Young Wakecamp Down Under, 100% Wake

 

Het wakeboardkamp voor jeugd op eigen bodem! 

Wil jij leren wakeboarden of wil jij je wakeboard skills verbeteren? Neem dan deze zomer deel aan één van onze gave wakeboardkampen bij Down Under in Nieuwegein, één van de beste banen in Nederland. Elke dag krijgen wij exclusief toegang tot de wakeboardbaan om iedereen twee uur les te geven. Voor de gevorderden beschikt Down Under over een compleet professioneel park met veel obstakels en voor de beginners is het de ideale plek om je eerste meters te maken. Naast het wakeboarden zijn er nog vele andere gave activiteiten te doen zoals de Wavesurfer, Longboarden en Jumpsquare. Iedereen tussen de 12 en 17 jaar oud is welkom!                        

Benieuwd? Bekijk ons filmpje van het wakeboardcamp in Nederland:

Bij dit volledig verzorgde 5-daagse wakeboardkamp:

 • Wakeboarden staat op nummer één. Je krijgt een eigen wakeboard & wetsuit voor deze week en elke dag twee uur les!
 • Elke dag minimaal 3 uur op je wakeboard! 
 • Het eten is volledig inbegrepen, vers en heerlijk!
 • Je slaapt met 2 personen in ruime Tipi's incl. Nomad matjes.
 • Onze eigen wakeboard instructeurs en begeleiding willen je graag hun passie van het wakeboarden over brengen.
 • Veel andere toffe activiteiten zoals bijv: longboarden, wavesurfen, slacklinen, en meer...
 • Hebben we beachcruisers waarmee we toffe uitstapjes in stijl kunnen maken.
 • De sport en kwaliteit staat voorop, dat vind je terug in alles: tenten, leraren, crew, lessen, eten, materiaal, clinics, etc.
 • De begeleiders hebben allemaal organisatorische en pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te lijden. 

                     

 

Locatie

Het wakeboard camp bevindt zich bij Down Under in Nieuwegein. Ons camp met gezellige tipi's ligt op een mooi stukje van het terrein en het startpunt van de baan ligt er direct naast! De kabelbaan bied voor zowel de complete beginner als de ver gevorderde wakeboarder meer dan genoeg uitdaging. Down Under staat namelijk bekend als het beste en veiligste obstacle park van Nederland! Onze gepassioneerde wakeboard coaches begeleiden je graag, of je nu bezig bent met het maken van je eerste rondje om het park, of je eerste 900 van de kicker. Down Under wordt regelmatig bezocht door de beste wakeboarders van Nederland, dus er is altijd genoeg te zien! Wc's en douches met warm water zijn de hele dag beschikbaar in het gebouw van Down Under. WiFi is ook altijd beschikbaar. 


Data, prijzen en boeken

Weken voor leeftijd 12 t/m 17 jaar

Weken voor leeftijd 15 t/m 17

Speciaal voor als je al iets ouder bent organiseren we midden in de zomer twee weken waar de minimumleeftijd ook iets hoger ligt. Ga je liever met mensen die net als jij al iets ouder zijn op vakantie? Dan zijn dit de geschikte weken voor jou. 

  


Programma

Wat kan je verwachten tijdens deze wakeboard vakantie? 

 • Vanaf maandag tot en met vrijdag elke dag 2 uur wakeboard les en minimaal 3 uur op je board.  
 • Video en foto analyse + theorie avond over het wakeboarden
 • Middagprogramma met allerlei soorten clinics en activiteiten zoals; slacklinen, wonky-board,
  wavesurfen, Obstacle run, Kan-Jam, Jumpsquare en longboarden
 • Een leuk en gezellig avondprogramma met bijv; weerwolven, bonteavond, movie night enz. 
 • Expression session, een uur lang al je nieuwe kunsten aan de ouders laten zien
 • De gehele week heerlijk eten
 • Aan het einde van de week een leuke barbecue. Ouders ook welkom! 

Uiteraard geven we nog niet alles prijs: we organiseren de gehele vakantie nog veel meer leuks!

Naast het wakeboarden zorgen wij voor genoeg activiteiten naast het water, zoals slacklinen, longboarden en de wavesurfer! De week zit vol leuke activiteiten zodat je je geen enkel moment hoeft te vervelen. De gehele week wordt begeleid door de Ripstar crew. Deze begeleiders zijn allemaal opgeleid vanuit sporthogescholen en hebben de didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te leiden. Ook hebben zij allemaal een enorme passie voor wakeboarden en zullen je graag stoked maken voor de sport! 


Praktische info

Vervoer
Je wordt aan het begin van de week rond 7 uur op zondagavond door je ouders/verzorgers afgezet bij Down Under in Nieuwegein. Gedurende de rest van de week wordt door Ripstar vervoer geregeld naar de diverse andere activiteiten.

Het eten
Iedere morgen verzorgt de Ripstar-crew een uitgebreid ontbijt met verse broodjes, jus d’orange en veel energierijk voedsel zodat je genoeg kracht hebt om lekker lang te wakeboarden. Tijdens de middag worden er broodjes, limonade en panini’s/tosti's als lunch aangeboden. Het avondeten wordt verzorgd door de professionele koks van Down Under en laten we ons lekker verwennen. Uiteraard houden de koks rekening met personen die vegetariër zijn of allergieën hebben. Aan het einde van de week hebben we onze eigen BBQ om de week af te sluiten, hierbij zijn de ouders ook welkom. 

Tentindeling
We slapen in gezellige tipi's voorzien van Nomad matjes. Wil je graag met vrienden komen dan zorgen wij dat jullie bij elkaar in de tipi liggen. Uiteraard slapen jongens en meisjes gescheiden. 

Wetsuits & Boards
De liquid force wakeboards zijn de hele dag beschikbaar om naast de lessen zelf rustig een rondje te maken of te werken aan je tricks! Met de boards mag je ook over obstakels. Voor iedereen hebben we een wetsuit beschikbaar, deze delen we aan het begin van de week uit en heb je de gehele week tot je beschikking. Deze hoef je dus niet te delen met iemand anders, zodat je wanneer je maar wilt warm het water in kan.

Overige materialen
Als je even genoeg hebt van het wakeboarden, maar je wilt toch wat actiefs doen, dan hebben we nog vele andere materialen om jezelf te vermaken. 

Extra activiteiten
Veel activiteiten in het weekprogramma zijn inclusief, zoals tokkelen, wavesurfer en clinics. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen. Deze activiteiten zijn niet standaard inbegrepen en worden in overleg gedaan afhankelijk van voldoende animo en weersomstandigheden. 

 • Jumpsquare €15,-
 • Zwembad €5,-

En wat moet je meenemen?

 • Slaapzak en kussen
 • Matje of luchtbed
 • Luchtbed pompje
 • Zakgeld
 • (Strand) handdoeken 
 • Zwemkleding
 • Kleding voor warm en fris weer
 • Zaklamp
 • Muziek
 • Paspoort/ID
 • Zonnebrand / Zonnebril
 • Verzekeringspasje

Verzekering
Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt. Heb je dit niet? Klik dan hier voor meer informatie.

Het adres van het camp is
Ripstar Young Wakeboardcamp 
Wakepark Down Under 
Ravensewetering 1 
3439 ZZ, Nieuwegein


Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Onze young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Vanaf het moment dat u uw kind afzet bij ons kamp is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij weer opgehaald wordt. De lessen en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier.

Veelgestelde vragen

1. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?
Voor ons wakeboardcamp moet je twaalf jaar oud zijn, eventuele uitzonderingen in overleg. 

2. Krijg ik korting als ik zonder les of materiaal boek?
Nee, wij kiezen ervoor om iedereen les en materiaal te geven om zo de garantie te geven dat iedereen iets nieuws leert. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen. Boeken zonder les en/of materiaal is daarbij ook niet mogelijk.

3. Ik heb helemaal nog geen ervaring met wakeboarden, kan ik dan mee?
Jazeker! Tijdens het camp worden beginners lessen uitgevoerd door de Ripstar instructeurs. Aan het einde van de week sta jij zeker te shinen op je wakeboard!

4. Ik kom alleen, is dit erg?
Nee, dat is juist het leuke! De meeste personen zullen alleen komen. Je zal snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

5. Hoe groot zijn de groepen?
Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote is 24 personen.

6. Kan ik mijn kind ook in de avond ophalen en in de ochtend weer langs brengen?
In overleg is het mogelijk om hierin afspraken te maken. Dit heeft verder geen effect op de prijs. 

7. Hoe zit het met alchohol en roken?
Sinds de nieuwe wetgeving wordt er op onze camps niet gerookt en geen alcohol genuttigd. 

8. Wie zijn de begeleiders?
De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en/of gediplomeerde surf instructeurs. Allen zijn in het bezit in van een Verklaring Omtrent Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren. Ook hebben zij allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen. 

9. Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?
Het ontbijt, lunch en avondeten is verzorgd. Wij zullen ook wat snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra's willen. Een pinautomaat is helaas niet in de buurt, zorg daarom dat je voldoende contant geld meeneemt. Er zijn in de week ook een aantal extra activiteiten te doen. Deze activiteiten zijn vrijwillig en dus niet opgenomen in de totaalprijs. Wij adviseren voor een week ten minste € 50,- zakgeld mee te nemen, dat kan je dan besteden aan snacks en kleine extra uitgaven. 

 • Jumpsquare €15,-
 • Zwembad €5,-

10. Zijn er kluisjes aanwezig?
Bij Down Under zijn kluisjes aanwezig en waar wij gebruik van kunnen maken. 

11. Wie is Ripstar?
Lees hier meer over Ripstar


Foto's