Wat mag ik meenemen op de bus?

Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen kitespullen wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via young@ripstar.nl of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090.