Young surfcamps Montalivet; 100% Surf


UPDATE I.V.M. CORONA

Hoewel Frankrijk de grenzen dit jaar wil opstellen voor toerisme, kiezen we ervoor om het Young camp dit jaar definitief te verplaatsen naar Ameland. We begrijpen heel goed dat jullie natuurlijk liever naar Frankrijk hadden gewild. Dat geldt namelijk ook voor ons. Echter staat bij Ripstar de veilige en verantwoorde uitvoer van de reis voorop. Zolang wij niet met zekerheid kunnen zeggen dat een reis aan deze voorwaarden voldoet, zullen we de reis niet uitvoeren. Voor het Young-camp in Montalivet kunnen wij dat niet garanderen, ook niet als Frankrijk het toerisme wel toelaat. Meer daarover lees je via ripstar.nl/corona.

We gaan er een toptijd van maken op Ameland! Meer info en boeken? Klik hier! 

De leukste surfcamps in Montalivet!

Op onze young surfcamps Oost en West is het motto eat, sleep, surf, repeat. Alles draait hier namelijk om het relaxte surfleven. Dit betekent veel uren in het water, allerlei surfy activiteiten en nieuwe surfbuddies. Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en heb jij zin om alleen of met vrienden een super gave surftrip te beleven? Jullie zijn de gehele zomervakantie van harte welkom, dus boek nu jouw surfvakantie!

De surfcamps bevinden zich in "Mellow Monta". Montalivet is een knus surfdorpje aan de Atlantische Oceaan. In Montalivet heerst een echte surfcultuur. Overal waar je kijkt zie je surfers, longboardend met een surfboard onder de arm. Er is iedere dag een markt, er zijn allerlei surfshops en er is voldoende tijd om het dorpje te ontdekken. Allebei de surfcamps bevinden zich op een campingterrein speciaal ingericht voor onze surf-community. Het terrein heeft goed en schoon sanitair, elektriciteit, een grote chill-area met beachvolleybal, skatepark en meer. Het ligt op loopafstand van de kust en het centrum van Montalivet. Maar natuurlijk het allerbelangrijkste… Deze surfspot is voor beginners, intermediates en gevorderden, een super goede plek om te leren surfen of je skills verder te ontwikkelen.

Oost, West, Surf's Best

Dankzij de populariteit van onze surfcamps in Montalivet kunnen we dit jaar twee volwaardige surfcamps aanbieden. Op deze manier kunnen we meer deelnemers een toffe vakantie bezorgen terwijl we allebei de camps ook kleinschalig en gezellig kunnen houden! Deze camps heten ‘Oost’ en ‘West’ en er is in principe dus geen verschil tussen de beide camps. Volg dus je gevoel en kies 'Oost' of 'West'! Dit jaar vernieuwen we trouwens onze surfcamps flink, met onder andere veel nieuw surfmateriaal en nieuwe tenten om in te slapen!

Benieuwd naar onze surfcamps? Bekijk het filmpje: 

Chille vibe, energieke sfeer die de crew neerzet en voor het eerst op een surfboard: deze week was het begin van een verslaving! Aan het begin viel ik altijd van m'n board en aan het einde van de week pakte ik een groene golf. Die rush wil ik nog een keer!
Thomas, 17 Jaar
Doordat je met een kleine groep bent, leer je iedereen bij naam kennen. Surfen is best moeilijk, maar de leraren leggen het heel goed uit. Ook de begeleiders zijn heel leuk en chill: heb je even niets te doen dan wordt er meteen iets georganiseerd.|
Bo, 16 Jaar
Ik heb onwijs veel leuke mensen ontmoet en me geen moment verveeld, want je bent altijd met elkaar toffe dingen aan het doen. Het surfen was top, het eten vet goed voor elkaar en overal hing een relaxte sfeer. Hier in Monta zit je perfect tussen het stadje en het strand. Ik heb zeker geen spijt dat ik voor Ripstar heb gekozen.
Ejiro, 17 Jaar
In de hangmat chillen, muziek luisteren, veel surfen: dit was de fijnste plek waar ik ooit vakantie heb gevierd! Het was goed georganiseerd gezellig; met iedereen uit de groep en de crew ben je direct goede vrienden en naast het surfen hebben we onwijs veel leuke clinics gedaan. De surflessen waren een goede mix tussen theorie en echt het water in.
Max, 15 Jaar
Van rugby tot longboarden en natuurlijk de surflessen: ik heb zoveel geleerd deze week! Ook voelde ik me heel veilig bij de crew, ze hielden orde maar mengde zich ook heel erg tussen alle deelnemers. De groepsgrootte was perfect, nu heb ik iedereen bij naam leren kennen en ontstonden er geen kliekjes.
Basten, 16 Jaar
In vakanties heb ik vaker gesurft maar hier heb ik nog meer nieuwe skills geleerd. Ik kan soepeler sturen en m'n take-off gaat ook beter. Om hier met een groep te zijn is heel gezellig; ik heb zeker een chille vakantie gehad.
Tara, 15 Jaar

 Bij dit volledig verzorgde 10-daagse surfcamp:

 • Staat leren golfsurfen op nummer één.
 • Is het eten helemaal inbegrepen. Onze chefs verzorgen iedere dag gezond en super lekkere maaltijden. Van een Frans ontbijtje tot een gezellige barbecue. Zo krijg je genoeg energie om zoveel mogelijk het water in te gaan!
 • Slaap je met in totaal 2 of 3 andere youngsters in een comfortabele tent.
 • Hebben we onze eigen Nederlandstalige gediplomeerde surfinstructeurs en begeleiding die hun passie van het surfen over brengen.
 • Hebben de begeleiders goede organisatorische en pedagogische vaardigheden om de reis in goede banen te lijden
 • Zijn er veel andere leuke activiteiten te doen zoals skateboarden, longboarden, slacklinen, paintballen, shoppen in het surfdorpje en nog veel meer.
 • Is het busvervoer inclusief en Royal Class, dit betekent extra beenruimte en ruime relaxte bussen.


Data, prijzen en boeken

Camp Oost

 

Camp West

 = beschikbaar
 = bijna vol
 = vol/op aanvraag (geen andere week mogelijk? neem dan contact op)

 

Wil je alleen komen? Veel van onze deelnemers komen alleen en ontmoeten op ons camp veel nieuwe mensen. Mocht je toch nog twijfelen, geef ons dan gewoon even een belletje!

Inbegrepen in het pakket


De surfcamps

Op onze gezellige Ripstar camps kun je het volgende vinden;

 • Chill-out area met hangmatten
 • Ripstar kitchen
 • Surftent
 • Surf-, skim-, long- en bodyboards
 • Mellow Monta Bar met koude drankjes en ijsjes
 • Beachvolleybal court
 • Action Sports Area met o.a. een skate mini ramp
 • Sport- en spelmateriaal
 • Sanitair
 • Ruime slaaptenten inc. Nomad matjes
 • Wifi-mogelijkheden
 • Compleet clinic- en activiteitenprogramma


Programma

De hele week zit bomvol met surfen, leuke activiteiten en avondprogramma's zodat je je geen enkel moment hoeft te vervelen. De gehele vakantie wordt begeleid door de ervaren Ripstar-crew. Deze begeleiders zijn opgeleid vanuit sporthogescholen en hebben de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te leiden. Ook hebben zij allemaal een enorme passie voor het golfsurfen en zullen je graag stoked maken voor surfen!

Wat kan je verwachten tijdens deze surfvakantie? 

 • Welkomstontbijt op zaterdag als je aankomt
 • De gehele week heerlijk gezond en gevarieerd eten wat door ons keukenteam wordt gemaakt.
 • 5 dagen surfles inlc. een surfwedstrijd waarbij je prijzen kunt winnen (in totaal 13 uur surf!)
 • Yoga introductie les
 • Live muziek (bijna iedere week)
 • De mogelijkheid om onder begeleiding vrij te surfen
 • 1 op 5 crew-begeleiding die er voor zorgt dat het jou aan niks ontbreekt
 • Allerlei soorten clinics en activiteiten, zoals slacklinen, skateboarden, volleyballen, wonky-boarden, kan-Jam en longboarden
 • Een leuk en gezellig avondprogramma
 • Optionele paintball-sessie

Uiteraard geven we nog niet alles prijs: we organiseren de gehele vakantie nog veel meer leuks!


Praktische info

Het eten

Bonjour, Baguette!
Iedere morgen zorgt de Ripstar crew voor een Frans buffet met vers gesneden stokbrood, jus d’orange en veel energierijk voedsel zodat je genoeg kracht hebt om lekker lang te surfen.

Pack your lunch!
s' Ochtends maken we een lunchpakket die we s' middags tussen alle activiteiten door opeten. In de bar staat altijd stukjes fruit, water en limonade klaar om te grijpen!

Bon Appétit!
Onze chef kookt elke avond een gezonde en gevarieerde maaltijd om zo het energie-level op peil te houden! Uiteraard houdt onze kok rekening met personen die vegetariër zijn of allergieën hebben. Naast het ontbijt, lunch en diner kun je fruit, snacks, ijsjes en drinken bij ons kopen.

Tentindeling

Onze tenten zijn ruim en comfortabel voor 2 of 3 tent-buddies. In onze tenten liggen al Nomad matjes op jullie te wachten. Alleen nog even je eigen slaapzak en kussen meenemen dus. Wil je graag met vrienden komen dan zorgen wij dat jullie bij elkaar in de tent liggen. Uiteraard slapen jongens en meisjes gescheiden.

Surfboards & Wetsuits

Voor iedereen die een rustige en veilige start wil maken met het golfsurfen staan onze softtop boards klaar. Dit zijn normale surfboards, maar dan met een zacht beschermlaagje aan de buitenkant. Grotere en langere surfboards maar ook kleinere fun-surfboardjes staan klaar voor het echte werk. Op de camps hebben we wetsuits in allerlei maten beschikbaar, je mag natuurlijk ook je eigen wetsuit meenemen.

 

Vervoer
Je vertrekt op vrijdagmiddag samen met onze reisbegeleiding met een luxe touringcar richting Frankrijk. Na zo'n 1000 kilometer rijden komen we op zaterdagochtend aan in Montalivet, waar onze crew en een heerlijk ontbijt je staat te wachten. Als de surfvakantie erop zit vertrekken we op zaterdagavond weer naar Nederland, waar we op zondagochtend aankomen. Hieronder staan de opstapplaatsen van de bus en een indicatie van de vertrektijden. De exacte vertrektijden ontvang je een week voor vertrek.

Amsterdam, Station Holendrecht, Meibergdreef 371
1105 AZ Amsterdam-Zuidoost
Vertrek NL: 14:45
Aankomst NL: 13:30
Utrecht Touringcarhalte Reactorweg 1, 3542 AD Nabij Restaurant Meet & Eat Vertrek NL: 15:45
Aankomst NL: 12:45
5232 AB Den Bosch, Station Oost Bruistensingel 8 Vertrek NL: 16:30
Aankomst NL: 12:00
Breda, Treinstation Prinsenbeek, Parking terrein De Elleboog, Intl. bushalte Vertrek NL: 17:15
Aankomst NL: 11:15
Antwerpen, Station-Borsbeeksebrug, Richting Singel Vertrek NL: 18:00
Aankomst NL: 10:30
9050 Gentbrugge, Sporthal Driebeek Driebeekstraat 42   Vertrek NL: 18:45
Aankomst NL: 10:00

 

Extra activiteiten

Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen. Zorg ervoor dat je een zakcentje mee hebt hiervoor want deze activiteiten zijn niet inbegrepen en worden in overleg gedaan en bij voldoende animo uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld:

 • Paintballen €25,-
 • Parc D'aventure €20,-

Wat moet je meenemen?

 • Slaapzak en kussen
 • Voldoende zakgeld (je kunt ook pinnen in Montalivet)
 • (Strand) handdoeken
 • Zwemkleding
 • Kleding voor warm en fris weer
 • Verkleedkleren
 • Zaklamp
 • Paspoort/ID
 • Zonnebrand (hoge factor)
 • Zonnebril
 • Verzekeringspasje

Verzekering
Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt. Heb je dit niet? Klik dan hier voor meer informatie.

Het adres van het camp is
Ripstar Young Surfcamp
Rue Jean Moulin
Montalivet-les-Bains
Frankrijk


Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Onze young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Vanaf het moment dat uw kind de bus instapt is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij de week daarop weer uit de bus stapt. Bij ons is de verhouding 1 begeleider per 5 kinderen. De lessen en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier.


Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde leeftijd?
De gemiddelde leeftijd is 16/17. 

2. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?
Je moet voor aanvang van het camp 15 jaar oud zijn. Personen van 18 jaar zijn ook welkom, maar we hebben specifiek geschikte camps voor 18 jaar en ouder.

3. Krijg ik korting als ik zonder les of materiaal boek?
Nee, wij kiezen ervoor om iedereen les en materiaal te geven om zo de garantie te geven dat iedereen iets nieuws leert. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen.

4. Ik heb helemaal nog geen ervaring met surfen, kan ik dan mee?
Jazeker! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Tijdens het camp worden beginners lessen uitgevoerd door onze gediplomeerde instructeurs. Aan het einde van de week sta jij zeker weten te shinen op je surfboard!

5. Ik kom alleen, is dit erg?
Nee, dat is juist leuk! De meeste youngsters zullen alleen komen. Je zal snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

6. In welke week zijn er de beste golven?
Dit is lastig te zeggen en niet te voorspellen op lange termijn. Doordat we op een hele goede surfspot zitten, kun je er altijd van uit gaan dat er prima omstandigheden zijn om te leren surfen.

7. Hoe groot zijn de groepen?
Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven. Camp Oost & Camp West hebben max. 48 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen. De surfgroepen bestaan uit maximaal 8 personen. Dit zijn kleine groepen waardoor iedereen volledige aandacht krijgt van een surfleraar die de gehele week het zelfde groepje lesgeeft. Door de kleine groepen en de persoonlijke feedback van de surfleraar die actief lesgeeft in het water wordt er veel progressie geboekt tijdens het surfcamp!

8. Hoe zit het met alchohol en roken?
Voor alcohol en roken hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Frankrijk ligt deze leeftijd op 18 jaar. Vandaar dat op onze surfcamps geen alcohol genuttigd mag worden en er niet gerookt mag worden. Wij zien er op toe dat er aan deze regels gehouden wordt.

9. Wie zijn de begeleiders?
De begeleiders zijn voornamelijk gymdocenten, studenten van sporthogescholen en/of gediplomeerde surfinstructeurs. Allen zijn in het bezit in van een Verklaring Omtrent Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren. Ook hebben zij allemaal goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen. Maak hier kennis met onze zomer crew! 

10. Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?
Het ontbijt, lunch en avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals bijvoorbeeld:

 • Paintballen €25,-

Deze activiteiten zijn niet inbegrepen en worden in overleg en bij voldoende animo uitgevoerd. Wij gaan hier één dag in de week heen en maken daar een leuk dagje uit van. Over het algemeen doet iedereen hier wel aan mee! Wij adviseren voor een week ten minste €75,- zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks en kleine uitgaven. En als je graag met wat eventuele grotere activiteiten mee wilt doen dan minimaal rond de €100,- . Voor eventuele calamiteiten en doktersbezoeken adviseren wij ouders om noodgeld, een creditcard of pinpas mee te geven aan uw kind.

11. Zijn er kluisjes aanwezig?
Ja.

12. Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?
Jazeker! De prijs voor een extra week is €499,-.  

13. Wat voor een slaapspullen moet ik meenemen?
Onze tenten zijn voorzien van Nomad matjes. Je zal dus alleen nog een slaapzak/dekbed en kussen mee hoeven te nemen. Wel zo makkelijk ;).

14. Wat mag ik meenemen op de bus?
Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

15. Waarom zijn jullie weg uit Le Pin Sec?
De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat onze locatie in Montalivet meer in trek blijkt te zijn onder deze doelgroep. Ons vermoeden is dat dit komt doordat de locatie simpelweg iets beter aansluit op de wensen van de doelgroep. Er zijn in Montalivet veel avonturen te beleven, bijvoorbeeld het Action Sports terrein, er kan worden gepaintballd en het dorpje zelf leent zich voor uitjes naar toffe surfwinkeltjes.

16. Is het verplicht om mee te doen met de activeitendag?
Nee het is niet verplicht mee te doen aan de extra activiteiten die we organiseren. Wel is het aan te raden aangezien we met de gehele groep vertrekken en geen activiteiten op campterrein hebben tot wij weer terug keren.

17. Wie is Ripstar?
Lees hier meer over Ripstar

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090


Foto's