Welcome to Ripstar Surf

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 165 Reviews
 • Snow - 24 Reviews
 • Surf - 109 Reviews
 • Family - 57 Reviews
 • Groups - 9 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Twee weekenden in de meivakantie

ISA Level 1
& Lifesaver

Behaal alle papieren tot surfinstructeur in één keer!

Surfinstructeur worden? Dat kan!

Om surfinstructeur te worden moet je twee afzonderlijke certificaten behalen: een erkend Surfinstructeur Certificaat van de International Surfing Association (ISA) en een erkend Lifeguard- of Lifesaving Certificaat. Beide diploma’s samen maken je een wereldwijd bevoegd surfinstructeur. Bij Ripstar krijg je de kans om beide certificaten aansluitend te behalen. Daarna ben je in één keer ready om de mooiste job aan de kust te gaan uitvoeren!

Surfinstructeur cursus: ga aan de slag met jouw droombaan

Ontvang een internationaal erkend diploma

Ontvang een internationaal erkend diploma

In samenwerking met de Holland Surfing Association & SLSGB

In samenwerking met de Holland Surfing Association & SLSGB

Nog dezelfde zomer aan de slag als instructeur!

Nog dezelfde zomer aan de slag als instructeur!

De Complete Level 1 Cursus bestaat uit twee onderdelen: het Surfinstructeur Certificaat en Livesaver Certificaat.

Surfinstructeur Certificaat

De Holland Surfing Association (HSA) verzorgt de cursus namens de International Surfing Association (ISA) in samenwerking met Ripstar. De ISA is een professionele organisatie die wereldwijd de standaard zet wat betreft surf professionals & instructeurs. De ISA is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen binnen de surf scene en heeft wereldwijde erkenning. Dit onderdeel van de cursus duurt twee dagen en wordt gehouden op 8 en 9 mei 2021.

Lifesaver Certificaat

Het onderdeel Lifesaving duurt 3 dagen, wanneer je deze cursus hebt volbracht ontvang je een First Aid en een Surf Life Saving Certificate. De eerste twee dagen van deze 3-daagse cursus wordt de aandacht voornamelijk besteed aan actieve trainingen en theorie. De driedaagse cursus vindt dit jaar plaats op 30 april t/m 2 mei 2021.

Boek de opleiding

Het programma

Tijdens de in totaal 5-daagse cursus leer je alles om veilig als surfinstructeur aan de slag te gaan.

Bekijk programma

Bij de cursus Lifesaving wordt onder meer behandeld hoe je adequaat reageert in geval van nood. Denk bijvoorbeeld aan verdrinking, bewustzijnsverlies of een hersenschudding. Je leert beademing, borstcompressie en mensen uit het water halen. Ook leer je de gevaren van de zee herkennen en zul je je eigen fysieke capaciteiten laten zien zodat jij in fysieke staat bent om een surfer of badgast in nood te kunnen redden.

Bij de cursus tot Surfinstructeur leer je je surflessen op een veilige manier uit te voeren, je geeft een demonstratie voor beginners en daarnaast demonstreer je je eigen surf skills. Er wordt niet van je verwacht dat je een pro-surfer bent, maar je trainer zal wel letten op een aantal zaken (lees meer bij onze FAQ onderaan de pagina).

Lifesaver Certificaat

 • 3-daagse complete cursus
 • Trainingen en theorie
 • Praktijk op het strand en in de zee
 • Leer gevaren herkennen
 • Reageren bij verdrinking, bewustzijnsverlies, etc.
 • Fysieke test: 200 meter rennen, 200 meter zwemmen, 200 meter rennen
 • Beoordeling gespreid over alle drie de dagen

Surfinstructeur Certificaat

 • Uitvoeren van risicoanalyses
 • Demonstratie eerste surfles
 • Opzetten vervolgplan lessen
 • Demonstratie eigen intermediate surfskills
 • Beoordeling opgesplitst
 • Kennis van de zee opgefrist
 • Leer meer over didactische methoden
 • Veiligheid altijd centraal

De complete surfinstructeur cursus in 2021

De één-weekse cursus zal in mei 2021 worden gehouden op het strand van Zandvoort, opgesplitst in twee weekenden. In het eerste weekend (30 april t/m 2 mei) is de Lifesaver-cursus, het tweede weekend (8 en 9 mei) de ISA Level 1-cursus.

Het theoretische deel van zowel de ISA Level 1 en de Lifesaver cursus wordt online gegeven in verband met het coronavirus. Het praktische gedeelte van de cursus vind plaats op het strand van Zandvoort, in de buitenlucht.

Wil je meedoen aan de cursus? Boek nu! Heb je nog vragen of ben je onzeker of de cursus iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op via 020-6886090 of surf@ripstar.nl. Wij vertellen je graag alles over de opleiding.

Boek de cursus

FAQ

Moet ik een pro zijn in surfen om mee te doen aan de cursus?

Nee. De beoordeling gaat om een ISA Level 1-niveau. Er wordt dus niet van je verwacht dat je alle surf manouvres perfect kunt uitvoeren!

Wat moet ik precies laten zien bij de demonstratie van mijn eigen skills?

Afhankelijk van de surfvoorspellingen gedurende de cursus wordt er één of meerdere momenten vastgesteld waarop je de gelegenheid hebt om te laten zien hoe je zelf surft. Je trainer zal dan letten op een aantal dingen: (1) Kies je de juiste golven uit? (2) Kun je bij het rijden van de golf snelheid behouden? Door bijvoorbeeld een beetje terug te sturen naar de white water en een lichte variant van deze cutback te maken. (3) De bottom-turn is na je take-off de volgende move die je uitvoert, kan je deze linken aan de volgende move, de top-turn?(4) Hoe rijd je de golf in het algemeen? Kun je een paar (1 of 2) van deze bewegingen achter elkaar plakken? (5) Rijd je de golf uit? Of met andere woorden, laat je zien dat je je rit op de golf gecontroleerd kunt beëindigen?

Wat als ik de demonstratie van surf manouvres niet haal?

Mocht je er nu niet in één keer in slagen dit onderdeel van de cursus succesvol af te ronden, dan heb je één jaar lang de mogelijkheid foto-, of videomateriaal van jezelf te verzamelen en in te sturen om zo alsnog de cursus volledig af te ronden! Bovendien kun je ook met alleen je Lifesaver diploma al aan de slag bij Ripstar, bijvoorbeeld als lifeguard op het strand.

Mag ik na de cursus meteen aan de slag?

Als de korte week voorbij is en je de cursus(sen) hebt afgerond werk je samen met de examinator de laatste papieren uit en voeren jullie de status in van jouw behaalde cursus, in het systeem van de ISA. Om vervolgens je officiële diploma thuisgestuurd te krijgen word je geacht, de ISA zo snel mogelijk te voorzien van de volgende documenten: (1) Een werkbriefje dat laat zien dat je 20 uur stage hebt gelopen. (2) Het werkboek dat je na de cursus zelfstandig hebt uitgewerkt. Je stage-uren kun je dezelfde zomer nog bij Ripstar uitvoeren.

Ik wil wel meedoen, maar weet niet zeker of ik goed genoeg ben?

Dat is begrijpelijk! Neem gerust contact met ons op, wij informeren je graag verder. Je kunt ook naar onze informatiebijeenkomst komen. Hier krijg je geheel vrijblijvend meer informatie en onze instructeurs delen hun eigen ervaringen.